Wie is Joop Goedhart

Joop Goedhart is geboren in 1950 te Ďs-Gravenhage, Nederland. Hij is in 1972 gehuwd met Ineke Verbaan, geboren in 1952. Zij kregen 2 kinderen: Brenda in 1977 en Marc in 1979.

 

Joop Goedhart is opgeleid als erkend assurantie tussenpersoon (B) en is als zodanig 7 jaar zelfstandig werkzaam geweest in de regio Den Haag.

 

Na werkzaam te zijn geweest als agent / hoofdagent bij de gemeentepolitie van Ďs-Gravenhage van 1976 tot 1983 werd hij in 1983 brigadier bij de Spoorwegpolitie te Rotterdam. (Thans divisie Spoorwegpolitie van de KLPD) Bij de Spoorwegpolitie was hij o.a. docent op de politieschool en 4 jaar lang coŲrdinator bijzonder vervoer (Koninklijke trein, voetbalsupporters-vervoer etc.)

 

In 1991 werd hij hoofd bedrijfshulpverlening bij de NS en later regiomanager BHV en ORA Noordwest. In die functie was hij ook actief in de wachtdienst Verkeersleiding bij spoorwegongevallen.

 

Op 14 april 1998 beŽindigde hij zijn werkzaamheden bij de spoorwegen en werd hij portefeuillehouder in het dagelijks bestuur van de deelgemeente Prins Alexander tot 15 april 2002. Tot 30 december 2003 was hij lid van deze deelraad, waarna hij op 5 januari 2004 door de deelraad weer werd benoemd tot portefeuillehouder in het dagelijks bestuur van de deelgemeente Prins Alexander. Deze benoeming is op 28 april 2006 geŽindigd.

Joop Goedhart is thans werkzaam in de beveiliging. Hij was tevens van 2006ó2010 voorzitter van de landelijke VVD Partijcommissie Maatschappelijke Participatie en is thans trainer bij de Haya van Somerenstichting, waar hij onder andere trainingen geeft aan gemeenteraadsleden en cursussen geeft over de Wmo. Hij is ťťn van de zes auteurs en ondertekenaars van het document Welzijn op de liberale agenda, zie ook: Het Sociale Gezicht van de VVD.

Tot slot is hij werkzaam als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Rotterdam. Hij sluit jaarlijks tientallen huwelijken in voornamelijk Hoek van Holland.