Geocaches van tjm1706

Team tjm1706 Sinds juni 2007 beleven we veel plezier aan het vinden van geocaches. Meestal geocachen we in Nederland, soms gaan we ook naar het buiteland op missie, bijv. in Kleve. We beleven nog meer plezier aan het maken van geocaches. We vinden het telkens weer een boeiend proces hoe een klein idee uitgroeit tot een puzzel die opgelost wordt in een mooi bosrijk gebied. We hebben inmiddels 65 uitdagende geocaches gemaakt. Hieronder vind je een overzicht van onze geocaches. Wellicht vind je het leuk om te lezen hoe de geocaches zijn ontstaan.

We hebben alle geocaches van ons nu voorzien van een banner.

Heb je onze serie "Reis om de wereld in 1 dag" gezien? We zijn dankbaar voor de vele leuke e-mails, logjes en ruim 2600 favorites. We provided an English version for the series. English Version
De enthousiaste reacties op de serie "Reis om de wereld in 1 dag" stimuleerden me om een vervolg te maken op deze serie. Na een half jaartje "mentaal knutselen" ontstonden de "Amazing world" puzzels waarvan de diversiteit groter is dan bij "De Reis".
Sinds de publicatie van deze serie heb ik heel veel leuke reacties gehad. Dank je wel voor de mooie logs en ruim 2600 favo's! Gaaf!


Nr.DatumNaamBasisideeKm
     
672013-03-01 Abnormaal Persoonlijk blijf ik de multi's de leukste geocaches vinden. Via deze geocache heb ik geprobeerd om weer flink af te wijken van een standaard multi. Gewoon anders denken. De reviewers hebben me geholpen om ook deze puzzel toegankelijk te maken.

5
662015-05-14 De klokkenluider van ... Een geocache waarbij je langzaam maar zeker steeds meer informatie krijgt om uiteindelijk met een QR-scanner de coördinaat van de geocache te bepalen.

4
45-652013-10-04 Amazing world Na de vele leuke reacties op de serie "Reis om de wereld in 1 dag" ben ik in 2013 gestart met het bedenken van nieuwe puzzels. Voorwaarde was dat elke puzzel een "pareltje" zou zijn. Na 4 maanden nadenken over nieuwe puzzels, volgden 2 intensieve maanden om alle puzzels te maken. In 5 weken hebben we alle puzzels 3 keer gereviewed. Ik hoop dat je heel veel plezier beleeft aan de puzzels, het rondkijken op de POI's en de mooie boswandeling van 9 km ten westen van Brummen. Via een mooie eindpuzzel kun je laten zien dat je (bijna) alle geocaches gevonden hebt. Een hele prestatie!

9
442013-03-01 Merkwaardig slot Op de parkeerplaats krijg je voldoende informatie om opdrachten uit te voeren bij 4 waypoints. Met deze informatie kun je de landkaart afbeelden op het gebied. Deze landkaart gebruik je om de torens van een slot te vinden. Je krijgt toegang tot een aanwijzing in de torenkamer wanneer je het letterslot (als variant op een cijferslot) opent. Deze 4 aanwijzingen brengen je naar het mysterieuze kistje ... met een merkwaardig slot!

5
432012-11-20 Geocaching not for dummies We hebben in sept-2012 heel veel plezier beleefd aan het (bijna) oplossen van een geocache terwijl we de helft van de vragen thuis hadden laten liggen. Het was een enorme uitdaging om te kijken hoever we zouden kunnen komen door puur logisch nadenken en het toepassen van slimme trucs. ;-)
Deze wijze van creatief oplossen van puzzels vormt de basis voor deze geocache. Het is dus geen geocache "for dummies" waarbij je keurig de paaltjes en bouten telt op WP1, WP2, etc. We hopen dat je veel plezier beleeft aan deze "mild"-uitdagende geocache.

5
422012-08-29 Déjà vu Bij de leukste geocaches word je tot het einde in spanning gehouden hoe je de geocache gaat vinden. Daarbij is het wel van belang dat de geocache goed te doen is.
Deze geocache speelt zich af in een erg mooi gebied. Een rijke opa wil een groot deel van zijn erfenis geven aan een kleinzoon. Langzaam maar zeker krijg je als geocacher hints waar de schat ligt. Vlak voor de ontknoping gebeurt (voor een geocacher) iets vreemds. Gebruik je dit "onverwachte" op een goede manier, dan brengt dit je bij de geocache.

6
412012-05-19 Red Herring (met een dubbele bodem) Een "Red Herring" is informatie die bedoeld is om misleidend te zijn. Zo probeert de schrijver van een detectiveverhaal met "red herrings" een aantal mensen verdacht te maken terwijl die dat helemaal niet zijn. Deze geocache is ook een "red herring", maar .... dan eentje met een dubbele bodem! Terwijl je op een verrassende manier navigeert van waypoint naar waypoint, zal een geheime boodschap steeds duidelijker worden terwijl de "Red Herring" tekst steeds onduidelijker wordt.

5
402012-03-17 Vossenstreken Uit de logjes van de geocache "Mollenstreken" blijkt dat geocachers veel plezier beleven aan dit soort geocaches. Deze geocache is een sluw vervolg op het mollen-avontuur. De opzet van de cache is geheel anders dan de "mollenstreken". Mocht de vos je toch te sluw af zijn, dan kun je met de hulplijn onderweg extra hints opvragen. Veel plezier met dit avontuur en laat je niet in de lure leggen door de vos en zijn streken ;-)

5,5
392012-02-29 Geheimschrift met een knipoog Laatst zag ik een heel ingewikkeld lijkende geocache-puzzel. Deze geocache lijkt ingewikkeld maar is het helemaal niet. Je gaat de ingewikkelde geheimschrift via een eenvoudige en verrassende manier oplossen. Tijdens een mooie wandeling van 6,5km krijg je steeds meer informatie totdat de mist rondom het geheime bericht helemaal optrekt. Het is wel belangrijk dat je aan het einde rigoreus te werk gaat ;-)

6,5
18-382011-10-15 Reis om de wereld in 1 dag Voor een fietstrail in het westen van het land zocht ik een parkeerplaats via Streetview. We hadden ook net de film "Reis om de wereld in 80 dagen" gekeken. En zo viel het kwartje en was het idee geboren om met Streetview een nieuwe variant te maken van Reis om de wereld.
De belangrijkste elementen uit dit boeiende verhaal van Phileas Fogg heb ik in deze puzzel verwerkt: (1) het doen van opdrachten in bijna-realistische setting op diverse plaatsen op de wereld met Streetview, (2) de factor tijd en de weddenschap, (3) het gebruik van de stempels als bewijs dat je werkelijk ter plaatse was en (4) het gebruik van meedere transportmiddelen.
Elke puzzel heeft een ander karakter en geeft je een coördinaat van een geocache in Nederland. Tijdens een mooie, gevarieerde fietstocht van 27 km kun je in elke geocache een code vinden. Deze codes heb je nodig voor de eindpuzzel die je naar de bonus cache leidt. Om de moeilijkheid van de puzzels beperkt te houden heb ik een "gereedschapkistje voor de internationale geocacher" toegevoegd.

27
172011-07-12 Eindelijk revanche Deze geocache is het eenvoudige vervolg op de caches Mysterieuze munt en Verleg je grenzen!. Vroeger verloor ik altijd met het spel "Barricade" van een vriend. Wat ik ook deed, hij won echt altijd. Deze ervaring hoop ik te "verwerken" via deze geocache ;-) Al spelend zoek jij je weg op een barricade-landkaart naar een punt waar gevaar dreigt. In het tweede deel pas je de straten op de landkaart zo aan dat je de geocache kunt vinden.

5
162011-03-29 Missie paranoia Het boek "Hoe gebeurde het" bracht me op het idee van deze geocache. Het verhaal begint wanneer bij een geocacher hard op zijn voordeur wordt gebonsd ... en zijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Om weer enigszins grip op zijn leven te krijgen start hij de "missie paranoia"...

5
152011-02-08 Samenwerken tot op zekere hoogte Begin december 2010 zag ik een boeiende aflevering van "De Pelgrimscode". De thema's "samenwerken -vs- winnen" en "geheime codes sparen voor de eindopdracht" inspireerden me tot het maken van deze geocache. Na een paar uitdagende opdrachten bereik je onverwachts een belangrijk punt. Precies op dat moment heb je genoeg geheime codes verzameld die samen, na wat puzzelen, je leiden naar de geocache.

5,5
142010-12-05 Schatkaart In deze geocache ontdekt een verstrooide geocacher dat hij een geocache gepubliceerd heeft terwijl er van alles mis gegaan is met de geocache. Nadat je de schatkaart "gebruiksklaar" hebt gemaakt, wijst deze kaart je via een hele mooie wandeling naar een "navigatieslot". Dit slot wijst je de weg naar de schat.

7
132010-10-04 Virtual to reality Een virtuele tocht loopt geleidelijk over in een echte zoektocht. Je zoekt eerst op de virtuele punten op een kaart naar getallen. Je vindt vervolgens het begin van de wandeling door logisch redeneren. Na een wandeling met eenvoudige opdrachten kun je via de gevonden eindopdracht de cache-locatie bepalen.
Ik heb geprobeerd de beschrijving eens heel anders op te zetten: eerst heel kort, en daarna volgt uitleg via een chat-sessie tussen een groentje en een ervaren geocacher.

6
122010-09-26 Verleg je grenzen!
(versie 2)
In de log van de geocache Mysterieuze munt (2009) werd al snel gevraagd of er in 2010 een vervolg op deze geocache zou komen. Oops, daar had ik geen rekening mee gehouden. Basisthema voor deze geocache is een onconventioneel gebruik van routes op je GPS. Dus eens een keer niet "kruispeilen", etc. Tijdens de tocht beantwoord je vragen die je in een Sudoku veld zet. Bij het voorlaatste punt mogen geocachers opnieuw hun grenzen verleggen ...

6
112010-06-01 Mollenstreken Soms zijn er geocaches waarin het thema alleen tijdens het begin of het einde uit de verf komt. Eigenlijk best jammer. Zo ontstond het idee om een thema, in dit geval "Wie is de mol", vooral tijdens de wandeling uit te werken.
Direct na de publicatie was het mollenstreek gehalte aan de hoge kant; deze "mildere" variant wordt goed gewaardeerd.

6
102010-02-16 Memento Bij een andere geocache werd gevraagd om een waypoint thuis te vinden via logisch redeneren. Toen ik een leuke manier vond om dit te doen, bleek dit niet de bedoeling te zijn van de maker van die geocache. Die maker vond het prima dat ik dit idee zou gebruiken voor deze geocache. Een ander basisidee was om één van de verhaallijnen uit de unieke film "Memento" te gebruiken. Via een verhaaltje zijn beide ideëen met elkaar verbonden tot één puzzel.

6
092009-12-17 Het mysterie van Dr. Nono Na het bekijken van een puzzelboek van Reader's Digest vormden het nonogram en het doolhof de kern van de geocache. Het kern-idee is om virtuele deuren te kunnen openen in een doolhof. Een ander idee was het verrassingseffect aan het einde ... Wat te doen wanneer je ineens een onverwachte puzzel moet oplossen?

6
082009-09-05 Bespiegelingen Oorspronkelijk was het idee om een geocache te maken o.b.v. het nieuwe denkspel "boter-kaas-melk-en-eieren". De foto-puzzels waren bedoeld om de weg naar het eindspel te vinden. Omdat de foto-puzzels beter gewaardeerd werden dan het nieuwe denkspel, zijn de foto-puzzels meer op de voorgrond gekomen.

5
072009-07-13 Mysterieuze munt (versie 2) In een andere geocache werd gevraagd om diverse locaties in een grote stad te herkennen. Het leek me juist zo leuk wanneer er een samenhang is tussen deze locaties. Dit gegeven heb ik verpakt in een achtervolging in Parijs, die je kunt bekijken via een "Google Earch" vliegtuig. De eindopdracht bestaat uit het creatief "stapelen" van een aantal gegevens zodat uiteindelijk een geldig coördinaat te voorschijn komt. Versie 2 is leuker en vereist minder rekenwerk.

5
062009-05-10 Vier in de Ruimte (versie 3) Wanneer ik me vroeger verveelde op school, speelde ik regelmatig het spel "vier op één rij". Dit leuke denkspel heb ik in deze geocache afgebeeld op de aarde. Het midden van de stenen komt overeen met posities in het veld. De stenen zijn dus denkbeeldig een paar honderd meter groot. De kern van de geocache is dat je afwisselend het denkspel speelt en opdrachten in het veld uitvoert. Een zet op het spelbord heeft invloed op waar je bent in het veld en v.v.. Versie 3 (!) is vereenvoudigd en daardoor leuker geworden.

5,5
052009-03-29 Navigatieboom
(versie 2)
Tot 2009 kon ik amper 2 boomsoorten van elkaar onderscheiden. Tijdens een wandeling bij ons in de buurt ontdekten we een route met minimaal 20 verschillende bomen. Omdat ik geen korte handleiding vond voor het herkennen van bomen, heb ik die maar zelf gemaakt. Je kunt deze handleiding handleiding vinden op het internet.
De vernieuwde versie van deze geocache kan het gehele jaar gelopen worden.

4
042008-11-22 Appense Veldtocht
(versie 2)
In een boek over "Scouting" vond ik de leuke "Papa Zoeloe" methode voor het maken van een geheime tocht. Bij het lezen van een artikel over het ontstaan van geheimschriften ontdekte ik de bekende "Vigenère" manier voor het versleutelen van berichten. Geniet van de mooie tocht door het Appense veld.

7
032008-09-19 Geoharten
(versie 2)
Eerst rekende ik meetkundige puzzels uit met sinus, etc, totdat ik door een ander team werd uitgedaagd om razendsnel zo'n puzzel op te lossen. Toen ik binnen een paar minuten veel rekenwerk kon voorkomen door slim gebruik van je GPS-apparaat, ontstond het idee om dit soort trucs te verwerken in deze puzzel. De eerste versie was ook weer een beetje te veel van het goede, dus heb ik de puzzels toegankelijker gemaakt. Het is een prachtige wandeling in een bosrijk gebied met veel heide.

7,5
022008-08-14 Busslose 8baan
(versie 2)
Tijdens de eerste 100 geocaches werd J (van TJM) enthousiast over de vele navigatie-mogelijkheden van een GPS-apparaat. Over-enthousiast propten we diverse navigatie-trucs in één puzzel. Ook hier blijkt "minder is meer" te zijn, en dus hebben we het aantal navigatie-uitdagingen aangepast. Het is nu een mooie wandeling rondom een mooi meer.

9
012008-03-15 Aardig In een boek, dat allelei feiten verklaart, ontdekte ik een fascinerende berekening. Lang geleden bepaalde een griekse wetenschapper de omtrek van de aarde op een leuke en interessante manier. Deze berekening vormt de basis van onze eerste geocache.

1

Hulplijn
Wanneer je enthousiast aan het puzzelen bent, dan is het minder leuk om tijdens de puzzeltocht helemaal vast te komen zitten. Het dilemma is dat je als geocache maker niet alle hints vooraf wilt geven. Als oplossing voor dit dilemma bedacht ik de "hulplijn". Je kunt deze hulplijn via mobiel internet (of een vriend thuis achter een PC) gebruiken pas nadat (!) je onderweg de eerste opdrachten hebt gedaan. Je selecteert de geocache, vervolgens bepaal je de code en vraag je een specifieke hint op.

Ik hoop dat geocachers veel plezier beleven aan de puzzeltochten van TJM1706!
Wanneer je suggesties hebt voor het verbeteren van een geocache, dan wil ik je aanmoedigen om me die te schrijven. Een goede suggestie betekent dat volgende geocachers daarvan profiteren.Gezien: Free counters Free Counters

Team tjm1706