Het huwelijksaanzoek 'it is now or never'.

Toen Miriam nog een klein meisje was, droomde zij al van een bruiloft met alles 'erop en eraan'. Jeroen blijkt na een jaartje 'daten' haar 'prins op het witte paard' die de droom zal laten uitkomen. Nouja, dat denkt ze! Want wat blijkt na enkele jaren? Trouwen komt in Jeroen's woordenboek niet voor, hij vindt samenwonen goed genoeg.

Jaren met geweldige bruiloften (van anderen) volgen. Jeroen en Miriam zijn graag geziene gasten en geven op de vraag: 'en wanneer jullie?' nog altijd verschillende antwoorden. Miriam wil graag, Jeroen vertelt dat het van hem niet hoeft.

2002, Jos en Chantal besluiten, op een gezamenlijk weekendje weg, dat het wel erg gezellig is als juist dát weekend Jeroen zijn Miriam ten huwelijk vraagt. Jeroen voelt zich in het nauw gedreven door deze resolute uitspraak en antwoordt ad rem: 'Als jij in een Elvispak voor me staat Jos, vraag ik Miriam ten huwelijk'. Dat weekend is Elvis overal, in auto's, op muren en op de radio. Helaas voor Miriam…. Jeroen heeft nóg hogere eisen gesteld.

Nijmegen, Zomerfeesten 2003. Samen met Jos, Chantal, Dave (zonder zijn zwangere Carolien), andere Carolien en een aantal bekenden hebben we afgesproken voor een swingende avond. Vooraf wordt gegeten in de tuin bij Jos en Chantal. Er is besloten Chinees te halen (om Jeroen gunstig te stemmen?). Jos en Miriam zijn die avond erg 'nerveus'.

Tijdens het diner verdwijnen Jos en Chantal in huis. Chantal komt naar buiten met een videocamera. 'Kijk eens wat we voor de vakantie hebben gekocht'. Ze filmt de gasten aan tafel. Plots klinkt er luide Elvis muziek…

Op het dakterras staat Elvis in een swingend wit pak. 'It is now or never' zingt hij zijn publiek toe. Iedereen kijkt aandachtig, iedereen... behalve Jeroen. Deze schept nog een (3e) keer zo'n bord overheerlijke Chinees op. Miriam zit naast Jeroen en lacht tranen met tuiten (van de zenuwen?).

Na het eerste couplet komt Elvis naar beneden. Hij danst om de tafel en wijst steeds maar weer naar Jeroen. 'It is Now or Never', Jeroen kijkt schaapachtig naar Dave. Wat doet Jos toch raar?

Een muzikaal intermezzo volgt. Elvis begint te spreken: 'Jeroen, je hebt ooit gezegd dat je Miriam ten huwelijk zou vragen als ik als Elvis voor je zou staan. Hier sta ik, met goedkeuring van Miriam, dus ga je gang! Maarrr… wacht nog 10 seconden, dan zingen we nog 1 x het refrein',

Jeroen begint te glunderen. Het heeft even geduurd, maar het kwartje is gevallen. Armen gaan in de lucht, 'IT IS NOW OR NEVER' wordt gezongen uit volle borst. Jeroen pakt een servet en legt die voor Miriam op de grond. Hierop landt zijn knie en dan spreekt hij die 'o zo graag gehoorde woorden': 'Miriam wil je mijn vrouw worden?'

Je snapt nu vast waarom Jos-Presley zo'n prominente plaats op onze trouwkaart heeft!