Welkom

op de homepage van Jos Mout

Bospaddestoelen soep

Bospaddestoelen soep

Verschillende soorten paddestoelen geven deze soep een speciaal aroma.

 

Ingrediënten:

 

· 300 gr verschillende paddestoelen (denk aan div. champignonsoorten, shitakes, oesterzwammen, cantharellen, etc)

· 1 liter kippenbouillon (evt. van tablet)

· 1/2 liter koksroom

· 0,1 liter madera

· 1 el verse tijm

· 1 sjalot

· Zout en peper

· ±. 50 gr boter

Soep

Bereidingswijze:

1. De paddestoelen schoonmaken en samen met de sjalot fijn hakken.

2. Samen met de tijm in de boter licht aanfruiten

3. Afblussen met de madera en in laten koken. Wanneer de Madera geheel is opgenomen in de paddestoelen, de bouillon en koksroom gelijktijdig toevoegen.

4. Ongeveer 10-15 minuten zachtjes laten koken.

5. Mengsel in een keukenmachine of blender fijn draaien.

6. Nu zeven en daarna op smaak brengen met wat zout en peper

Tips :

Houdt van ieder soort paddestoel wat fijngehakte exemplaren achter om die na het zeven aan de soep toe te voegen.

 

Serveer als amuse de soep in een koffiekopje

 

Boven op de soep een lepeltje half geslagen room met wat fijn geraspte truffel.