Welkom

op de homepage van Jos Mout

Citroen-macadamiannoten brood

Citroen-macadamian noten brood

De boterachtige smaak van de macadamian noot past goed bij stevige accenten die citroen en yoghurt aan dit brood geven.

Ingrediënten:

 

· 1 ei

· 175 ml citroenyoghurt

· 115 ml melk

· 500 gr bloem

· 3/4 tl zout

· 40 gr boter

· 1 1/2 tl instantgist

· 40 gr gehakte macadamian noten

· 1 el geraspte citroen schil

Zoete broden

1. Schenk yoghurt en melk in de broodvorm en breek het ei erboven.

2. Strooi de bloem er zo op dat de vloeistof volledig bedekt is. Doe suiker, zout en boter in aparte hoeken van de vorm. Maak een kuiltje in de bloem(niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in.

3. Zet de machine op de stand basic met een medium korst (indien mogelijk in combinatie met “vruchten en noten” .
Druk op start. Voeg de gehakte noten en de citroenrasp na het piepsignaal of na de eerste kneedcyclus toe.

4. Haal het brood aan het einde van de bakcyclus uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.