Televisie

-------
Huiskamer Televisie Computer Downloads Muziek Taal Reacties Chat
-------
Op de site   Programmanieuws   Zenders  Weekoverzicht  Nieuwsgroepen/reageren


[Cameraman] Hieronder vind je de tv-programma's waar ik naar kijk, variërend van soms tot altijd. Een en ander hangt natuurlijk af van andere bezigheden. En wat ik niet wil missen, neem ik gewoon op op video om dat later alsnog te kijken. Daar heb je zo'n apparaat toch voor, nietwaar?

Op de site

O Weekoverzicht:  

zaterdag - zondag - maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag

O Zoek de links...

Waar ik bij een omroep meer info over een programma heb gevonden, heeft een plaatje of logo daar een webverwijzing naar. Bij de meeste browsers verandert het pijltje (de muiscursor) in een handje als je kan klikken. Links naar buiten mijn site openen allemaal in, zeg maar, 'Venster 2'. Zie daar voor meer info hierover.

O Scans...

Van tv-/soapsterren verschijnen regelmatig interviews in tijdschriften. Een aantal daarvan heb ik gescand en voor het web bewerkt. Je vindt deze scans, interviews en foto's, op mijn site Maestro-scans.

Programma-nieuws

O Voyager 7 en Ernstige delicten

Bart met Georgina Verbaan in bedNa een jaar wachten is het eindelijk zover: de AVRO zendt het laatste seizoen van Star Trek: Voyager uit, en wel op de maandagavond. Op diezelfde avond komt BNN met de Nederlandse versie van Robot Wars, een soort Te land, ter zee en in de lucht, maar dan gaat het er iets heftiger aan toe. Ook het succesvolle Dwangbuis-onderdeel De stalkshow heeft een vervolg gekregen: Bart de Graaff bestookt zijn idool tot treurens toe met zijn onvoorwaardelijke liefde als fan. Op zaterdag is de VARA met een nieuwe politieserie begonnen: Ernstige delicten, waarin een politieteam daders van seriële misdrijven probeert te pakken via een daderprofiel. [27 januari 2002]

O Westenwind en de aanloop naar de IQ-test

[Medialab]Terug van weggeweest: de dramaserie Westenwind met de families De Graaf en Noordermeer en hun scheepswerven, te zien op maandagavond bij RTL4. Ook nieuw op de maandagavond is Wie zijn wij? (Wie ben IQ? mocht niet van Endemol) bij BNN, waarin Bridget bekende Nederlanders aan de IQ- en andere testen onderwerpt. Op 16 januari kunnen we De Nationale IQ-Test met z'n allen maken. Op vrijdagavond is sinds enige tijd KRO's Medialab te zien, een podium voor experimentele nieuwe programma's. Naast deze paar nieuwe zijn veel lopende programma's voor kortere of langere tijd gestopt, zoals Costa!, De leugen regeert, Flikken, Storing, Rozengeur & wodka lime, Later wordt het leuk, Schiet mij maar lek, en Battlestar Galactica. En toch blijven de zenders volop gevuld.... wonderlijk. [9 december 2001]

Zenders

O Publieke omroepen

Publieke Omroep AVRO BNN EO KRO NCRV NOS NPS TROS VARA VPRO

O Commerciële zenders

RTL4 Net 5 SBS 6 Yorin V8 (voorheen FOX 8 / TV10) RTL 5 TMF
Net5 / SBS6 / V8 RTL4 / RTL5 / Yorin  

 

[ --- Tv'tje --- ]
[TopStat] [Worldstats-teller]

Weekoverzicht

omhoogZaterdag

19.30
Ned.3VARA

Oppassen!!! Nederlandse comedyserie. onder: Rogier, Willem, Bella en Harry; boven: Willemijn en SanderIn het welbekende huishouden is naast opa Willem zijn neef Rogier, ook opa, ingetrokken. Ook Rogiers dochter Bella, journaliste, en haar 2 kinderen Willemijn(15) en Sander(13) zijn in het huis komen wonen. Natuurlijk loopt Harry Stevens nog steeds de vloer plat. H zaterdag om 11.00 uur.

20.00
Ned.3VARA
de cast van Ernstige delictenErnstige delicten. Politieserie. Een team probeert ernstige zaken op te lossen aan de hand van een daderprofiel. Waarom pleegt een crimineel zijn misdaad, wat is zijn motivatie?
21.00
Ned.3VARA
Het Lagerhuis. [Paul en Marcel]Onder leiding van Paul Witteman debatteert een panel over diverse actuele onderwerpen, die ook op hun website staan. Elke week gaat ook een politicus of iemand anders uit de actualiteit in debat met Marcel van Dam.
-----------

omhoogZondag

17.35
Ned.1 Teleac/NOT
Kwartelhof. trap in de hal van KwartelhofEen comedy met gebaren. Janneke werkt in het dovencentrum Kwartelhof. Als haar oom Joop en tante Juul op bezoek komen, moet ze hen bezighouden, wat niet altijd meevalt. Live commentaar via TT-889.
20.30
Ned.3 VPRO
Poelmo, slaaf van het zuiden. Cabaretiers Hans Teeuwen, Pieter Bouwman en Gummbah spelen voor, maar ook achter de schermen.
20.55
Ned.2TROS
[De agentes Tony en Britt van Flikken]Flikken. MG6 !! Vlaams-Belgische politieserie. De agentes Tony Dierickx en Britt Michiels en hun collega's van het politiekorps in Gent moeten allerlei zaken en zaakjes oplossen.
   
-----------

omhoogMaandag

19.30
Yorin
[ONM: nieuwe castleden 2001]Onderweg naar morgen. MG6 Wie is toch die seriemoordenaar die in het ziekenhuis actief is? Zal Duuk kunnen bewijzen dat Lucille MPS heeft? Zal Lucilles bekentenis geheim blijven? Is Olaf eerlijk over zijn bedoelingen met de kookcarriere van Daan? Zullen Margot en Victor Aafke van haar zelfmoordplannen af kunnen helpen? H morgen om 11.00 uur
20.00
RTL4

Goede tijden, slechte tijden. MG6 !! [GTST]Zal Anita blijven verlangen naar Rik? Zal Gladys daar achterkomen? Zal Benjamin blijven proberen om Daantje voor zich te winnen ten koste van Stefano? En zal meneer Harmsen last blijven houden van zijn reuma? Zal Gijs arts mogen blijven na zijn blunder met Gladys, en zal zijn relatie met Cleo stand houden? >> H morgen om 10.00 uur.

20.30
Ned.2Avro
Star Trek Voyager.MG6!! sterrenschip Voyager. Bij de Avro staat het afleveringen-overzichtSeizoen 7. De bemanning van de Voyager is in het Deltakwadrant terechtgekomen en is na een lange reis bijna thuis, onze Aarde in het Alfakwadrant. Onderweg komen ze allerlei soorten tegen, waarmee de Starfleetbemanning contact legt. Dat levert soms conflicten, vaak ook uitwisseling van kennis op. Ook het leven op het sterreschip zelf levert vaak situaties op die om een oplossing vragen.
21.20
Ned.2BNN
huisrobot Killalot weegt 280 kg en heeft een hydraulische lans Robot wars: The Dutch battles. In de ring vechten zelfgemaakte robots om te overleven. Met pneumatische hamers, cirkelzagen enz. staan ze elkaar naar het leven. En als ze er niet meer uitkomen, slaan de meedogenloze huisrobots toe.
21.30
RTL4
Westenwind. !! De strijd om macht en liefde. [Westenwind]Twee scheepswerven, beide familiebedrijven, zijn sinds jaar en dag concurrenten van elkaar. Waar men bij werf De Graaf eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan, zo zijn een aantal Noordermeers niet vies van corruptie of sabotage. Dit leidt vaak tot grote conflicten.
22.10
Ned.2BNN
Bart met Georgina Verbaan in bedDe stalkshow. Bart de Graaff is de allergrootste fan van een bekende Nederlander, en wil niks liever dan de hele dag bij hem/haar in de buurt zijn. Hij bestookt zijn idool met cadeaus en lovende woorden, om uiteindelijk de ultieme wens uit te laten komen: naast hem/haar in bed liggen.
-----------

omhoogDinsdag

19.30
Yorin
Onderweg naar morgen. MG6 Nederlandse soapserie over de families Couwenberg en Reitsema, over de mensen in het Beatrixziekenhuis en in café De Engel. H morgen om 11.00 uur
20.00
RTL4

Goede tijden, slechte tijden.MG6 !! [GTST]Zullen Ludo en Janine door het ongeluk van hun dochtertje Nina dichter tot elkaar komen, of juist niet? En welke rol speelt Meike hierin? Zal Markus zijn aanstaande vrouw op tijd zwanger kunnen maken? Hoever gaat Charlie om aan een man te geraken? >> H morgen om 10.00 uur

21.20
Net 5
[Sarah Jessica Parker uit 'Sex and the city' ] Sex and the city. !! Comedy over vier vriendinnen die allerlei problemen ondervinden bij het vinden van een geschikte man, wat regelmatig absurde situaties oplevert.
21.30
Ned.3NPS
Met het mes op tafel. Spelprogramma tussen poker en kennis in een gemoedelijke bar onder leiding van Joost Prinsen.
-----------

omhoogWoensdag

16.30
Ned.2EO
vlnr: Fem (Cynthia de Graaff), Petra (Liesbeth Kamerling), Vicky (Annemieke van der Veer), Joye (Meghna Kumar)Doei! !! Surrealistische dramaserie. Petra, Vicky, Joye en Fem zijn de meidenband 4Tune en willen daar, ieder om haar eigen redenen, graag een succes van maken. Maar daarvoor moeten ze soms de strijd aangaan met het thuisfront en hun eigen geweten.
19.30
Yorin
[Daphne en Victor]Onderweg naar morgen. MG6 Wie is toch die seriemoordenaar die in het ziekenhuis actief is? Zal Duuk kunnen bewijzen dat Lucille MPS heeft? Zal Lucilles bekentenis geheim blijven? Is Olaf eerlijk over zijn bedoelingen met de kookcarriere van Daan? Zullen Margot en Victor Aafke van haar zelfmoordplannen af kunnen helpen? H morgen om 11.00 uur
20.00
RTL4

Goede tijden, slechte tijden. MG6 !! [GTST]Zal Jef zijn gevoelens voor Isabella verborgen kunnen houden, of zet hij zijn huwelijk met Barbara op het spel? Hoe gaat Isabella -na wat er met haar eigen vader voorgevallen is- om met de aandacht van Jef? Zal haar relatie met Job stand houden? Zal de zakelijke samenwerking tussen Laura en Jef goed blijven gaan? H morgen om 10.00 uur

22.10
Yorin
Over de balk. De overheid -gemeente, provincie of rijk- geeft regelmatig handenvol geld uit aan zinloze projecten of denkt er tevoren absoluut niet over na. Zoals een verkeersdrempel waar fietsers hun nek over breken, die ze vervolgens weer weg moeten halen; een woonwijk bouwen pal naast een fabriek, waar vervolgens niet gewoond mag worden.
-----------

omhoogDonderdag

19.30
Yorin
Onderweg naar morgen. MG6 Nederlandse soapserie over de families Couwenberg en Reitsema, over de mensen in het Beatrixziekenhuis en in café De Engel. H morgen om 11.00 uur
20.00
RTL4

Goede tijden, slechte tijden.MG6 !! [GTST]Nederlandse soapserie over het leven van Anita, Rik, Gladys, Gijs, Cleo, Job, Isabella, Charlie, Barbara, Jef, Laura, Ludo, Meike, Janine, meneer Harmsen, Benjamin, Stefano en Daantje. >> H morgen om 10.00 uur

20.30
Ned.3VARA
HerexamenHerexamen. Twee teams krijgen vragen over vakken van de middelbare school. Inge Diepman kijkt hoe goed ze daar nog in zijn.
21.00
Ned. 1 KRO
10 voor taal. 10 voor taalEen Nederlandse en een Vlaamse ploeg strijden tegen elkaar met hun kennis van de Nederlandse taal als inzet. Marcel Vanthilt en Anita Witzier proberen het geheel in goede banen te leiden. H morgen om 14.35 uur.
21.10
Ned.3VARA
De Hans Kesting show. In zijn (studio-)huiskamer komen steeds ongevraagd mensen langs die voor komische situaties zorgen. Tussendoor korte documentaires over uiteenlopende onderwerpen.
-----------

omhoogVrijdag

19.30
Yorin
[ONM: nieuwe castleden 2001]Onderweg naar morgen. MG6 Wie is toch die seriemoordenaar die in het ziekenhuis actief is? Zal Duuk kunnen bewijzen dat Lucille MPS heeft? Zal Lucilles bekentenis geheim blijven? Is Olaf eerlijk over zijn bedoelingen met de kookcarriere van Daan? Zullen Margot en Victor Aafke van haar zelfmoordplannen af kunnen helpen? H maandag om 11.00 uur
20.00
RTL4

Goede tijden, slechte tijden. MG6 !! [GTST]Nederlandse soapserie over het leven van Anita, Rik, Gladys, Gijs, Cleo, Job, Isabella, Charlie, Barbara, Jef, Laura, Ludo, Meike, Janine, meneer Harmsen, Benjamin, Stefano en Daantje. >> H maandag om 10.00 uur

[ --- Tv'tje --- ]

Hh, H  Herhaling
!!  Niet missen!

MG6 12 12 Kijkwijzer

O Nieuwsgroepen KikkerKrant [news]

Meepraten over televisie kan in nieuwsgroep nl.media.tv.
Voor programma's zoals Big Brother en De Bus is er nl.media.reality-soap.

O Reageren Reageer!

Heb je suggesties of nieuws over genoemde programma's of over deze pagina, laat het me weten via mijn Reacties-pagina

terug naar boven


[Crazy counter]  Zijn de kijkcijfers nou op hol geslagen?


© 2001 by Jeroen van der Sande. 
Laatst bijgewerkt op maandag 28 januari 2002 .