Familie Swenne - Swennen


In het jaar 2000 zijn we begonnen met de familie Swenne in kaart te brengen.Mijn moeder was Wilhelmina Jeanette Swenne, één van de dochters van Cornelis Adrianus Swenne, waarvan op deze pagina (klik op de viool) een stukje over zijn leven beschreven staat. Het oudste spoor leidt naar België (Borgloon) met de familie naam Swinnen, via Maastricht richting de provincie Zeeland. Anthonie Theodoris Swenne ( mijn overgrootvader) trouwde in 1875 te Valkenswaard met Jannetje Holzenbosch. In die tijd waren de gezinnen groot. Ze kregen tien kinderen, iedere twee jaar om en om een jongen of een meisje; (zie stamboom voor de verdere levensloop van deze kinderen). Sommigen werden meer dan negentig jaar oud, de ouders moesten echter Johan en Hendrik al op zeventien- en vijftienjarige leeftijd ten grave dragen.

 

 Uit o.a. de tijdschriften "Het Oude Land van Loon" en "Limburg", een onderzoek gedaan door de heer Johannes Gerardus Swennen uit Roosendaal en informatie van de heer Jean-Pierre Swinnen uit Riemst in België is de naam hoogstwaarschijnlijk ontstaan doordat in het Belgisch Limburgse Land het woord - boer - pachter nog niet bestond. In deze omgeving werd gesproken over een - wen of win - des wennen betekent derhalve - van de pachter -. Voor uitgebreide informatie over opa Cornelis Adrianus Swenne - klik op de viool;      


Vanuit deze provincie is de familie uitgewaaierd over heel Nederland. Mochten er familieleden zijn, die aanvullingen hebben of die foutjes ontdekt hebben willen zij dit dan aan ons doorgeven, zodat we ons onderzoek voort kunnen zetten?

Stamboom familie Swenne                                                                        j.vandijken2@chello.nll

home