Informatie

Terug

Met enige trots wil ik u, kattenliefhebbers laten zien hoe onze katten ren eruit ziet na de gigantische slooppartij en de wederopbouw met onderstaand resultaat.

Deze ren is voor de katten toegankelijk vanuit de huiskamer, door een openslaand raam. Dit raam is uit genomen en vervangen door een vastraam dat ±40cm korter is. In het onderste gedeelte is plexiglas van 1 cm dik gemonteerd. Het ingebouwde kattenluikje kan op vier standen worden gezet. (open/dicht, wel naar binnen en niet meer naar buiten en andersom). Dit bevalt uitstekend.

De achterwand van de ren is dicht gemaakt met zwart plastic dat tussen dubbelgaas zit ivm. klapperen door tocht en wind.

De afmetingen van deze ren zijn: lang 9.m., diep 1.2 m., hoogte 1.9/1.7 m.

Dit genoemde maten zijn inwendig. Het dak is geheel dicht, dit is tegen vogel uitwerpselen en het hout van de ren is hierdoor langer bruikbaar.

Hieronder treft u het bouwschema.

Het gaas wat gebruikt is heet "grof parkieten" of "nertsengaas". De mazen zijn 1.9 x 1.9 cm. De breedte is 1 m. Ik kocht het gaas per rol. De prijs van zo'n rol is erg verschillend, dus vooraf informeren scheelt soms wel 40% in prijs.

Zoals u ziet bestaat de voorkant uit drie staanders (4x4 cm).

Dit houdt dus in dat een frontdeel 2.04 m lang is en dat u de hoogte zelf kunt bepalen. In het midden zitten twee horizontale balkjes die het gaas gespannen houden. Dit principe is ook voor het dak en de achterkant gebruikt, dus u kunt steeds weer uitbreiden met 2.04 m.

U kunt natuurlijk ook de helft gebruiken dan is zo'n deel als deur te gebruiken. U ziet, er zijn vele mogelijkheden. Alle balkjes zijn voor de montage één of twee keer geschilderd. De houten balkjes zijn voorgeboord en vervolgens met grote spijkers in elkaar geslagen. Voor diegene die het perfekt willen maken is een halfhout verbinding

natuurlijk het mooiste, alleen moet ik er wel meteen bij vertellen dat het niet uitmaakt hoe het in elkaar zit, als het maar stevig is want katten kunnen soms tekeer gaan. Op de foto's zult u zien dat de volledige ren van de grond staat. De voor en achterkanten staan nl. op hardhouten blokjes om rotting te voorkomen. Een ander voordeel is dat u er zo onderdoor kunt spuiten om schoon te maken.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft en dat uw katten ook een plezierig buiten verblijf zullen krijgen want loslopen is er bij ons en hopelijk bij u niet bij.

Ik weet zeker dat als uw katten lekker buiten kunnen spelen zoals bij ons (zonder  stress en zonder omkijken van de baasjes), ze dat laten merken aan hun gedrag. Dit is dan veel zeggend.


Veel succes, en heeft u vragen of opmerkingen stuur dan gerust een E-mail.

Misschien kan ik u verder helpen.