Informatie

Terug

Wij (Hans en Liedeke) hebben ervaren dat de werpkist zoals wij die gebruiken heel erg plezierig is in het gebruik. Zoals op de foto's te zien is, is de werpkist van hout en heeft een afmeting van 60cm hoog, 60cm breed en 75cm diep.

De bodem is 5 cm boven de vloer gemonteerd zodat er geen kou kan optrekken(Eventueel bij strenge vorst of erg koude periode kranten oprollen en de ruimte onder de bodemplaat opvullen) De werpkist is van plaatmateriaal gemaakt die niet geperst is (dus geen spaanplaat of ander gelijmde of geperste platen). De kist is helemaal gelakt en goed uitgelucht. De latjes zijn gelijmd. In de kist is op de zijkant een thermometer geplakt. (Te koop in aquarium winkel) Dit is heel prettig want tijdens de bevalling ligt er een elektrisch kleedje in dat de helft van de bodem verwarmt zodat de moederpoes zelf op een "koel of warm" plekje kan gaan liggen. De temperatuur is tijdens de bevalling zo 23 graden. Als alles achter de rug is 26 graden. Gebruikt u een warmhoud kleedje,  doe dit dan in een plastik tas ivm vocht. Zoals te zien is kan de bovenkant dicht, met een rond gat (18cm) waar de moeder in en uit kan. De voorkant kan voor de helft weg en is het erg makkelijk om de kist te verschonen. Schuif opening 18x 28cm).

Hieronder ziet u een bouwtekening met maten. Deze maten zijn natuurlijk aan uw eigen omstandigheden aan te passen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben mail mij dan gerust.

Zie ruimte onder bodem

Ik wens u veel succes en later erg veel plezier van dit model werpkist en

Als u vragen of adviezen heeft dan is een email welkom

Het geheel wordt met slotbouten en vleugel moeren in elkaar geschroefd

Zorg er voor dat de deksel goed vast zit,

Zodat hij er niet in valt.

Achterwaand

Dit is de delsel die hier verkleint is weergegeven met een ronde opening

In het midden is hij door gezaagd zodat hij open kan voor verzorging

18cm

Zij wand en de twee montage balkjes  3 x 3 cm                                en de boemdrager 3 x 3 en dat op 2 cm van de onderkant lijmen, dit geld ook voor de zij balkjes

Het witte vlak is de opening in dit voorkant

Dit kunt u zelf zo groot maken als nodig.

Met of zonder schuifklepje.

Ook deze is in tweeen, voor gemak

18

X

27cm

Gebruik NOOIT Bananen/Fruit dozen als NESTdoos