Actieve en Ondernemende Familie-leden!

Welkom op onze Homepage

Jacoline en Rien den Hoed-van Asperdt

Nieuwsgierig geworden door het feit dat mijn oma en opa van vaders kant, neef en nicht zouden zijn geweest, ben ik begonnen met gegevens zoeken op internet over genealogie. Deze nieuwsgierigheid heeft geresulteerd in deze homepage en het plaatsen van de familie stamboom op internet. Het resultaat mag er al wezen en mijn verbazing nam toe, toen ik dingen ging vinden die heel interessant waren. O.a. dat de familienaam verbasterd is in de loop der tijden en op diverse manieren de wereld over is gegaan. De huidige stamvader (Joannis van Aspert) had een zoon (Adrianus Joannis van Aspert). Deze Adrianus kreeg drie zonen, waarvan elk met een anders geschreven stamnaam verder gingen. O.a. Aspert, Asperdt en Asperen. De lijn met de van Aspert's en Asperdt's is nu zo goed mogelijk uitgezocht. Mij rest nu nog het gigantische karwei de Asperen's na te trekken en kijken waar deze in onze stamboom zouden passen.

Jacoline den Hoed-van Asperdt

Aangestoken door Jacoline ben ook ik begonnen met het maken van mijn stamboom. Dus ook uren zoeken op internet en dankbaar gebruik makend van de mogelijkheden aldaar. Echter een aansluiting met mijn directe voorouders kon ik niet zomaar vinden. Wel vond ik hele rijen hoedjes, hoetjes en hoedtjes, maar geen van deze hoofddeksels paste mij. Wel vond ik o.a. de omschrijving van de 'naam' Hoet. Het zou een inhoudsmaat OF een bossage zijn geweest bij een boerderij. Aangezien de eerste Hoetjes boeren waren, hou ik het maar op het laatste.

In de wetenschap dat een oom al eerder bezig was geweest met het uitzoeken en aansluiten van onze stamboom, wendde ik mij tot hem. Hij heeft daarvoor grijze stoffige archieven afgelopen, kopietjes verzameld en een hele lijn opgezet, waar ik met mijn eigen aanvullingen en vondsten van het internet toch nog een aardig uitgebreide stamboom van heb kunnen vastleggen.

Rien den Hoed-van Asperdt

Stamboom Familie den Hoed (den Hoet, den Hoedt)

De oorspronkelijke stamnaam is volgens de huidige gegevens (den) Hoet. De oudste stamvader die tot op heden teruggevonden is, is een Hoet uit ca. 1555.

    stamboom             e-mail                 gastenboek              

                                                       

Stamboom Familie van Asperdt (van Aspert, van Asperen)

De oorspronkelijke stamnaam is volgens de huidige gegevens van Aspert . De oudste stamvader die ik tot op heden teruggevonden is, is een Van Aspert uit ca. 1717.

Klik op onderstaande icoontjes voor:

stamboom geneanet        stamboom Word            e-mail              

                                      

  gastenboek           familie foto's              Jacoline's Page

                   

Mocht U in het bezit zijn van een stamnaam zoals een van boven omschreven familienamen, dan mag U altijd contact opnemen om Uw naam in onze archieven te laten verifiŽren c.q. toevoegen.

Wij zouden het fijn vinden als U na het bezoeken en bekijken van onze homepage het gastenboek zou willen tekenen en daarin Uw mening over onze page kenbaar wil maken. Vast hartelijk bedankt!!

Indien U Uw naam niet in de stamboom op het internet vermeld wil zien, kunt U dat ook doorgeven. Dan wordt Uw naam uit de stamboom verwijderd.

Klik op het handje voor de laatste nieuwtjes

Pagina's bijgewerkt tot en met 01-12-2008 09:36:54