MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Algemene zijde

De algemene zijden zijn allemaal ontworpen door de Belg Luc Luycx van de Koninklijke Munt van BelgiŽ. Op de afbeeldingen staan 3 verschillende landkaarten van Europa. Op de achtergrond van elke afbeelding zijn de twaalf sterren van de Europese Unie afgebeeld.De landkaarten van de 1 en 2 eurocent laten Europa zien in relatie tot de rest van de wereld. Zes sterren van Europa zijn linksonder te zien. De andere zes sterren zijn rechtboven te vinden.

De landkaart van de 5 eurocent laat Europa zien in relatie tot de rest van de wereld. De landkaart op de 10 eurocent laat de Europese Unie zien als 15 afzonderlijke naties. Zes sterren zijn linksonder te vinden en zes sterren zijn linksboven te zien.


De landkaarten op de 20 en 50 eurocent laten de Europese Unie zien als 15 afzonderlijke naties. Zes sterren zijn linksonder te vinden en zes sterren zijn linksboven te zien.

De landkaarten van de 1 en 2 euro muntstukken benadrukken de eenheid van de Europese Unie door de landen hier als een geÔntegreerd geheel weer te geven. Er zijn zes sterren rechtonder te zien en zes sterren rechtsboven.


HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002