MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en nieuws lezen over de Euro.

BELGIË

Het ontwerp van de Belgische zijde is gemaakt door Jan Alfons Keustermans, directeur van de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Turnhout.De munten van 1 en 2 eurocent tonen Koning Albert II en zijn monogram, een hoofdletter "A" onder een kroon. De twaalf sterren die Europa symboliseren zijn rond zijn beeltenis weergegeven. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat rechtonder vermeld.

De munten van 5 en 10 eurocent tonen Koning Albert II en zijn monogram, een hoofdletter "A" onder een kroon. De twaalf sterren die Europa symboliseren zijn rond zijn beeltenis weergegeven. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat rechtonder vermeld.

De munten van 20 en 50 eurocent tonen Koning Albert II en zijn monogram, een hoofdletter "A" onder een kroon. De twaalf sterren die Europa symboliseren zijn rond zijn beeltenis weergegeven. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat rechtonder vermeld.

De munten van 1 en 2 euro tonen Koning Albert II en zijn monogram, een hoofdletter "A" onder een kroon. De twaalf sterren die Europa symboliseren zijn rond zijn beeltenis weergegeven. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat rechtonder vermeld.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 20-06-2005
Martijn's Euro Pagina's (c)2005