MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Duitsland

In Duitsland zijn de drie verschillende ontwerpen voor de nationale zijde van de euromunten gekozen door een panel dat uit hoge functionarissen en muntdeskundigen bestond.


De munten van 1 en 2 eurocent tonen het eikenloof. Professor Rolf Lederbogen heeft dit ontworpen. De twaalf sterren staan als een cirkel om de afbeelding heen. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat rechtonder naast het eikenloof vermeld.

De munt van 5 eurocent toont het eikenloof. Professor Rolf Lederbogen heeft dit ontworpen. Op de 10 eurocent staat de Brandenburgse Poort. Deze staat symbool voor de Duitse scheiding en de daarop volgende hereniging. Het jaar waarin de 10 eurocent munt is geslagen, staat onderaan de poort vermeld.
De munten van 20 en 50 eurocent tonen de Brandenburgse Poort. Deze staat symbool voor de Duitse scheiding en de daarop volgende hereniging. Het ontwerp is van Reinhard Heinsdorff. De twaalf sterren staan als een cirkel om de afbeelding heen. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat onderaan de poort vermeld.
De munten van 1 en 2 euro tonen de adelaar. Dit is het traditionele symbool voor de Duitse soevereiniteit. Heinz en Sneschana Russewa-Hoyer ontwierpen het motief van een adelaar omringd door sterren. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat onderaan de adelaar vermeld.


HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002