MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Ierland

De Ierse regering besloot dat er maar 1 ontwerp op alle munten kwam. Dit ontwerp is gemaakt door Jarlath Hayes.


De munten van 1 en 2 eurocent tonen een Keltische harp omgeven door een cirkel met de 12 sterren van de Europese Unie. Links van de harp staat Eire, het Ierse woord voor Ierland. Rechts van de harp staat het jaar van uitgave.

De munten van 5 en 10 eurocent tonen een Keltische harp omgeven door een cirkel met de 12 sterren van de Europese Unie. Links van de harp staat Eire, het Ierse woord voor Ierland. Rechts van de harp staat het jaar van uitgave.

De munten van 20 en 50 eurocent tonen een Keltische harp omgeven door een cirkel met de 12 sterren van de Europese Unie. Links van de harp staat Eire, het Ierse woord voor Ierland. Rechts van de harp staat het jaar van uitgave.
De munten van 1 en 2 euro tonen een Keltische harp omgeven door een cirkel met de 12 sterren van de Europese Unie. Links van de harp staat Eire, het Ierse woord voor Ierland. Rechts van de harp staat het jaar van uitgave.


HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002