MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Luxemburg

Yvette Gastauer-Claire ontwierp de munten na overeenstemming tussen de koninklijke familie en de regering van Luxemburg.


De munten van 1 en 2 eurocent tonen de afbeelding van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Henri. Onderaan staat Lėtzebuerg wat Luxemburg betekent. Het jaar van uitgave staat rechtsonder.

De munten van 5 en 10 eurocent tonen de afbeelding van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Henri. Bij de 5 eurocent onderaan staat Lėtzebuerg wat Luxemburg betekent. Het jaar van uitgave staat rechtsonder. Bij de 10 eurocent staan zowel Lėtzebuerg als het jaar van uitgave aan de linkerkant.
De munten van 20 en 50 eurocent tonen de afbeelding van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Henri. Links van de afbeelding staat Lėtzebuerg wat Luxemburg betekent. Het jaar van uitgave staat ook links.

De munten van 1 en 2 euro tonen de afbeelding van Zijne Koninklijke Hoogheid Groothertog Henri. Aan de linkerkant van de munten staat Lėtzebuerg wat Luxemburg betekent. Het jaar van uitgave staat helemaal links.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002