MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

MaltaDe munten van 1 en 2 eurocent tonen het altaar op het prehistorische tempelcomplex Mnajdra, gebouwd rond 3600 voor Christus.


De munt van 5 eurocent toont het altaar op het prehistorische tempelcomplex Mnajdra, gebouwd rond 3600 voor Christus De munt van 10 eurocent toont het Embleem van Malta, een schild dat een heraldische afbeelding van de Maltese nationale vlag toont, met daarboven een muurkroon die de vestingwerken van Malta vertegenwoordigt en als symbool van de stadstaat dient.


De munten van 20 en 50 eurocent tonen het Embleem van Malta, een schild dat een heraldische afbeelding van de Maltese nationale vlag toont, met daarboven een muurkroon die de vestingwerken van Malta vertegenwoordigt en als symbool van de stadstaat dient.

De munten van 1 en 2 euro tonen het embleem dat werd gebruikt door de Soevereine Orde van Malta. Gedurende de heerschappij van de Orde over Malta (van 1530 tot 1798) werd het achtpuntige kruis geassocieerd met het eiland en daarom wordt het nu vaak het Maltezer Kruis genoemd.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 29-12-2008
Martijn's Euro Pagina's (c)2002-2009