MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Monaco

De afbeeldingen op de munten van Monaco hebben met het Koninklijk Huis te maken. Aangezien er weinig munten geslagen zijn, zijn ze veel waard.


Op de munten van 1 en 2 eurocent staat de afbeelding van het wapen van de Grimaldi's. R. Cochet heeft het ontwerp gemaakt. Bovenaan de munten staat Monaco en onderaan het jaar van uitgifte.

Op de munt van 5 eurocent staat de afbeelding van het wapen van de Grimaldi's. R. Cochet heeft het ontwerp gemaakt. Op de 10 eurocent staat het zegel van de Grimaldi's afgebeeld. R.B. Baron heeft het ontwerp gemaakt. Bovenaan de munten staat Monaco en onderaan het jaar van uitgifte.Op de munten van 20 en 50 eurocent staat de afbeelding van het zegel van de Grimaldi's. R.B. Baron heeft het ontwerp gemaakt. Bovenaan de munten staat Monaco en onderaan het jaar van uitgifte.

Op de 1 euro munt staan prins Rainier III en kroonprins Albert. Op de 2 euro munt staat Prins Reinier III. Nicolas Cozon heeft beide afbeeldingen ontworpen. Bovenaan de munten staat Monaco en onderaan het jaar van uitgifte.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002