MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Nederland

In Nederland zijn er twee verschillende ontwerpen gemaakt. Op beide ontwerpen is Koningin Beatrix afgebeeld. Op alle munten staat de tekst Beatrix, Koningin der Nederlanden vermeld.De munten van 1 en 2 eurocent tonen het profiel van Koningin Beatrix. Haar beeltenis is omringd door kleine puntjes en een cirkel van de twaalf sterren. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat onderaan vermeld.


De munten van 5 en 10 eurocent tonen het profiel van Koningin Beatrix. Haar beeltenis is omringd door kleine puntjes en een cirkel van de twaalf sterren. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat onderaan vermeld.


De munten van 20 en 50 eurocent tonen het profiel van Koningin Beatrix. Haar beeltenis is omringd door kleine puntjes en een cirkel van de twaalf sterren. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat onderaan vermeld.

De munten van 1 en 2 euro tonen het profiel van Koningin Beatrix. De twaalf sterren staan aan de linkerkant van de munt afgebeeld en volgen een halve cirkel. Het jaar waarin de munten zijn geslagen, staat rechtsonder vermeld. Aan de zijkant van de 2 euro munt staat de tekst God zij met ons.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002