MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Portugal

In Portugal werden drie verschillende ontwerpen gekozen uit inzendingen voor een grafische wedstrijd. Vitor Manuel Fernandes dos Santos ontwierp de afbeeldingen. Hij raakte ge´nspireerd door symbolen die hun oorsprong vinden in de Portugese geschiedenis en die de drie zegels van de eerste koning, Dom Afonso Henriques, verbeelden.


De munten van 1 en 2 eurocent tonen het eerste koninklijke zegel van 1134 en het woord Portugal, omringd door de 12 sterren van de Europese Unie. Onderaan de munt staat het jaar van uitgifte.

De munt van 5 eurocent toont het eerste koninklijke zegel van 1134 en het woord Portugal. De munt van 10 eurocent toont een zegel dat dateert uit 1142. Beide zegels zijn omringd door de 12 sterren van de Europese Unie. Onderaan de munten staat het jaar van uitgifte.
De munten van 20 en 50 eurocent tonen een zegel dat dateert uit 1142. Beide zegels zijn omringd door de 12 sterren van de Europese Unie. Onderaan de munten staat het jaar van uitgifte.

Op de 1 en 2 euro munten staan de kastelen en wapenschilden van het land afgebeeld temidden van de Europese sterren. Het ontwerp symboliseert de dialoog, de uitwisseling van waarden en de dynamiek van het bouwen aan Europa. In het midden van de munt is het koninklijk zegel van 1144 te zien. Onderaan de munten staat het jaar van uitgifte.
HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002