MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

San Marino

In San Marino zijn alle munten ontworpen door Frantisek Chochola. Alle afbeeldingen bevinden zich ook in een cirkel met de twaalf sterren van de Europese Unie. Op elke munt staat het woord San Marino. Ook deze munten zijn zeer zeldzaam vanwege de beperkte oplage. Van de 1 euro munt zijn er in 2002 bijvoorbeeld maar 240.800 geslagen.


Op de munt van 1 eurocent is de derde toren op de Monte Titano afgebeeld. Aan de linkerkant is het uitgifte jaar te vinden. Op de 2 eurocent is het Statuo della Libertá (vrijheidsbeeld) afgebeeld. Het jaar van de uitgifte is aan de linkerkant te vinden.
Op de munt van 5 eurocent is de eerste toren op Monte Titano afgebeeld. Links is het jaar van uitgifte te vinden. Op de 10 eurocent is de basiliek van de Schutspatroon afgebeeld. Rechtsboven staat het jaar van uitgifte.

Op de munt van 20 eurocent is het schutspatroon St. Marinus afgebeeld. Het jaartal is rechtsboven te vinden. Op de 50 eurocent is een panorama van Monte Titano afgebeeld. Links is het jaar van uitgave te vinden.

De munt van 1 euro toont het wapen van de republiek San Marino. Het jaar van uitgifte staat linksboven vermeld. De 2 euro toont het gouvernementsplein. Aan de linkerkant staat het jaar waarin de munt is geslagen.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 01-12-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002