MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Spanje

De Spaanse regeringsleider, José María Aznar, presenteerde een serie munten waarin drie verschillende ontwerpen zijn verwerkt. Alle afbeeldingen zijn omgeven door de cirkel met de 12 sterren van de Europese Unie.


De munten van 1 en 2 eurocent tonen de kathedraal van Santiago de Compostela. Ze tonen de monumentale voorgevel zien van het Obradoiro, een prachtig voorbeeld van de Spaanse barok. Boven het midden staat het jaar van uitgifte.
De munt van 5 eurocent toont de kathedraal van Santiago de Compostela. Boven het midden staat het jaar van uitgifte. Op de 10 eurocent is Miguel de Cervantes, de vader van de Spaanse literatuur, afgebeeld. Onderaan staat het jaar van uitgifte.

Op de munten van 20 en 50 eurocent is Miguel de Cervantes, de vader van de Spaanse literatuur, afgebeeld. Het is een eerbetoon aan het universele karakter van de man en zijn werk. Onderaan staat het jaar van uitgifte.

Op de munten van 1 en 2 euro is de beeltenis van koning Juan Carlos I de Borbón y Borbón te vinden. Onder aan de munt is het jaar te vinden waarin de munt werd geslagen.

HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 30-11-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002