MARTIJN'S EURO PAGINA'S


Op deze site kun je alle Euro munten en de betekenis van hun afbeeldingen bekijken en het laatste nieuws lezen over de Euro.

Vaticaanstad

De ontwerpen voor Vaticaanstad zijn gemaakt door Prof. Guido Veroi. Op elke munt staan de twaalt sterren van de Europese Unie afgebeeld. Deze munten zijn zeer zeldzaam en worden voor veel euro's verhandeld.


Op de munten van 1 en 2 eurocent is Paus Johannes Paul II afgebeeld. Ook de woorden Citta del Vaticano (Vaticaanstad) staan er op. Onderaan is het jaar te vinden waarin de munt geslagen is.

Op de munten van 5 en 10 eurocent is Paus Johannes Paul II afgebeeld. Ook de woorden Citta del Vaticano (Vaticaanstad) staan er op. Onderaan is het jaar te vinden waarin de munt geslagen is.

Op de munten van 20 en 50 eurocent is Paus Johannes Paul II afgebeeld. Ook de woorden Citta del Vaticano (Vaticaanstad) staan er op. Onderaan is het jaar te vinden waarin de munt geslagen is.

Op de munten van 1 en 2 euro Paus Johannes Paul II afgebeeld. Ook de woorden Citta del Vaticano (Vaticaanstad) staan er op. Rechtsonder is het jaar te vinden waarin de munt geslagen is.


HOME

Als je vragen of suggesties hebt, kun je die naar Martijn mailen.
Laatst gewijzigd op 01-12-2002
Martijn's Euro Pagina's (c)2002