Genealogie Familie Starrenburg

                                           Starrenburg, Sterrenburg
 

Onze familie heeft de nodige veranderingen in hun achternaam gekregen. Feit is dat onze (tot nu toe) stamvader woonachtig is geweest op Terschelling. Nu nog wonen veel nazaten van Jan Aries Starrenburg en Maamke Hendrika de Vries op dit mooie eiland. Mijn voorvader is vanaf 16-11-1866 vanuit Terschelling naar Amsterdam vertrokken waarnaar deze tak zich in deze plaats verder ontwikkelde.

De onderzoeken hebben zich voornamelijk toegespitst in het bevolkingsregister van Amsterdam, Genlias, frysk Historysk en Letterkundich Sintrum Leeuwarden en Genealogie Den Haag.

 

Op dit moment is het zeer waarschijnlijk dat Jan Aries Starrenburg geboren is in Giessendam-Hardinxveld. De diverse onderzoeken wijzen deze kant uit. Probleem is echter dat hier een andere achternaam vermeld word, Sterrenburg, en ook de voornaam anders is. Dit wordt in de toekomst uiteraard verder onderzocht. 

 

Het is u wellicht opgevallen dat er zeer weinig foto's van familieleden op de site staan. Tot mijn spijt heeft mijn opa, Cornelis, Arie Starrenburg, alle foto's verbrand. Hier zaten ook de trouwfoto's van zijn eigen huwelijk met Cornelia Amalia Bongeartz bij. Mocht u een nazaat zijn van de op deze site genoemde Starrenburg en deze foto's willen delen hou ik mij ten zeerste aanbevolen!  Mocht u vragen, aanvullingen, opmerkingen etc. hebben kunt u mij mailen. Het zou leuk zijn als deze site verbeterd kan worden door de hulp en onderzoeken van andere familieleden.

Met vriendelijke groet,

Jolanda Ooteman-Starrenburg