HOME

DOWN WITH ANY ELITE

ContactElectronisch stalken
De 2de Brief in de serie CyberactiesBig Brother is watching you.

Een stalker is iemand die altijd bij je in de buurt is - meestal met de bedoeling om je te dwingen je op een bepaalde manier te gedragen.
De autoriteiten stalken gewone burgers meer en meer en dat is soms erg onplezierig. De gewone man zou het recht moet nemen om autoritieten te stalken.

Stalken verhoogt de druk op een persoon en dat is precies wat een activist wil: de druk verhogen op een leidende persoon met het doel dat die persoon beslissingen gaat nemen die gunstiger zijn voor het gewone volk.

De moderne electronische middelen kunnen gebruikt worden om de druk te verhogen op autoriteiten die vaak moeilijk benaderbaar zijn.

Een eertste actie kan bestaan uit het zenden van een grote stroom e-mails naar de besluitnemer. Deze e-mails moeten argumenten bevatten die duidelijk maken waarom een bepaaalde beslissing fout is. Het moet duideljk zijn dat deze stroom het doelwit in persoon moet bereiken. Het is ook nodig dat deze informatiestroom gedurende een aantal weken of zelfs maanden gehandhaafd blijft. De gestalkte persoon zal zo keer op keer op de meest onverwachte tijden en plaatsen herinnerd worden aan het bestaan van de stalker.

De actie kan versterkt worden door beargumenteerde e-mails te sturen naar andere autoriteiten en naar kenissen van de te stalken persoon. Deze mensen zullen de beslisser benaderen in verband met het omstreden onderwep en zo de druk op die person vergroten.

Het effect van de actie kan vergroot worden door de vrienden en kennissen ook e-mails te sturen die het doelwit belachelijk maken. Dit soort actie kan noodzakelijk zijn als hij niet wil luisteren naar de redelijke agumenten die hem zijn toegezonden.

Maar voor het benaderen van de directe kennissenkring van het doelwit is enige kennis nodig over zijn prive-leven. Deze kennis moet verzameld worden voordat men met een actie begint. Zo kunnen zelfs gewone mensen enige macht krijgen door hun kennis op de juiste manier te gebruiken en te verbinden met enige activiteiten.

Natuurlijk kan niet verwacht worden dat het zenden van, e-mails alleen het vewachte resultaat geeft. Cyberacties zijn een van de mogelijkheden om de druk op hooggeplaatste personen te verhogen. Maar cyberacties zullen ondersteund moeten worden door niet-electronische acties.


Joost van Steenis (3 maart 2001)

 

When you want to receive an e-mail message each time I publish a new article,
please become follower on my blog http://downwithelite.wordpress.com


5. Politieke Spam
Naar de index van Cyberacties
HOME