Laatste wijziging: 15-10-'07 

Even voorstellen...                                          

Welkom op de site van Black en Blue Rats! Mijn naam is Johanneke Hoogen Stoevenbeld en ratten zijn al ruim tien jaar mijn favoriete huisdieren. Ik ben nu 27 jaar dus reken maar uit. Via mijn vrijwilligerswerk op een kinderboerderij, vanaf mijn dertiende, kwam ik voor het eerst in aanraking met ratten. Mijn moeder was bang voor muizen en ratten dus dacht ik dat ik dat ook was. Muizen vond ik meteen erg leuk, maar al snel kwam ik erachter dat ratten veel knuffeliger en beter te hanteren waren.

Op mijn 15de hield ik mijn eerste ratten op de kinderboerderij want thuis kwamen ze er echt niet in. Tijdens een themadag op de kinderboerderij kwam ik voor het eerst iemand tegen die ratten fokte. Ze had een nestje rittens mee en al snel had ik daar een vrouwtje uit besteld. Na overleg met mijn ouders mocht het ratje zelfs thuis komen wonen! Ze heette Misty en haar kleur was mink pearl. Een paar weken later kreeg zij een vriendinnetje en sindsdien ben ik niet meer 'ratloos' geweest. Het begon met vrouwen en later kwamen daar ook mannen bij.

Via mijn goede vriendin Marina Terwijn, ook beheerster van de kinderboerderij, kwam ik voor het eerst in aanraking met ratten. Samen hebben wij zo'n zeven jaar geleden Rattery Blue Moon opgezet. Ongeveer een jaar daarvoor had ik mijn eerste nestje. Ik fokte amerikaans blauwe ratten en husky ratten. Op mijn 22ste ging ik op kamers wonen. Met 9 ratten op 20m2 was best krap, dus van fokken kwam het even niet meer.

Op mijn 24ste ben ik opnieuw begonnen met fokken. Blauw is en blijft mijn favoriete kleur en daarom heb ik mij nu toegelegd op de kleur russisch blauw. Aangezien zwart een belangrijke nevenkleur is, houd ik mij ook bezig met het fokken van zwarte ratten.

Na deze hele geschiedenis nog een kort stukje over mijn dagelijks leven. Ik werk als orthopedagoog in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Mijn andere hobby's zijn zingen, (stijl)dansen en sporten. Samen met mijn ratten en mijn vriend woon ik in Haarlem. Gelukkig is mijn vriend net zo gek is op mijn ratten als ik. Hij is regelmatig bezig met het verbouwen van de hokken en het bedenken van nieuwe spelmogelijkheden.  

Er zijn rittens geboren op 17-09-'07! Er zijn nog rittens beschikbaar! Klik voor info en foto's op rittens.