Forever young
Oudere jongeren die weigeren nog verder oud te worden. Je voelt je zo-wie-zo aanzienlijk jonger als dat de kalender aangeeft. Waarom niet jong blijven, Forever Young, ook als je de vijftig al ruim gepasseert bent. Dat betekend dat nog niet dat je oud bent. Alsof je de weg in de samenleving niet meer kent en geen raad weet met de tijd. Als er iets niet nodig is, dan is het wel dat we massaal gaam zitten te vergrijzen. '

WATERBEDDENCONCURRENT[MokumTV logo]

Nederland hoeft helemaal niet te vergrijzen

Ergens grijze haren van krijgen. En weer langzaam je oude haarkleur terug krijgen. En er dus (jaaaaren) jonger uitzien. Misschien kent u Grecian 2000, een product waarmee grijze haren hun oude kleur horen terug te krijgen. Sinds kort is er naast Grecian ook Schwarzkopf re-nature op de markt gebracht door de firma Henkel. Dit voormalig Duits familiebedrijf groeide tot een multinationale onderneming, gespecialiseerd in toegepaste chemie. Voor de rubriek Forever Young (MokumTV, Amsterdam 1 op de A2000 kabel) willen we zowel Grecian als Re-nature testen.

Henkel Nederland
Brugwal 11
3432 NZ
Nieuwegein
030-607 33 34

Hoe het werkt? In de haarwortel liggen naast de keratine- ook kleurvormende cellen, de melanozyten. Deze maken de kleurstof melanine aan. Lichaamseigen aminozuren kunnen met hulp van bepaalde enzymen in pigmenten omgezet worden. Pigmenten zijn kleurstoffen die zich in de keratinevezel vastzetten. Men onderscheid twee pigmenttypen: de zwart-bruine eu-melanine en de geel-roden phäo-melanine.

De samenwerking tussen beide pigmenten bepaald nuance en intensitei, dus kleurkarakter en kleursterkte van de eigen haarkleur. Blond of bruin haar ontstaat door het specifieke aantal en de combinatie der verschillende melaninesoorten. Als de haarwortel geen kleurstoffen meer krijgt omdat de melanozyten niet meet goed werken, groeien de eerste grijze haren.

Grijs is eigenlijk een foute benaming, want eigenlijk groeit het haar kleurloos bij gebrek aan pygmenten.

En daar kan war aan gedaan worden als een zogenaamde melanine-releaser in de haren weet te dringen en deze releaser in samenwerking met de zuurstof een ´luchtoxidatie´ veroorzaakt en het haar na een tijdje geleidelijk de oude kleur terugkrijgt.

Dit werk voor mensen die oorspronkelijk van middelblond tot donkerbruin haar bezaten. Bij totaal ontkleurd haar is het aan te bevelen met minimale inwerktijd een stukje haar proef te behandelen.

Mensen met geverfd haar kunnen het beter uit hun hoofd laten zo´n ´luchtoxidatiemiddel´ te gebruiken, evenals mensen die hun haar blonderen en/of permanenten. Ook mensen die oorspronkelijk rood of zwart haar hebben, kunnen zich de kosten en moeite besparen.

Zowel Grecian als Schwarzkopf brengen twee verschillende versies van hun middel op de markt; voor vrouwen én voor mannen. Bij Grecian krijg je een plastic flacon met 125ml lotion. Het Schwarzkopf-pakket bevat twee tubes van 50ml créme en twee tubes glans-shampoo à 22,5 ml.

De werking van de middelen is afhankelijk van de haarstruktuur. Bij eerste gebruik van Schwarzkopf is het aan te bevelen met een inwerktijd van 5 - 10 minuten te beginnen, om te zien hoe snel je haar reagiert. Al naar gelang de behoefte en wens een snelle en intensieve herkleuring kan de inwerktijd bij de vervolgbehandeling worden opgevoerd naar 15 - 20 minuten. En om het bedrijf Henkel zelf even aan het woord te laten: Mit der Naturton-Creme Poly RE-NATURE Creme tritt Schwarzkopf & Henkel Cosmetics die sanfte Revolution gegen graue Haare an. Schon im Vorfeld der Produkteinführung sorgte die patentierte Weltneuheit für Aufsehen. Am 09.06.1998 startete unter Federführung des kogag Promotion-Departments eine deutschlandweite Verkaufsförderungsaktion, die im Kontext der übrigen Kommunikationsaufgaben entwickelt wurde. 6 Wochen sind 25 Promoterinnen parallel im Einsatz: Für eine kompetente Beratung über eine neue Produktgeneration, die nach Marktforschungsaussagen das Interesse von über 20 Millionen "ergrauten" Frauen und Männern erwecken wird.

OSTALGIE
In Oost-Duitsland hebben veel mensen te kampen met een zekere heimwee naar bepaalde aspecten van de DDR-maatschappij. De Oost-Duitsers moeten nog steeds wennen aan de 'harde en snelle' kapitalistische maatschappij (sommige historici zeggen dat het nog zeker 25 jaar zal duren voordat het psychische eenwordingsproces voltooid zal zijn). Ook hebben veel Oost-Duitsers het gevoel dat hun land min of meer is opgeslokt door het Westen. De heimwee naar vroeger wordt ook wel Ostalgie genoemd. Het afgelopen jaar is in Oost-Duitsland ook het fenomeen Ostalgie-party opgekomen. Vooral een Erich Honecker-look-alike heeft veel succes met zijn ironische optredens waarin hij met enkele FDJ-meisjes disco-versies van socialistische liederen ten gehore brengt.

Groot artiestengala

20 november 1999: Groot artiestengala in Slotania, Amsterdam.

E-Mail | Home


Daycounter ©™