Spinoza Academy of Peaceful Worldpolitics - Founder Johan W.E. Riemens

Official homesite of the Spinoza Academy for Peaceful Worldpolitics. Founded by Johan W.E. Riemens (Former director of Jugoslovenski om, the Yugoslavian National Board of Tourism) © 1999

]

Spinoza Academie

Grote Wittenburger-
straat 27, 1018 KV Amsterdam
Tel en fax (020) 6393563 en 6273508
KvK 204.826

 


Dreigend doek voor Spinoza Academie

Het doek dreigt te vallen voor de Amsterdamse Spinoza Academie. Wegens beëindiging van de samenwerking van het Grondbedrijf van de Gemeenste Amsterdam, werd de Academie, gevestigd in het Loyd Hotel, op 1 september gesloten. Om plaats moeten maken voor de projectontwikkelaars, die er een artistiekerig Hotel de Ville van maken.

Op 31 december dreigen ook de deuren van het unieke academie-archief en de kantoor- en sociëteitsruimte aan de Grote Wittenburgerstraat definitief te worden gesloten.

De documentatie van de Spinoza Academie wordt op dit moment herordend en overzichtelijk gebundeld. Ieder die daar belangstelling voor heeft is welkom op de laatste bijeenkomst van 5 november 1999.

MokumTV steunt de Spinoza Academie. Dit levenswerk van opgerichter historicus/politicus en PSP-oprichter Johan Riemens moet behouden blijven. Ondanks zijn 81 jaar en ziekte blijkt het vuur voor een eerlijk verdeelde wereld allerminst gedoofd te zijn.

MokumTV biedt Johan Riemens en zijn Spinoza-Academie deze Cyber-Ruimte aan. MokumTV wil in een aantal uitzendingen de kijkers kennis laten maken met het unieke wetenschappelijk documentatiecentrum van de academie.

Tijdens de bijeenkomst van 5 november a.s. zullen deze uitzendingsvoorstellen worden aangeboden aan Johan Riemens en Hans Bakker.

De serie zal als titel dragen ´Tribunaal van de 20ste eeuw´ en een aantal zaken analiserend concluderen. Waarom liep de val van de muur zo slecht af voor de Oost Duitsers (die tot op heden minder verdienen voor het zelfde werk als collega´s in de voormalige BRD). Maar ook zaken als de Perestroika en interviews met mensen die alles hebben meegemaakt (Van der Spek).

We delen de verontwaardiging toen MokumTV bekend werd dat de jubilerende Kerk en Vrede ´was vergeten´ Johan Riemens (die zoveel voor ze heeft geschreven) uit te nodigen voor hun herdenking op 30 oktober in de Amsterdamse Mozes en Aäronkerk. Of waren hier politieke motieven in het spel?

Op 31 december dreigt de Spinoza Academie definitief te worden gesloten, tenzij er alsnog een oplossing wordt gevonden middels subsidie of een betalende gebruiker van de ruimte. Wie wil meehelpen een oplossing te zoeken is op 5 november van 17 tot 19 uur welkon in de Spinoza-Academie, Grote Wittenburgerstraat 27, 1018 KV Amsterdam
Tel en fax (020) 6393563 en 6273508.

 


 

E-Mail | Home

[MokumTV logo]