Huize Sint Jan, Zeist

INDEX

In Memoriam FONS BONEKAMP (-2003)

De Geschiedenis van HUIZE Sint Jan

DE JONGENS van Huize Sint Jan (deze pagina)

HERINNERINGEN aan Huize Sint Jan

Jan van Ooijen over St. Jan

Wim Beving over Sint Jan (met foto's)

FOTOALBUM Arthur Franka

SCHOOL en VRIJE TIJD op Huize Sint Jan

GROEP IV in de winter van 1968

Berichten van Oud SINT JANNERS


Klik hier om te reageren in het BULLETIN BOARD of MAIL NAAR MokumTV

LINKS

Henny Savenije nu op Korea

Gemeente Zeist

Start zeist.nl

Stichtse Courant (v/h De Nieuwe Zeister Courant).

Radio Midden Nederland

 

MokumTV maakt een documentaire over Huize Sint Jan, een RK jongenshuis dat tot het afbrande gehuisvest was in de kapitale villa Ma Retraite aan de Utrechtseweg 67 in Zeist. Hieronder staan een aantal namen en beschrijvingen van voormalige Sint Janners. Weet je nog meer? Geef ze ons door en MAIL NAAR MokumTV. Ook willen we hier een plek bieden voor oud-bewoners om met elkaar in contact te komen! Laat je e-mail adres en verdere gegevens weten! Onder de foto staat de steeds verder groeiende lijst van Oud Sint Janners.

HUIZE SINT JAN - JULI 1965

Juli 1965, statiefoto van groep II van Huize St. Jan te Zeist: van links naar rechts staand: Kees Koevoets, Rob Elfers, Math Weerens, Rob Driesen en Harry den Hollander. Knielend: Kees van Lexmond, Ad Jansen, Ton Gijsberts en Hein van Tongeren. Zittend: Jan de Kovel, André Gerritsen en met witte coltrui Rob van Baalen. Groep II had haar huiskamer in de houten barak die volgens opschrift De Wijde Blik werd genoemd. Deze foto is afkomstig uit het fotoalbum van Henny Savenije (Lee Hae Kang). Weet je nog namen? Herinneringen? Heb je foto's en wil je ze delen met andere Sint Janners? Scan ze en mail ze naar MokumTV.

ALFABETISCHE LIJST SINT JANNERS

A

Albers of Alberts, Mej. (groepsleidster in de jaren 60).Juffrouw Albers uit groep 4, een 'Lieve, moederlijke vrouw'..

B

van Baalen, Rob. Sint Janner in de jaren 60. R.M. van Baalen was fan van The Kinks en woont nu 'al jaren gelukkig getrouwd met vrouw en kinderen in Arnhem'. email rmvanbaalen@chello.nl

Bakker, Folkert ook Fokko. kwam 'uit een dorp vlak bij Hoorn of Enkhuizen,
hij studeerde voor artiest'. Kwam Folkert uit Bovenkarspel? Sint Janner in de jaren 60. Jos Koper o/g Jansen: Vok Bakker, die bij een hoofdluisepidemietje mee ging naar de drogist en als verklaring voor de grote fles reinigingsmiddel zei: 'De hele hond moet worden gewassen',

Baldinger, Jacques (Sjaak), (Balistr 120hs, 6927704?) uit Amsterdam 'die altijd een loopneus had'. Sint Janner in de jaren 60.

Berry of Barry, we noemden hem Huckleberry. Bijnaam, Sint Janner eind jaren 60. Geen achternaam bekend.

Olaf van Berlo uit De Haag?, jaren '50 - '60

Wim Beving uit Amsterdam, jaren '50 - '60

Bloemscheer, Martin.Sint Janner van 1952 t/m 1959, toen Eric van Waijenburg daar Overste en dhr. Ter Braak leider van groep 3 was. Kwam oorspronkelijk uit Breda en werkt daar nog steeds. Woont in Ulicoten op de grens met Belgie (gemeente Baarle Nassau): Ter Braak heb ik jaren later nog wel eens gezien en gesproken. Dat was nog voor de brand. Ook nu rijd ik als ik in de buurt ben nog wel eens rond St Jan en eerlijk gezegd overvalt mij dan altijd een gevoel van weemoed. Na 1959 heb ik nog 'n paar maal telefonisch contact gehad met Adrie van het Hoofd ook een bewoner met wie ik bevriend was in Zeist, die woonde toen in Utrecht ik dacht op de Oude Noort en hij werkte bij "Meurop" een meubelonderneming. email bloemscheer@groenewout.com

Bodet, Johnnie. Bijnaam, Sint Janner eind jaren 60. Misschien heette hij Paul en ging later naar de MTS in Utrecht waar Henny Savenije hem nog een keer tegen kwam. Hij was in ieder geval een Utrechter.

de Boer, Theo.

de Boer, Jelle. Sint Janner in de vijftiger jaren (1950-60?).

Bolte, Marcel. Sint Janner in de 60er jaren.

Bonekamp, Fons (Alphons). Kwam uit Denekamp, directeur van Sint Jan. Alphons was in de jaren 60 naar Zeist gekomen. Was geen kruisvaarder, maar priester van een orde die zich assumptionisten noemde; naar de overtuiging dat Maria na haar dood ten hemel is opgenomen. Bonekamp woonde niet op Huize Sint Jan, maar samen met andere leden van zijn congegratie iets verder op in een villa aan de Utrechtseweg (richting Utrecht). Pater Bonekamp was orthopedagoog en schreef als scriptie een pedagogisch standaardwerk over opvoeding van jongeren. Werd door iedereen Dirk (van directeur) genoemd. Sommige ouders waren nogal geshockeerd omdat ze dachten dat hun zoontje de brutaliteit beging om de priester-directeur bij zijn voornaam aan te spreken. Heel af en toe nam hij pupillen mee naar zijn ouders in Denekamp, waar die o.a Suikerbrood te eten krijgen. Trad later uit het priesterschap om te trouwen met zijn secretaresse Elly. Ze kregen twee dochters en een zoon. Na Sint Jan als orthopedagoog werkzaam geweest in het Wilhelmina kinderziekenhuis en na zijn pensionering in kinderdagverblijf de Molenhorst.
Math Weerens heeft hem in oktober 2000 nog bezocht in verpleeghuis De Heremalerhof in Harmelen. Fons Bonekamp was toen al niet meer aanspreekbaar en wist niets meer van vroeger of van heden. Van Frank-Paul bonekamp, zoon van Fons Bonekamp, ontvingen wij het bericht dat zijn vader op 20 juli 2003 was overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Hij is tot zijn dood getrouwd gebleven met Elly. E-mail Frank-Paul Bonekamp: bola@planet.nl

Bosch, Adriaan van de(n). Sint Janner in de jaren 60. Oudste 'degene met het zwarte haar' van twee broers, die in in '63 in de hoogste groep zaten. Adriaan van Wezel heeft de oudste in '92 nog terug gezien in Utrecht.

Braak, Jos G.ter . Adjunctdirecteur en 'de rauwe eiereter'. De adjunkt bezat een paar grote handen en dreigde heel zelden met een 'oud Hollands pak slaag' als pupillen het echt te bont hadden gemaakt door voor de zoveelste keer weg te lopen. Henny Sanenije: '... een wat eigenaardige man. Met Ter Braak had ik een bijzondere relatie, eigenlijk mocht ik de man niet zo. Hij was vooral groot, en kon het niet nalaten om aan de jongens te komen als hij met ze sprak, dat wil zeggen, een stropdas goed peuteren, een aai over de bol, en dergelijke. Hij had de onhebbelijke gewoonte stropdassen recht te strikken van iedereen. Op een dag, toen hij binnen kwam in groep 4 bedacht ik me niet, liep op hem toe, en draaide zijn stropdas recht. Iedereen bulderde natuurlijk van het lachen en hij wist amper wat hij ermee aan moest.'
Zijn vader (de ouwe mijnheer Ter Braak) zwaaide de scepter over de keuken. Zoonlief trouwde met de lieve juffrouw Mia; een van de mederwerksters in dienst was van Huize Sint Jan. Af en toe mochten pupillen langs komen in hun huis aan de Sanatoriumlaan. Mia had thuis een ep'tje van Jaques Brel in het Nederlands (Rosa, Burgerij, De Nutteloze van de nacht...) dat veel gedraaid werd. Helaas is Mia op 23 augustus 2002 overleden.
Jos ter Braak woont op de Sanatoriumlaan 2, 3705 AP Zeist. Tel 030 696 0950. Na sept. 2002 bereid tot medewerking aan documentaire MokumTV.

Juffrouw Brackel en haar scootertje.

dr Bremer, de psycholoog die ééns per week huisde in een ruime sousterrain-kamer, die laag over de grond uitzicht bood over de vijver. Zijn kamer was onderin het gebouw voorbij de linnenkamer en schoenenvoorraad en de naaisters. Aan het eind van de gang kon je nog linksaf waar dr. Bremer zetelde.

Broek, Theovan de(n). Sint Janner in de jaren 50. Bevriend met Wouter Ephraïm.

C

Clonie, Cor de. Uit Rotterdam. Sint Janner in de vijftiger jaren (1950-60?)

D

Davids, Ton. van. Van 1968 tot 1976 op St Jan gezeten. "Momenteel (2003) woon ik in Amstelveen, getrouwd zoon 22 en dochter 19 jaar). Ik werk als Controlspecialist kennismanagement bij de ABN AMRO bank in Amstelveen en Diemen. Heb de brand ook meegemaakt. St. Jan was voor mij een bijzondere tijd ik heb er van alles "geleerd" en later weer afgeleerd. In 1973 ben ik daar bij een ongeluk mijn been verloren.
Gr Ton Davids. ton.davids@nl.abnamro.com

Derksen, Albert.

Dongen, Toon van. Heeft in de jaren 1953-'56 en van 1961-'62 in huize Sint Jan gewerkt. 'Ik had het idee dat het geen internaat meer is; overigens heb ik ook enige tijd in genoemd pand Sanatoriumlaan 2 gewoond met enige pupillen. Daar woonde later Jos ter Braak. Als het kan wil ik hem langs deze weg even groeten in de hoop dat hij zich mij nog herinnert. Ik woon sedert 1956 op Curacao, met een onderbreking in nederland tussen 1960 en 1962 Heb hier in een internaat van de Kruisvaarders gewerkt: Jongensstad Brakkeput. Die kruisvaarders waren indertijd ook werkzaam in huize Sint Jan. Werkte vanaf 1964 tot '96 bij de Nederlandstalige krant De Amigoe. Ik was en ben nog lid van genoemde kruisvaarders. Groeten van Toon van Dongen email tocurna@curinfo.an

Dolen, Ton van, woonplaats onbekend, jaren '50 - '60

Doortje, juffrouw Doortje, groepsleidster.

Driesen, Rob (Sint Janner van 1964-69) uit Nijmegen. Was een van de knapste koppen en zat op het Lyceum. Rob's vader was een gestorven millitair. Rob was fan van Doris Day 'en werd daar veel mee geplaagd, want de rest van de groep luisterde liever naar Rolling Stones of Beatles'.

E

Ephraim, Wouter (1948). Oud-bewoner van 1956-'59: Huize St. Jan stond toen onder leiding van overste Eric van Waayenburg, en mijn meneer (zaalleider en mentor) was Cees (Kees) van Vliet, de ''blonde man met de bril met vrij sterke glazen''. (Vrij sterk?! In mijn herinnering overtroffen zijn brillenglazen de dikte van een gezonde weck-pot!). Hij leidde zaal 1, waarin ik onder de allerjongsten. Jos (meneer) ter Braak was zaalleider van zaal 2, waarin de wat oudere jongens. Waaronder mijn broer. Elke zaal (er waren er 3) had 2 meneren, in ''mijn'' zaal 1 was dat, als vermeld, Cees van Vliet en meneer Imhoff. De tweede man van zaal 2, naast meneer ter Braak, heette meneer Jans(s)en.
mail: ephraim@quicknet.nl

Ephraim, Heinz. Oudere broer van Wouter (zie boven). Was in diezelfde periode St.Janner.

Elfers, Rob (1950, Sint Janner van 1962-68), fan van Trini Lopez, uit Haarlem. Bezocht daar Prins Hendrik- en Rudolf Steinerschool (groep leraar Kraamwinkel). Na korte tijd Mariaschool in de Jacobijnenstraat te Haarlem kwam Elfers naar Sint Jan in feb. 1962, eerst half jaar St. Jozephschool, gevolgd door SMO en LTS te Zeist en MO in Utrecht. Schreef voor de Nieuwe Zeister Courant. Woonde achtereenvolgens in o.a. Turijn, Istanbul, Teheran, Cairo en Tilburg en Rotterdam. Sinds 1985 in Amsterdam. mail elfers@mokumtv.nl

Evers, Constant (groepsleider in de jaren 60). De sigarenrokende groepsleider uit groep 4 met zijn kevertje.

F

Franka, Arthur en broer George Franka (overleden in 1995). Sint Janners in de jaren 1953-1958. Van Aruba, door hun ouders naar Zeist gestuurd en in 1958 terug gegaan naar Aruba.
George heeft toen vanaf 1961 tot 1963 bij de KLM gewerkt op Aruba en is in 1963 naar Nederland vertrokken. Woonde toen in de Bredase Dillenburgstraat en is toen van daar de militaire dienst in gegaan en gaan varen. Dat heeft hij tot 1995 gedaan. Hij is in 1995 overleden te Rotterdam.
Arthur kwam in 1964 ook weer naar Nederland en heeft toen in Den Haag bij de PTT gewerkt en is in 1973 vertrokken naar Calgary Alberta Canada, waar hij jaren bij AirCanada werkte tot zijn pensionering. In die tijd zat hij vaak in Nederland en bezocht ook altijd Huize St Jan. Mail Arthur Franka: aruba37@shaw.ca

G

Geerdink (of Geerding), Sietse, kwam uit Joure. "Zijn vader had een oud-ijzer of lompenhandel en in ieder geval geld genoeg, want Sietse had altijd véél meer zakgeld dan die ene gulden die wij kregen en direkt een pakkie american blend-shag a 65 cent op de Sanatoriumlaan voor kochten."

Gerritsen, André (Sint Janner van 1964-69) uit Tiel of Herveld. Sint Janner in de jaren 60. Was fan van The Beatles. 'Andre Gerritsen had altijd de meeste meisjes en als hij met weekend was geweest kwam hij met de laatste mode thuis. Trok veel op met Jan de Kovel en was altijd het eerst rijp om naar een hogere groep te gaan.' Toen hij daar eenmaal zat, wilde hij dolgraag weg, en zocht altijd heibel. Zo kan ik me herinneren dat hij op een gegeven ogenblik niet wilde werken, sloeg zijn hand door een ruit en nog even naar beneden, en ja, kon toen inderdaad niet werken.

Theo van Grieken uit Amsterdam, jaren '50 - '60

Lucie Groen, ook zuster Luc, genoemd naar de toenmalige beroemde film met Audrey Hepburn, trouwde met Gerard van Koningsbruggen en kreeg twee kinderen:Jacqueline en Michelle, intussen ook al weer dertigers.

Gijsberts Ton. Sint Janner in de jaren 60. 'Dat is de jongen van de bandrecorder, daar hebben we veel naar geluisterd, was al vroeg bij een werkgever'.

H

De heer Harten. Hij was de leider van de Groep 5 aan het eind van de 60er jaren..

Hollander, Harry. Sint Janner in de jaren 60. Was bevriend was met Theo Scheffers en kocht diens een oude, opgevoerde DKW- brommer. Kreeg zelfs nog eens een auto van de vader van een vriendinnetje, de auto stond daar maar te roesten. Harry had alleen geen rijbewijs.

van het Hoofd, Adrie. Sint Janner in de jaren 50. was bevriend met Martin Bloemscheer (Sint Janner van 1952 t/m 1959). Adrie woonde na 1959 in Utrecht, waarschijnlijk op de Oude Noort en hij werkte bij "Meurop" een meubelonderneming.

Hoogstraten, Gerard. Uit Utrecht afkomstige Sint Janner in de jaren 60, fan van Roy Orbinson en wiskundig toppertje, ging later werken bij verzekeringsmaatschappij in Utrecht. Was bevriend met Jos Koper o/g Jansen

Huyting, Gert-Jan (Sint Janner van 1961-69) uit Haarlem. Verbleef samen met Rob Elfers in het Sint Joseph Kinderhuis Haarlem. Moeder Overste van dit Kinderhuis had blijkbaar een onuitwisbare indruk op beide gemaakt, want de verhalen over deze legendarische non werden steeds driester op Sint Jan. Na Sint Jan in Amsterdam, waar hij Elfers weer ontmoet en ze een nogal zwervend bestaan leiden en een tijdje in de Emmastraat (samen met de uit Sankt Gallen afkomstige Peter Buser of Büser) en later bij een zekere Chris op een woonboot op de Prinsengracht wonen. Was fan van Cliff Richard.

Hornstra, Fons, mr A.M.. Vertrok uit St. Jan in 1964. mr.amhornstra@hetnet.nl

I

Ingen, Hans van. Geboren in 1945, Sint Jannner 1952 / 1956. "Over de heer Ter Braak. Die hield van dicipline. Ik was daar ook niet op vakantie. Piano spelen (ik had zelf in die tijd accordeonles) en verhalen vertellen dat kon de Heer ter Braak goed. Aarendsoog e.d. Al met al maakte de Heer ter Braak echt wel indruk op mij. We mochten ook wel eens op zijn brommertje rijden.
De Heer van Vliet aardige man. Ja die Beste Heer E.van Waayenberg (overste) Ik heb nog wel eens een kaartje gehaald op zijn kantoor van het interieur van Huize St.Jan.(heeft er nog iemand van die kaarten?) ik kreeg zomaar ineens een blokfluit van de overste. Ja en dan op kamp op de fiets ach ja we wisten niet beter heel leuk.(door wind en weer). Zwemmen in zwembad Mooi Zeist.of Blikkenburg. 1stuiver zakgeld in de week en toch tevreden zijn.
Maar ja al met al toch wel een leuke tijd geweest. (tenminste voor mij ). En dan de Heer Perrie IK zal het nooit vergeten Ik kreeg me toch een trap in mijn maag OOOoooooo voel het nou nog als ik er aan denk. Volgens mijn had die man een groot probleem. Verder ben ik zelf al bijna 36 jaar getrouwd en we hebben 3 kinderen. Van mijzelf is er helaas niet veel terecht gekomen in de maatschappij. Ik had misschien wel een beetje gesloten karakter toe die tijd. Dat kon wel eens overgegaan zijn in een beetje eigenwijsheid."
email: hans_ingen@hotmail.com

J

Dhr Jansen, zaalleider.

Jansen, Ad, plus nog een tweede achternaam? Sint Janner in de jaren 60. Kwam uit Boxmeer. 'Hij kon dacht ik wel goed volleyballen en was altijd met zijn kuif bezig'. Fan van The Hollies. Werkte op een parfumburo?

Jansen, Wim. Sint Janner eind 60er jaren. Had ook een eigen kamer en kwam waarschijnlijk uit Bergen aan de Zee

K

Kalkhoven, dhr., leider in de jaren 60. Zijn inmiddels overleden broer (Rigo?) was journalist bij Nieuwe Revu en begon later café Kalkhoven (Prinsengr 283, 1016GW Amsterdam Tel: 020 624 8649) tegenover Westerkerk in Amsterdam. Nieuwe eigenaar Leo kan er misschien meer over vertellen.

Keers, Rob, uit Rotterdam. Filmer Rob Keers (samen met zijn broer Sint Janner in de jaren 60) maakte over de nadagen van C.B. Vaandrager EXITing, een heftige film die in première ging op het International Film Festival Rotterdam.

Van der Klei, Cor. Cor van der Klei was Sint Janner in de 60er jaren.

Koevoets, Kees. Sint Janner in de jaren 60. Kees kwam uit Zeeland 'kon erg lange moppen vertellen en won altijd het rondje om de vijver'.

Koper o/g Jansen, Jos G.A.M. Sint Janner van 1963-1967. Kwam uit Bussum en was voordien in Weert op kostschool. Was lid van het eerste volleybalteam van St Jan en fan van The Hollies. Werkte een blauwe maandag bij IFF Hilversum (smaak- en reukstoffen). Nad twee korte kantoorbanen bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (SFB), sociaal verzekeringsbedrijf in Amsterdam en daar tot heden in dienst, tegenwoordig onder de noemer UWV, fusie van GAK, SFB, Cadans, Guo en Uszo, als manager bedrijfsbureau Accountantsdienst.

Kovel, Jan de. Jan de Kovel uit Rotterdam, het maatje van Andre Gerritsen. Sint Janner in de jaren 60. Jan had de mooiste brommer van Zeist (een lichtgroene Puch), is busschauffeur in Zeist geworden en woont nog steeds in Zeist

Kuik. dhr.van. Eerst werkmeester, timmerman-klusjesman, volgde opleiding en werd later in de jaren 60 groepsleider. Kuijk was de man die Sint Janners meenam naar volleybal. Hij was een groot DOS-fan.

L

van Lexmond, Kees. Sint Janner in de jaren 60. Uit de Utrechtse wijk c. Kees van Lexmond werkte in zijn vrije tijd onder in de keuken op Sint Jan.

Lintjes, Richard. Limburger en samen met Hein (of was zijn achternaam Heintjes?) broeders in het kwaad. Ze hadden een kraak gezet in het postkantoor. Ze hadden voor 20.000 cash gejat, en nog eens 40.000 aan postzegels. Toen het geld op was waren ze zo stom om de postzegels proberen te verkopen aan ..... het postkantoor en werden ze opgepakt door de politie. Richard zat op de MULO en moest onder politie begeleiding het examen doen. Veel later zat hij in de illegale wapenhandel.

Loos, Eddy. Sint Janner van 1950-1960. Woont in Wilrijk bij Antwerpen..Doet veel aan beeldhouwen and paintings www.sculptureroom.com e-mail eddy.loos@sculptureroom.com

Loth, Rudy Zijn vader was Surinamer. Neef van George en Arthur Franka. Rudy's moeder was de jongere zus van moeder Franka en leeft nog en woont op Curacao. Rudy vertrok rond 1960 naar Australie en woont in Brisbane, Queensland.

Zuster Luc (genoemd naar de toenmalige beroemde film met Audrey Hepburn), Lucie Groen, trouwde met Gerard van Koningsbruggen en kreeg twee kinderen:Jacqueline en Michelle, intussen ook al weer dertigers.

M

Mol, dhr., (jeugdleider in de jaren 60, kwam uit Volendam en had eerste plaatsje van de groep LeftSide ofwel de latere Cats)

Molenaar, Johnnie, belandde van van aug.1961 tot sept.1968 op Sint Jan omdat zijn ouders blind waren. Volgde daar de lts. E-mail pe1jaw@msn.com

N - O

Van Oeffelt, werd de nieuwe adjunct-directeur en opvolger van Ter Braak.

van Os, John. Van 1969 tot 1972 als pupil in St. Jan. "Hier stond ik al snel bekend als een van de moeilijkste jongeren, wat tot gevolg had dat ik na het zoveelste geintje onmiddellijk werd overgeplaatst naar de zogenaamde jeugdgevangenis de Welkom in Arnhem". Alles kwam toch goed en John woont momenteel in Groningen

Overdam, Riet (rooie Riet genaamd).

P

Prinsenberg, Gabriël, was een tweetal malen als groepsleider in zaal 2 werkzaam in Huize St.Jan, eerst met Jos ter Braak in de jaren 1953-55 en later weer van 1958-60 met Albert Derksen als collega. zie ook Herinneringen aan Huize Sint Jan. email: gabrielprinsenberg@hetnet.nl

Pupil uit Haarlem, vader was koster Antonius van Padua ofwel de Paterskerk aan de Groenmarkt. Was vrij corpulente jongen. Sint Janner in de jaren 60.

Pupil uit Bovenkarspel, Sint Janner in de jaren 60.

Pupil uit Utrecht, was fan van Buddy Holly. Sint Janner in de jaren 60.

Q - R

Ritz, Peter (broer van Nico). Sint Janners in de vijftiger jaren (1950-60?).

Ritz, Nico (broer van Peter). Sint Janners in de vijftiger jaren (1950-60?).

de Ruiter (Arie en ?), gebroeders. Sint Janners in de vijftiger jaren (1950-60?).

S

Savenije, Henny (geboren op 28 Juli 1952, Sint Janner van 1967-70). Henny kwam op zijn 16e verjaardag naar Zeist. Haalde in 68 zijn mulo-diploma aan de Zinsendorf laan bij de Hernhutters. Geeft tegenwoordig Engelse les, Philosofie en Geschiedenis op twee verschillende universiteiten te Seoul in Zuid Korea. In Korea acteerde Henny in verschillende films, waaronder in een docudrama over Hendrick Hamel. Henny heeft een mega-website, waaronder de komplete geschiedenis van Hamel en het Koninkrijk Korea. Deze oud Sint Janner Henny, plaatselijk bekend als Lee Hae Kang kwam oorspronkelijk van het Groningse platteland, 'maar ben daar sinds mijn 16e verjaardag nog amper geweest. Dat was dus de tijd dat ik naar Zeist ging. Toen waren er eigenlijk uitsluitend jongens van de middelbare school in de range van 15 tot 18 jaar. Dit is alweer mijn tweede verblijf hier in Korea en zoals het er nu uitziet blijf ik gewoon hier.'
mail@henny-savenije.pe.kr

Scheffers, Hans en zijn broer Theo uit Enschede. Sint Janners in de jaren 60. Hans Scheffers werkte later enige tijd bij SFB.

Scheffers, Theo. Sint Janner in de jaren 60. Harry Hollander was het maatje daarvan en zij gingen samen op de brommer naar school.

Schröder, Herman (Sint Janner van 1965-69), werd later verpleger en kwam uit Nijmegen. Jos Koper had korte tijd verkering met het zusje van Herman Schröder.

Slagmolen, Harry, lag naast Adriaan van Wezel op de slaapzaal.

Sonneveld, Groepsleider die woonde aan de Zonnelaan in Huis ter Heide. Henny Savenije: 'een bijzonder aardige man, zijn zoon was van onze leeftijd, en ik ben ook wel eens in zijn huis geweest. Door hem heb ik ooit eens een baantje gekregen in het proefdieren station in Zeist.'

Schutte, Ben, in de 60er jaren op Sint Jan. 'Groot en sterk toendertijd'.

T

Tak, Zr. (verpleegster)

Thieseling, Rob, of Tieseling (indisch, groepsleider in de jaren 60). Fan van Jim Reeves.

van Tongeren, Hein. Sint Janner in de jaren 60.

Tross, Stan. Uit Delden. Sint Janner in de jaren 60.

U - V

Verduyn, Hans Verduin? (Sint Janner van 1961-68) uit Amsterdam. Had op de slaapzaal een apart kamertje. Werkte in bottelarij van Frimona. Was de 'Vetkuif' van Zeist en fan van Elvis Presley.

Jan Verheugen.

Verhoeven. Kees. Uit Nieuw Vennep. Sint Janner in de jaren 60. Reisde soms samen met Elfers terug in de bus van Maarse & Kroon. Die vertrok van Haarlem (halte Wilhelminastraat) via Nieuw Vennep gedurende een anderhalf uur durende omzwerving door de Haarlemmermeerpolder naar Utrechtse Stationsstraat. Daar dan overstappen op de bus naar Zeist en er uit halte Sanatoriumlaan.

van Vliet, Kees of Cees (groepsleider), Meester Kees. 'een blonde man met een bril met vrij sterke glazen'. 'Wel weet ik dat er in die tijd veel filmpjes en foto's zijn gemaakt door meester Kees' (Adriaan van Wezel). Kees beheerde samen met Rob Thieseling de groep in De Wijde Blik, de keet waarvan de andere helft dienst deed als kapel..

W

Waayenburg, Eric (Erik?) van, oud-directeur van Sint Jan. Voorganger van de in 2003 overleden Fons Bonekamp. Erik van Wayenburg woont nu (2003) in Hillegom en is 85 jaar oud.

Weerens, Mathias. Sint Janner in de jaren 60. 'Indische Math speelde veel op een guitaar had altijd Bendson & Hedges sigaretten'. Is getrouwd en woont in Maarsen. mail WeerensM@logica.com

Wennekers, Hans. Sint Janner eind 60er jaren.

van Wezel, Adriaan / André (Sint Janner van 1961-65). In 1948 te Utrecht geboren en getogen. 'Ik heb volgens mij 2 jaar in het hoofdgebouw gewoont bij meester Kees , een blonde man met een bril met vrij sterke glazen als ik mij niet vergis. Daarna ben ik verhuisd naar het houten gebouw (De Wijde Blik) aan het voetbalveld, met het kappeletje waar ik ongeveer 3 jaar misdinaar ben geweest onder leiding van pater Bonekamp. De leiding was in handen van Rob Thieseling, een indische man die vlug en sterk was (karate of zo iets). Was fan van Cliff Richard (samen met Gert Jan Huiting?) Na Sint Jan tot 1978 in Utrecht gewoont, en achtereenvolgens 9 jaar in Nieuwegein. Vanaf '84 achtereenvolgens in Geldermalsen, Heeselt, en Tiel. 'Na het overlijden van mijn vrouw ben ik in Hoogeveen terecht gekomen en woont thans samen met een Deense vrouw.' mail A.J.VAN@Zonnet.nl

X - Y

Z

Zuithoff, dr. Derk (Groningen 3 november 1912 - Amsterdam 17 december 2002). De psychiater. Van Zuithoff kregen sommigen de kriebels, maar het was wel handig de man tot vriend te houden, want hij kon je uit de militaire dienst houden. Dr. Derk Zuithoff werd later hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Weet je nog aanvullingen, namen of verdere gegevens van Sint Janners? MAIL NAAR MokumTV

Lees ook: DE GESCHIEDENIS VAN HUIZE SINT JAN TE ZEIST

MAIL NAAR MokumTV - © MokumTV Amsterdam

 

DE GESCHIEDENIS VAN HUIZE SINT JAN TE ZEIST