Huize Sint Jan, Zeist

VOLLEDIGE INDEX

Volledig overzicht van de Sint Jan pagina's, namen en emails van oud-Sint Janners

Klik hier om te reageren in het SINT JAN BULLETIN BOARD


 

BERICHTEN OUD SINT JANNERS

Wednesday, September 11, 2002 11:11 PM
John Molenaar schreef:

ik heb nog twee namen nl ben schutte (groot en sterk toendertijd) waar ik heel wat mee beleeft heb en marcel bolte waar ik nog een foto van heb samen met harrie slagmolen en sjaak baldinger en cor van der klei.oeps dat zijn al weer meer namen.maar ik zit dan ook even lekker te mijmeren over die tijd.de tijd bij dansschool rettichini vergeet ik nooit meer omdat ik op een gegeven moment met mevr.rettichini danste als voorbeeld voor de beginnende dansers.de bronzies.de heer rettichini gaf toen geen les meer i.v.m zijn leeftijd c.q zijn gezondheid.als er nog een reunie komt wil ik daar graag meer van weten.ik was er van aug.1961 tot sept.1968. pe1jaw@msn.com.

Saturday, November 23, 2002 8:36 PM
From: Jos G.A.M. Koper o/g Jansen schreef:

Grappig, Ad Jansen in de jaren '60 bestond echt. Maar plus nog een tweede achternaam? Ik had geen kuif, heet Jos (Koper ook geschreven) Jansen, was lid van het eerste volleybalteam van St Jan en -ben nog- fan van The Hollies. Heb een blauwe maandag bij IFF Hilversum (smaak- en reukstoffen) gewerkt. Sint Janner van 1963-1967. Kwam uit Bussum, niet uit Boxmeer, Ad Jansen wellicht wel. Ik was wel voordien in Weert op kostschool, omdat die in Boxmeer op dat moment geen plaats had.
Veel namen komen me bekend voor: de inderdaad lieve juffrouw Albers uit groep 4, adjunct Jos ter Braak met zijn (veel te) grote handen, Pater Bonekamp die ons leerde bridgen en zijn secretaresse, een plaatje, Constant Evers, sigarenrokende groepsleider uit groep 4 met zijn kevertje, de heer Harten, voornaam even kwijt, dr. Bremer de psycholoog, verpleegster zuster Tak en de prachtige juf van groep 2 met lang krullend haar. Daarnaast André Gerritsen en Rob van Baalen uit de groep onder ons. Verder in mijn groep Rob Elfers die inderdaad schreef voor Het Zeister Nieuwsblad of zo, Kees van Lexmond die mij later nog eens belde in verband met een mogelijke reünie, Jan de Kovel, Vok Bakker, die bij een hoofdluisepidemietje mee ging naar de drogist en als verklaring voor de grote fles reinigingsmiddel zei: 'De hele hond moet worden gewassen', Sjakie Baldinger, Hans (Poepie) Verduijn uit Amsterdam, Marcel Bolte, Harry Slagmolen de voetballer, Herman Schröder met wiens zusje ik nog kort verkering had en de werkmeester (Kuijk?) die ons meenam naar volleybal. Hij was een groot DOS-fan. Ik mis juffrouw Brackel en haar scootertje.
Bij Sint Jan ging ik om met Gerard Hoogstraten, fan van Roy Orbinson, Hollies etc., wiskundig toppertje, die later ging werken bij verzekeringsmaatschappij in Utrecht. Hij kwam daar ook vandaan. Ook Hans Scheffers is een bekende, die later ook enige tijd bij SFB (zie hieronder) werkte.
Ik heb enige foto's uit die periode die ik zal scannen en zenden zodra ik even tijd heb. Mijn familie heeft wellicht aanvullende informatie.
Over mijzelf nadien: na twee korte kantoorbanen ben ik gaan werken bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (SFB), sociaal verzekeringsbedrijf in Amsterdam en daar tot heden in dienst, tegenwoordig onder de noemer UWV, fusie van GAK, SFB, Cadans, Guo en Uszo, als manager bedrijfsbureau Accountantsdienst.

Saturday, December 07, 2002 2:46 AM
Gabriel Prinsenberg schreef:

Ik vond het een verrassing deze site te ontdekken. Ook ik ben een oud Sint Janner en was een tweetal malen als groepsleider werkzaam in Huize St.Jan en werkte en woonde daar zoals dat in mijn tijd de gewoonte was. Ik was er groepsleider in zaal 2 eerst met Jos ter Braak in de jaren 1953-55 en later weer van 1958-60 met Albert Derksen als collega.In die tijd was ik ook lid van de Kruisvaarders van Sint Jan (van 1953-1963) en heb Erik van Waayenburg meegemaakt als directeur, waarvoor ik altijd een groot respect heb gehad.Later werd het internaat een z.g. orthopedagogisch- en therapeutisch centrum onder Fons Bonekamp.Ik herinner mij nog de stafvergaderingen met psychiater Zuithof die vaak zat te slapen, maar als hem een vraag werd gesteld onmiddellijk een wakker antwoord gaf. Ik heb een heel stel bijzondere collega's gekend zoals Kees van Vliet, Toon van Dongen, Gerard van Koningsbruggen, Lucie Groen (zuster Luc). Het werk was in die tijd zeer intensief. We werkten vaak vanaf half zeven tot elf uur 's avonds en hadden groepen van rond de 24 jongens.Ik heb dus heel wat bewoners leren kennen.
Af en toe had je eens een dag vrij en per jaar een week vakantie.De gemeenschapszin was heel bijzonder. Er werd veel werk gemaakt van de grote feesten in het jaar en de verjaardagen van de groepsleiding waren eveneens een aanleiding voor een bijzondere viering. Elk jaar gingen we drie weken op kamp, veelal bij een boer en sliepen dan in de stallen. Vanaf de jaren zestig ben ik eerst in het club-en buurthuiswerk terecht gekomen en later werd ik maatschappelijk werker en na verdere studies groepspsychotherapeut.Vanaf 1970 werd ik methodiekdocent aan Hogeschool de Horst in Driebergen en aan de Voortgezette Opleiding in Amsterdam.Ik ben nu docent en trainer in biografische consultatie en werk aan mijn derde vakboek.
Er zijn nog heel wat wetenswaardigheden te vermelden over het leven op St.Jan.Ik rijd er nog geregeld voorbij en heb een tijdje geleden in het huidige instituut een kijkje mogen nemen.Het uitbouwtje links van het huis, dat vroeger een slaapkamertje was van de groepsleiding, is na de verbouwing en restauratie vervallen. Mijn herinneringen daaraan hangen nu dus in de lucht...
Met vriendelijk groeten,
Gabriël Prinsenberg

Tuesday, December 10, 2002 11:28 PM
Gabriel Prinsenberg schreef:

Zo te zien zijn er relatief nog weinig namen en gegevens van jongens en personeel in je site te ontdekken, maar ja het betreft ook vele jaren.... Ik beloof je dat ik mijn oude fotoalbums eens zal nakijken. Bij mijn vertek uit Zeist kreeg ik een boek van Vestdijk waarin een aantal collega's zijn vernoemd. Een stel hebben alleen met hun voornamen ondertekend dus weet ik niet alle achternamen meer. Sommigen ken je al en staan al op de ABC-lijst. Kees van Vliet, Jos ter Braak, Alfons Bonekamp,Jan Verheugen, Albert Derksen, Lucie Groen, Riet Overdam (rooie Riet genaamd), Toon van Dongen, Constant Evers,Theo de Boer, verder Mia (de vrouw van ter Braak,en Doortje (groepsleidster) .

Sunday, December 29, 2002 9:08 PM
Arthur Franka schreef:

Leuk te weten dat ik toevallig op de internet zat en het verhaal gelezen heb over Huize St Jan in Zeist..Ik kwam ook de namen tegen van ons..Arthur en George Franka uit Aruba..Huize St Jan 1953-1958..wij zijn toen in 1958 terug gegaan naar Aruba..en toen later weer naar Nederland (George in 1963) en ik in 1964..heb bij de PTT gewerkt in Den Haag en ben toen in 1973 vertrokken naar Calgary Alberta Canada..George heeft toen vanaf 1961 tot 1963 bij de KLM gewerkt op Aruba en is, toen hij weer in 1963 naar Nederland vertrokken en is toen gaan varen..dat heeft hij tot 1995 gedaan. ..hij is toen in 1995 overleden in Rotterdam..Ik zelf heb jaren bij AirCanada gewerkt en ben nu gepensioneerd..dus zat vaak in Nederland..bezocht ook altijd Huize St Jan..en nu nog..kwam ook een paar bekende namen tegen..over Huize St Jan..zou graag mee willen doen aan de documentaire..zou leuk zijn weer een paar mensen te ontmoeten..Groetjes..PS> Als U meer wilt weten dan kan dat..Heb vanmorgen Jos ter Braak nog gebeld..die kende de naam Franka nog ..wie weet nog waar Eric van Waayenburg is.

Tuesday, December 31, 2002 1:55 AM
Arthur Franka schreef:

Jullie nogmaals bedankt..als het niet voor jullie was en de internet had ik nooit iets geweten wat er terecht gekomen is van Huize St Jan en wie er toen waren. en dit na 50 jaar..heb e-mail contact met een van de leiders (Toon van Dongen) die momenteel op Curacao zit..in het jongens tehuis Brakkeput..heb ondertussen ook gebeld naar Nederland naar de adjunct.. Jos ter Braak..woont nog steeds aan het Sanatorium Laan 2..naast Huize St Jan...en weet nu ook dat de Directeur Erik Van Wayenburg in Hillegom woont..85 jaar oud hoorde ik..(6 januari). Nogmaals bedankt...door jullie zijn er veel herinneringen naar boven gekomen..mijn vader dacht toen dat wij beter naar Nederland konden gaan omdat het onderwijs op Aruba nog niet zo goed was en wij de Nederlandse taal beter beheerste dan menig Arubaan..en dat is later ook gebleven..heb nu wel een beetje moeite met Nederlands omdat ik al 30 jaar in Calgary Alberta Canada woon..nog maals bedankt en dat na 50 jaar...JOB WELL DONE..Greetings and the best of wishes for the coming year...

wo 1-1-03 19:13
Arthur Franka schreef:

Was nog vergeten te vertellen dat er ook een neef van ons daar was..hij heet Rudy Loth..vader is (was)Surinamer..zij zijn dacht ik in 1960 vertrokken naar Australie..Rudy bel ik nog wel eens op..hij woont in Brisbane..Queensland..Zijn moeder leeft nog (jongere zuster van mijn moeder) en woont op Curacao..Leuk ook te lezen over dat adres wat bij onze naam staat..Dillenburg straat..daar woonde George(Breda)en is toen van daar de militaire dienst in gegaan..probeer wat meer namen voor de geest te halen..Thank you for all..Masha danki pa tur cos..(papiamento)Ik wil nog even zeggen dat als ik in Nederland ben ik iedere keer hoor hoe slecht de Arubanen en Curacaoenaars zijn...er zijn ook goede bij..Hier nog twee namen..Jelle de Boer..Cor de Clonie(Rotterdam)Gebroeders Ritz..Peter en Nico)en dan de gebroeders de Ruiter(Arie en ?)en zo komen er meer namen naar boven..is ook 50 jaar geleden..was nog in Amsterdam(2001) na 9/11 ramp.. Van Baerlestraat (manpower). Toen wij in Zeist woonden toen bleef mijn moeder nog vaak in Amsterdam.. Weteringschans.. Utrechtsestraat.. Sarphatiekade.en dan Stadhouderskade..om er een paar op te noemen..dus toen ik in 2001 in Amsterdam was even langs deze straten geweest..en regenen.. kon helaas niet het cafeetje vinden van de Familie KROMM in de Utrechtse straat..daar bleven wij met de vakanties..is het er nog ..misschien dat ik voorbij gelopen ben want het was zo volgebouwd..en dan natuurlijk vanuit Den Haag naar Ajax..mijn jongste mee genomen en die is dan met een neefje naar het Ajax Arena geweest..ja,ja moet hem Ajaxiet houden..zo dit was het dan..bedankt en wie weet hoor ik nog van jullie..Ps..heb wel wat heimwee...vooral dingen opzoeken van vroeger..en Amsterdam natuurlijk..
Arthur Franka [aruba37@shaw.ca]

ma 12-5-03 18:51
Fons Hornstra schreef:

Heb zojuist jullie web-site gelezen. Heet Fons Hornstra en vertrok uit St. Jan in 1964. Mijnheer Janssen, meneer Ter Braak (de rouwe eiereter), meneer Engelenkamp, Van Waayenburg, allemaal gekend. Ik kom terug met nog meer reacties.
mr A.M. Hornstra [mr.amhornstra@hetnet.nl]

ma 12-5-03 21:06
Nico Ooyevaar schreef
hoi, ik ben Nico Ooyevaar en kom uit Alkmaar. Jammer dat je schrijft in de brand gestoken door 1 van de knullen, terwijl later toch echt wel vast is komen te staan dat de oorzaak van de brand is ontstaan door kortsluiting.Ik heb in St.Jan gezeten met de brand. De brand was ontstaan in mijn chamberet .Als je interresse heb in mijn verhaal hoor ik het wel van je. vr.gr.Nico [n.ooijevaar@chello.nl]

di 3-6-03 16:07
Ton Davids schreef:
LS. Ik weet niet wie achter de site van Sint Jan zit als ik het goed gelezen
heb is De Heer ter Braak er bij betrokken. Zelf heb ik van 1968 tot 1976 op st Jan gezeten. Heb dus uiteindelijk de brand ook meegemaakt. St. Jan was voor mij een bijzondere tijd ik heb er van alles "geleerd" en later weer afgeleerd. Ben er op 3 sholen geweest, Heb er mijn been verloren. Van 2 scholen getrapt. Bij een drukkerij gewerkt. Weer naar school gegaan (Willem de Zwijger MAVO in Utrecht. Twee diploma's gehaald MAVO 3 MAVO 4 in het ziekenhuis. Momenteel woon ik in Amstelveen (getrouwd zoon 22 en dochter 19 jaar). Ik werk als Controlspecialist kennismanagement bij de ABN AMRO bank in Amstelveen en Diemen. Heb nog foto's van st jan voor en na de brand. Naafs, van Oeffelt, Ter Braak. Zuster Tak
ach te veel om op te noemen. Mooie site, maar het lijkt me dat mijn tijd er net na viel.
Gr Ton Davids ton.davids@nl.abnamro.com

wo 11-6-03 11:25
Michel ter Braak schreef:
Geachte redactie,
Met veel plezier heb ik de site over Huize St. Jan te Zeist gelezen. Ik ben de zoon van dhr. Ter Braak, en ben natuurlijk vaak op St. Jan geweest. Mijn herinneringen aan die tijd zijn opzich niet zo scherp, (ben van 1966), maar als ik die verhalen lees is er wel sprake van herkenning.
Ik ben heel erg benieuwd of er nog iemand iets weet over mijn moeder (juffrouw Mia). Helaas is zij 23 augustus 2002 overleden, maar als iemand nog herinneringen aan haar had, vind ik dat natuurlijk erg leuk om te horen.
Wat ik van haar kan vertellen is dat zij voor haar huwelijk met mijn vader op een kamer woonde op de Slotlaan te Zeist. Natuurlijk moest zij ontslag nemen, nadat zij getrouwd was. Ik weet dat zij met veel plezier terug keek naar die tijd dat ze werkzaam was bij St. Jan, en altijd de pest erover had dat zij ontslag moest nemen. De afgelopen tijd zijn meerdere mensen van St.Jan overleden. Exact weet ik het niet, maar ik geloof dat Bonekamp en Zuithof niet meer leven. Wanneer gaan jullie de documentaire maken? Ik wil best behulpzaam zijn in het verstrekken van informatie. Ik kan misschien mijn vader helpen informatie te verstrekken. Ook zou ik graag foto's van mijn vader en moeder willen zien uit die tijd.
Met vriendelijke groet
Michel ter Braak [TER_BRAAK@compuserve.com]

do 12-6-03 22:49
Ton Davids schreef:

Doen jullie nog wat met deze site????? Ik heb een tijd terug een mailtje gezonden en heb niets meer gehoord???? Ik zat op St. Jan van mijn 14e tot mijn 22e - 1968 tot 1976. Na de brand ben ik naar Rotterdam gegaan. Ik heb nog foto's van St Jan vlak na de brand en voor de brand. Maar alle mensen die ik daar heb leren kennen dat doe je niet in een emailtje af.
In 1973 ben ik daar bij een ongeluk mijn been verloren. Toen merkte ik opeens hoeveel mensen er voor mijn waren. Dat maakt je wel dankbaar. Ik was niet echt de makkelijkste maar zeker ook niet de moeilijkste. Ik realiseer me steeds weer hoe belanrijk die Jaren daar voor mij zijn. Mijn gesprekken met de heer van Oeffelt. Mijnheer ter Braak .. wat een gouden man ..
Jan Naafs heb ik later nog terug gezien.
Namen uit die tijd:
Fredje. je stotterde voortdurend maar was er altijd.
Ben .. De atleet. Ik wil nog altijd weten hoe het nu met je is.
Willem eigenzinnig en altijd samen met Maarten de extroverte gitarist.
De Contramine kende ons goed in die tijd.
Cliff , getrouwd en met kids in Zeist.
Ben je nog naar Australie gegaan met de Mora's ?
Pierre altijd bezig met tekenen en toneel.
Risk spelen met Rinus en Rick. wat waren wij goed!
Nog een Ben.. Je kwam 's avonds in het ziekenhuis op bezoek. Jou vergeet ik ook nooit.
Tja en Rob.. Ik mocht altijd op jouw brommer rijden. Naar Utrecht naar school. Diezelfde brommer werd gestolen toen je bij mij op bezoek was in het ziekenhuis.
Ton Davids [ajm.davids@wanadoo.nl]

do 19-6-03 17:01
Hellen Schrama schreef:

Hallo,
Ik ben de jongste dochter van Jos ter Braak, voormalig adjunct directeur van
St Jan. Mijn hele leven heb ik op de sanatoriumlaan 2 gewoond. Mijn jongste
broer (Michel) wees mij op deze site, en ik moet bekennen dat ik mijn vader
van een heel andere kant heb leren kennen.
Ook de verhalen over mijn moeder (die helaas op 23 augustus 2002 is
overleden) doen mij goed.
Mijn vader is inmiddels op de hoogte van de site. Ik zal kijken wat ik kan
doen ten aanzien van foto's en verhalen. Hij zal binnenkort per mail contact
met jullie opnemen.
Als jullie een beetje je best doen, kan je veel informatie uit hem halen
(maar dan moet je het wel vragen). Mocht ik jullie nog ergens mee kunnen
helpen, dan hoor ik dat graag.
Groet,
Hellen Schrama - ter Braak [Hellen@ImpactCG.nl]

za 28-6-03 23:04
Theo Scheffers schreef:
Ik ben Theo Scheffers en was van januari 1966 tot juli 1969 één van de
jongens van St. Jan. Op de foto van groep 2 van juli 1965 staan de jongens
waarmee ik eigenlijk al die tijd in de groep heb gezeten. Ik sta er zelf
niet op omdat ik pas enige maanden later op St. Jan ben gekomen. De leiders
die ik heb meegemaakt zijn de heren Kramer, Allaard, Versteeg, Kalkhoven,
Zonneveld, Evers en Harten en de jufs Straver en Alberts.
Eén ding wil ik hier corrigeren. De bij mijn naam genoemde brommer was geen
Hercules, maar een oude, opgevoerde DKW. Deze brommer was eerst van mij.
Later heb ik hem aan Harry den Hollander verkocht.
Op de website staat niet aangegeven of de documentaire over Huize St. Jan al
gemaakt is of nog gemaakt gaat worden. Indien gewenst, dan wil ik er graag
mijn medewerking aan verlenen.
Met vriendelijke groet,
Theo Scheffers
theoscheffers@wanadoo.nl

Sunday, July 27, 2003 4:52 AM
Eddy Loos aan Arthur Franka

Hi Arthur !!
Crazy gewoon.Ik was bezig een telefoonnummer te zoeken op het Internet en kom terecht op een site van Huize St.jan en zie daar allemaal bekende namen staan, waaronder de jouwe. Echter niet iedereen bereikbaar , maar jij o.a. wel !
Ik kon het daarom ook niet nalaten om onmiddellijk op het toetsenbord te springen en een poging te doen jou te bereiken. Na zoveel jaren en een nieuwe generatie die onze plaats gaat innemen, wil ik best weer eens terugkeren naar de goede oude tijd.
Ik moet ergens beginnen, dus maar wat info overbrengen naar jou en hopende beantwoord je deze mail. Nadat ik St.Jan verliet heb ik nog een paar jaar economie gedaan in Utrecht, mijn legerdienst vervuld bij de cavalerie en vertrokken naar Frankrijk voor studies in het frans en met ondersteuning van een receptiejob in een hotel in Parijs.
Tweeëneenhalfjaar later ben ik door een franse groep naar België gezonden om daar een Benelux organisatie te stichten. Dus ik ben niet meer naar Nederland teruggekomen en vestigde mij in Brussel. Trouwde verschillende jaren later met een Belgische en kregen twee kinderen, meije en een zoon (ondertussen begin dertig) en woon sinds jaren in Antwerpen.
Heb minstens twee keer per jaar schriftelijk kontakt met Eric van Wayenburg, die in Hillegom zijn levensdagen slijt. Hij was trouwens getuige op mijn huwelijk hier in België. Ik had het regelmatig met hem over het willen terugzien van mijn vrienden, maar hij vond een reunie maar niks, dus dat bleef liggen tot op de dag van heden.
Uiteraard kan ik je nog veel meer vertellen, maar misschien goed als ik even afwacht hoe jouw reaktie gaat zijn. Ik verheug mij trouwens op een snelle reaktie.
Deze mail zal ik tevens doorzenden naar Prinsenberg, en Hans van Ingen.
Hartelijk groeten
Eddy Loos

Sunday, July 27, 2003 10:39 AM
Eddy Loos aan Arthur Franka

Eerst meer dan veertig jaar niets meer en ineens al verschillende mailtjes naar elkaar toe. Even ter informatie:Eddy Loos (ik) en jij waren o.a. goed bevriend met Arie De Ruiter.
Jij, Eric van Wayenburg en ik zijn eens met zijn luxe auto weggeweest en toen wij in de wagen moesten wachten, drukte ik jou de boordaansteker op je rechterhand (per ongeluk) Daarbij zei ik dat je voor je leven gebrandmerkt zou zijn, remember ?
George zat inderdaad een groep hoger en had sproeten op en rond zijn neus.
Prinsenberg kon goed tekenen en van hem en de pater genaamd Grootkop (schilderde kapellen) kreeg ik teken en schilderles. In onze groep zaten ondermeer Johan Hutson, Kees Heeren, Tom Duffel, Arie De Ruiter. Zijn broer Henk (echt Amsterdammetje zat in een groep lager.
Stuur alles door naar Mokum TV. Heb trouwens ook al gemaild daarheen. Beschik ook nog over veel foto's van onze tijd, ook van het huis van alle delen binnen.
Heb je vragen, stel ze en zo kunnen we misschien proberen het oude met elkaar in verband te brengen.
Heb jij daarnaast nog andere E-Mail adressen, laat ze weten.
Eric van Wayenburg zit in Hillegom en twee keer per jaar hebben wij schriftelijk kontakt. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk goed, een dagje ouder.
Arie V.D.Hooft is de broer van Gerard van de Hooft (met ze'n brilletje). Heb jaren lang kontakt met hem gehouden, bij zijn huwelijk geweest en samen getennist in Utrecht en Antwerpen (waar ik woon). Waren de laatste jaren de kontakten verloren, maar zonder moeite vind ik zij adres wel terug. Laat nog eens iets horen. Een reunie lijkt mij super tof, maar ook jij zal effekes terug moeten gaan in de tijd, stel vragen, ik zal antwoorden!!!
Groetjes Eddy !!

----- Original Message -----
From: arthur Franka
To: Eddy Loos
Sent: Sunday, July 27, 2003 10:16 PM
Subject: Re: (ouwe hap) ST.Jan


Nog even..je weet dat Mokum TV een dokumentaire maakt over huize st jan..als ik e-mail ontvang van oud St Janners dan stuur ik dat door naar hun..zou jij het erg vinden als ik ook deze e-mail stuur..
----- Original Message -----

 

 

 

De frontgevel is nog hetzelfde, maar de rest... Een bezoekje naar Sint Jan om te zien hoe het er nu bij ligt? Vanaf CS Utrecht met bus 50 richting Wageningen naar halte Sanatoriumlaan Zeist. Het adres is onveranderd gebleven Utrechtseweg 67, Zeist.

ONDERZOEK NAAR HUIZE SINT JAN

Litteratuur: Roland Blijdenstijn, Ma Retraite, een buitenplaats te Zeist, 2de druk, Hilversum 1989. ISBN 90-9002847-1
Voor verder onderzoek naar de geschiedenis van Zeist kunt u op werkdagen (m.u.v. dinsdag!) van 08.30 - 12.30 uur langskomen op het gemeente-archief aan Het Rond 1 of bellen voor een afspraak met de gemeentearchivaris, tel. 030 6987911.

© MokumTV Amsterdam


HOME