Huize Sint Jan, Zeist

Hier de ons toegezonden persoonlijke herinneringen van Wim Beving aan Huize St. Jan.

INDEX


MAIL NAAR MokumTV

De persoonlijke herinneringen van Wim Beving

Foto's wb001

Gisterenavond ben ik gebeld door mijn broer die mij vertelde dat mijn naam op de website van de jongens van Huize sint Jan voorkomt. Ik ben er onmiddellijk mee aan de slag gegaan en was aangenaam verrast alle gegevens uit een ver verleden te lezen.

Ik ben naar Sint Jan gekomen op 11 maart 1956 en was daar bepaald niet gelukkig mee. Ik werd daar opgevangen door de heer van Waayenburg en werd op de zaal van de jongste jongens geplaatst. Die zaal was toen recent gerenoveerd en daar was een tafel geplaatst die in de muur verdween heel modern voor die tijd. Ik heb nog een ansichtkaart die wij naar huis konden sturen.

Van die begin periode herinner ik mij een conflict met de heer ter Braak waar ik nogal heftig op reageerde ten overstaan van een aantal jongens die daar al langer waren. Dat werd niet erg op prijs gesteld door hem en eindigde in een woordenwisseling met een paar klappen. Was van beide niet slim en is naderhand door hem ook goed gemaakt met een tocht zondagmiddag op de brommer wat voor de rest van de periode gezorgd heeft voor een prima verstandhouding. Ik meen dat zijn ouders in Amsterdam op de Ceintuurbaan woonden praktisch op de hoek van de Ferdinant Bolstraat.

Een andere naam die ik ook op de site tegenkwam was die van Paul Imhoff, hem heb ik later nog diverse malen gesproken en heb hem opgezocht in Vogelenzang. De laatste keer dat ik hem sprak, dat was in de trein waar ik hem toevallig trof, vertelde hij mij dat hij was getrouwd en in Leiden(?) woonde. Aan hem bewaar ik de meeste en plezierigste herinneringen. De meeste namen die ik op de website heb gelezen zijn van na de tijd dat ik daar was niet zo verwonderlijk want ik praat van 47 jaar geleden.

Ik kan mij er nog een paar voor de geest halen, zo was er Gerard Groot, zie foto naast mij waar ik met een sigaret bezig ben, die jongen was erg muzikaal en kon heel goed op de accordeon spelen. Hij woonde in Amsterdam op het Javaplein waar ik hem wel eens heb opgezocht. Ook was er Hans van de Kamp die de hele dag met zijn mondharmonica in de weer was. Later heb ik bij diverse radioprogramma’s die naam horen vallen en het zal mij niet verbazen te horen dat hij het is geweest. En dan de school, eerst achter de kerk op de Utrechtseweg en later in Zeist zelf op de Voorheuvel. Daar kreeg ik les van ene Frater Willehadus die er enorm de knoet onder hield. Of ik er veel wijzer van ben geworden?  Ik kan mij ook nog heel goed voor de geest halen het vakantie kamp in Bladel. Voordat je in de grote vakantie naar huis mocht werd er eerst gezamenlijk een deel van de vakantie door gebracht in een of ander kamp.

Bijgaand nog een foto van de originele keuken waar, als het nodig was de nodige assistentie moest worden verleend, denk dan aan aardappelen pitten en pannen schuren. Hoe het mij verder is gegaan, ben sinds 1974 getrouwd, wij hebben een dochter van 26 en leven ons leventje op een rustige manier waar ik best content mee ben. Ik ben half jaren zestig in een buitendienst functie gaan werken en doe dat nog steeds. Als er iets van een reünie gaat komen ben ik daar zeer in geïnteresseerd en zal de website vanaf nu in mijn favorieten plaatsen.

Wim Beving
Purmerend 

INDEX

 


INDEX