Tarot: een orakel?

Ligt eraan wat je onder orakel verstaat. Heel vaak komen mensen bij me en dan vragen ze naar hun toekomst. Kun je daar eens de kaarten op leggen, waarmee ze eigenlijk al aangeven dat ze met het heden niet tevreden zijn. Men wil graag weten wat er boven het hoofd hangt. Dan wordt de tarot geraadpleegd. De tarot voorspelt dan. De Boeddhist zegt altijd: je creŰert je leven zelf en dat is ook zo. Je bent er ieder moment zelf bij en je neemt altijd je eigen beslissingen. Dus je bepaalt uiteindelijk je eigen toekomst. Wat je uitstraalt, krijg je terug. Dat komt bij je. Is dat positief en je neemt intu´tief de juiste beslissingen tijdens de lessen die je krijgt, in de situaties die je meemaakt, dan zijn er maar weinig problemen. Alles loopt dan vanzelf.

Meer dan een voorspellingsbank alleen

Maar de tarot kan namelijk veel meer dan alleen maar voorspellen. Vaak kun je aan de hand van tarotkaarten enorm veel aflezen. Je ziet wat men werkelijk wil of doet en tot welke gebeurtenis dat gaat leiden en ook wat men over het hoofd ziet. Hoe zwak of sterk de basis is en wat de interacties zijn, het verwachtingspatroon is en wat de angsten zijn. De tarot kan dus veel meer. Je kunt de tarot ook op verschillende manieren leggen. Een mogelijkheid is gebruik te maken van het Keltisch Kruis wat een handig overzicht geven, maar je kunt bijvoorbeeld ook een huizenlegging doen met een blik naar de astrologie. Of werken met de chakra's waarbij je kan zien hoe het met de energieen van een persoon gesteld is. In een hele grote lijn het verleden, heden en toekomst bekijken. Kortom: er zijn verschillende manieren om met de tarot te werken.

Een gave?

Om het alleen van die kaarten te laten afhangen, is natuurlijk niet genoeg. De tarot is een fijne inductor. Dat wil zeggen dat de kaarten indrukken geven en daardoor worden weer indrukken opgewekt. Een goed advies kunnen geven, is erg prettig. Als je alleen maar de gegevens van je kaarten gebruikt, dan is het erg mager. Dus, een goede intu´tie, goed paranormaal ontwikkeld zijn, is wel zo belangrijk.

Tarot en consulten

Vanaf 1990 leg ik tarotkaarten en bespreek ik met mensen hun problemen: een prachtig systeem van voorspellen voor mensen en structureel proberen op te lossen van hun problemen. Vaak moet ik het niet van mijn kaarten hebben. Het laatste half jaar maak ik ook wel eens een keer van mijn runenstenen gebruik. Ook krijg ik steeds vaker eigen beelden en indrukken, voordat ik van kaarten of stenen gebruik maak. Op die manier heb ik al heel wat problemen van mensen opgelost en gebeurtenissen tevoren zien plaatsvinden, die ook werkelijk uitkwamen. Maar al te vaak, gemiddeld 2x per dag gaat de telefoon wel met mededelingen dat geziene activiteiten hebben plaatsgevonden. Daarnaast komen er regelmatig mensen bij me die hun pijnen graag verlicht willen hebben of andere oplossingen en dan is magnetiseren erg belangrijk. Echter is het wel mogelijk contact op te nemen met mij voor een consult martinja@chello.nl. Ik kijk vaak op beurzen en andere festiviteiten.

Met of zonder tarot, maar een oplossing komt er !

Iets wat voor veel mensen nog altijd de vraag is, maar het is wel mijn streven. Mensen komen vaak met die intentie naar je toe. Ze zijn dan ook al op verschillende plaatsen geweest of weggegaan. Dat kan zijn bij de reguliere geneeskunde, maar ook bij collega's. Het maakt niet uit wie zij zijn of waar ze vandaan komen. Het zijn mensen met gebeurtenissen en ontwikkelingen waar zijn niet blij mee zijn en die het hen enorm moeilijk maken. Graag geef ik dan een oplossing aan die het ideaalst voor de betreffende persoon uitkomt. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want je moet er wel wat voor laten en ook wat voor doen, dus eigenlijk het een en ander van je leven willen wijzigen, waardoor er andere ontwikkelingen ontstaan. Heel vaak zitten mensen vastgeroest in patronen. Toch is een andere gedragshouding regelmatig een oplossing en ook het opruimen van oud zeer. Wanneer problemen van ernstigere aard zijn of wanneer men meer vast zit, zal er toch een traject uitgezet moeten worden met andere patronen. Ik streef er niet naar dat mensen continu bij mij terug komen. Beter is het dat men niet meer terugkomt en zelf verder werkt, maar dat kan niet altijd. Tevreden klanten komen steeds vaker bij me terug maar niet telkens met dezelfde problemen.

Foto genomen in Groningen op een zaterdagavond bij Bo in januari 2005