Welkom bij De Griekse eilanden vakantie 2010

Informatie

De Griekse eilanden.
De Griekse eilanden, informatie over alles wat u wilt weten voordat u op vakantie gaat naar Griekenland 2010.
Kreta info
heel veel info over het prachtige griekse eiland kreta een van de grootste Griekse eilanden van Griekenland, een prachtig vakantie eiland. lekker luieren aan het strand of een aktieve vakantie het kan op het Griekse eiland kreta.
Rhodos vakantie-informatie
deze site gaat geheel over het mooie eiland rhodos, een echt toeristen-eiland met prachtige steden en dorpen.
Kos informatie
Kos, een van de mooiste Griekse toeristen-eilanden met prachtige steden en dorpen. Hier vindt u ale informatie over het Griekse eiland Kos
Karpathos
Karpathos is het op een na grootste eiland van De Dodekanesos, het is een langgerekt, smal en bergachtig eiland, met schilderachtige dorpen verscholen tussen het groen op de berghellingen en aantrekkelijke vissersdorpen geflankeerd door zandstranden.
Corfu/Korfoe
Corfu verwierf grote faam toen het als vakantieoord werd uitverkoren door Europese keizers zoals Elizabeth, beter bekend als Sisi, die hier een paleis liet bouwen om de zomervakanties hier te verblijven
Zakynthos (Zante)
Het eiland Zakynthos heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op zijn bezoekers. De Venetianen noemden Zakynthos de Bloem van het Oosten: Zante, flore di Levante.
Lefkas
Het eiland Lefkada vormt tezamen met de kleinere, nabijgelegen eilandjes Meganisi, Madouri, Skorpios, Sparti, Kastos e.a. de provincie Lefkada.
Kefalonia
Kefalonia is een eiland vol tegenstellingen, die het een eigen schoonheid verlenen. Het rijke en vruchtbare Kefalonia staat bekend om zijn witte wijn, de Robola, waarvan de vraag de produktie altijd overtreft, alsmede om zijn honing en zijn zachte witte kaas, de myzithra.
Samos
Samos, dit grote Egeďsche eiland is mooi en groen; het heeft helderwitte zandstranden, schilderachtige dorpjes en aardige vissershaventjes..
Lesbos
Lesbos (in het modern Grieks uitgesproken als Lesvos) ligt tussen Chios en Limnos, dicht onder de kust van Turkije. Het is het derde grootste eiland van Griekenland.
Chios
Chios heeft meer dan alleen mastiek te bieden; het heeft ook prachtige middeleeuwse dorpjes zoals Olympi en Mesta, die door de eeuwen heen ongeschonden bewaard zijn gebleven.
Thassos
Thassos is in snel tempo tot een toeristische trekpleister uitgegroeid. Een redelijk goede asfaltweg loopt rondom het eiland en aftakkingen ervan voeren naar het binnenland, naar schilderachtige dorpjes.
Skiathos
Skiathos is het eerste eiland dat we oostelijk van Pilion tegenkomen. Het ligt 41 zeemijl van Volos en 44 zeemijl van Agios Konstantinos. Zijn lage heuvels zijn bedekt met pijnbomen en er zijn vele kleine en grote baaien met fantastische zandstranden.
Skopelos
Skopelos het tweede eiland in grootte van de Sporaden, na Skyros. Een uitbundig groen paradijs dat de pittoreske haven van Chora (de hoofdstad van Skopelos) in zijn omhelzing houdt.
Alonissos
Alonissos heeft de meest wonderbaarlijke onderwaterwereld van alle eilanden in de Egeďsche Zee. Stelt u zich wit marmeren rotsen voor met rode aders, die als zuilen uit de smaragdgroene zee oprijzen, met daar bovenop een dicht bos van pijnbomen.
Ios
informatie over het griekse vakantieeiland Ios. eilandinfo, plaatsinfo, stranden, klimaat en nog veel meer. /
Naxos
Naxos is het grootste eiland van de Cycladen. De hoogste berg heet er
Paros
Paros geniet al jaren grote toeristische bekendheid vanwege zijn mooie stranden. Het is een van de popularste eilanden van de Cycladen.
Santorini
Santorini of Thira is het zuidelijkste eiland van de Cycladen. Een bezoek aan dit vermaarde eiland is stellig onvergetelijk.
Mykonos
Mykonos is zonder twijfel het meest modaine eiland van Griekenland. Het is al bekender dan Capri en heeft Hawaii in populariteit overtroffen. Wat u zich zult afvragen is, of dat nu toevallig zo gebeurd is of dat het eiland werkelijk zoveel lof verdient.
Aegina
Aegina, na Salamina het grootste van de Argosaronische eilanden, ligt in het midden van de Saronische Golf, het heeft een oppervlakte van 85 km˛ en een kustlijn met een lengte van 57 km.
Algemene informatie
Alle informatie van A tot Z ter voorbereiding op uw vakantie.
Griekse passagiersluchthavens
Wij maken het u makelijk, alle Griekse pasagiersluchthavens op een rijtje.
Alle Nederlandse pasagiersluchthavens op een rijtje
Wij maken het u makelijk, alle Nederlandse passagiersluchthavens op een rijtje.

De kaart van GriekenlandDe Middellandse Zee is vermaard om haar eeuwenoude historie, haar cultuur, haar licht en haar schoonheid. De Griekse Archipel vormt haar juweel In het noordoosten van de Middellandse Zee, her en der verspreid in een zee die onder de zonnestralen en warmte schittert, liggen de Griekse eilanden, zo talrijk als in geen enkele andere streek van deze zee. Hun aantal wordt, samen met de kleine eilandjes, op zo'n 3.000 geschat, en als we de rotseilandjes en rotsen meetellen, overschrijden zij de 9.500. Daarvan zijn er slechts 140 bewoond.

De meeste liggen in de Egeďsche Zee, tussen Griekenland en Turkije. Ergens in het midden daarvan ligt het kleine eilandje Dilos, dat in de mythologie wordt genoemd als het vaderland van Apollo, de god van de zon. Waar elders zou men dan ook eilanden kunnen vinden met meer licht dan hier in de Egeďsche Zee?

Maar niet alleen het licht en de zon maken deze Griekse eilanden zo uniek. Daarvoor zorgen ook hun natuurlijke schoonheid, hun rafelige kusten met hun witte strandjes en de blauwe, kraakheldere zee die rustig golft onder de meltemi, de koele zomerwind. Hun traditionele dorpen, die vanuit de hoogte over de zee uitkijken, de burchten, de kerken en de kloosters. Hun geschiedenis en hun eeuwenoude culturen die 4.000 of wellicht zelfs 5.000 jaar terug gaan. En hun gastvrije bewoners: eenvoudige, goedhartige mensen, die je welkom heten met hun zangerige stem.

Alle eilanden zijn mooi, ieder heeft zijn eigen charme en zijn eigen geschiedenis. Wij zullen proberen U zoveel informatie over de eilanden te verschaffen als binnen het bestek van deze site mogelijk is.
Het is aan U de schoonheid te ontdekken die wij niet hebben beschreven.

Op vakantie naar Griekenland

Tip: Zoek de goedkoopste vakantie! Heb je al een accommodatie op het oog? Klik dan met je linker muistoets op een link en klik op 'openen in een nieuw tablad', doe dit bij verschillende reisorganisaties en je hebt ze mooi naast elkaar in je browser. Nu kun je heel gemakkelijk prijzen vergelijken.

Arke-holland international

Eliza was here Griekenland

Suntip Griekenland

Sky Tours Griekenland

Flextravel Griekenland

Cycletours Griekenland

Losse hotels griekenland

Oad Reizen Griekenland

Jiba Griekenland

Sudtours Griekenland

Hotelplan Griekenland

Gobest Griekenland

Vakantiediscounter Griekenland

SNP(anwb) Griekenland

Chartervluchten

Sunweb Griekenland

Vaya Griekenland

Neckermann Griekenland

Thomas Cook Griekenland

Vakantiestunt Griekenland

Travelways Griekenland

Bent u een vaste reiziger naar griekenland met Bex reizen? Dan zult u nog even een paar dagen moeten wachten tot ze Griekenland in de verkoop hebben.