PASTITIO

Je hebt nodig:
1 pak dikke holle spaghetti

Voor de tomaten-gehaktsaus
2 grote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 kilo lams of rundergehakt
1 kilo grote rode tomaten, ontveld en fijngehakt
1/8 liter droge witte wijn
olijfolie
blikje tomatenpuree
lepeltje honing
eetlepel oregano
half bosje fijngeknipte peterselie
2 laurierbladen
1 lepel kaneel
1 lepel gemalen piment
1 theelepel nootmuskaat
1 ei losgeklopt.

Voor de bechamel-kaassaus:
3 eetlepels roomboter
3 eetlepels bloem
½ liter melk
2 zakjes belegen geraspte kaas
2 eierdooiers.

Bereiden:
* Bak de uien in wat olijfolie glazig. 
* Doe knoflook en gehakt erbij en bak dat al roerend op een halfhoog vuur mee. 
* Voeg de tomaten toe en bak die even mee. 
* Doe de rest van de ingrediënten, behalve het ei er bij. 
* Laat dit sudderen tot de saus dik en geurig is, af en toe roeren
* Kook de spaghetti in ruim water met zout en olie gaar.
* Leg in een ingevette schaal een bodem van de spaghetti. 
* Haal de laurierbladen uit de saus en roer het losgeklopt ei door de gehaktsaus.
* Schep de helft van de gehaktsaus op de spaghetti.
* Leg daar vervolgens weer een laag spaghetti op en dek dat weer af met de rest van de gehaktsaus.
* Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor en bak die even mee. 
* Voeg scheutje voor scheutje de melk erbij en klop met een garde goed door tot een gladde saus ontstaat. 
* Roer een zakje geraspte kaas door de saus. 
* Maak de saus op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
* Giet de saus over de spaghetti en het gehaktmengsel. 
* Strooi tot slot een zakje geraspte kaas over het geheel en bak de schotel ruim een half uur in een op 200ºC voorverwarmde
   oven tot de kaas mooi goudbruin is geworden.

* Serveren met een frisse salade

Terug naar inhoud Eenpansgerechten met vlees