BUJHIA  SHAMI  KEBAB

Je hebt nodig:
500 gram aardappelen
1 ui
5 eetlepels zonnebloemolie
1¼ theelepel sambal oelek
1 theelepel zwarte komijn
450 gram tomaten
7 cm gemberwortel
300 gram spercibonen
8 tenen knoflook
½ eetlepel komijn
zout naar smaak

Bijzonderheden: zwarte komijnzaadjes, ook wel "black cumin" genoemd, te koop in indiase/pakistaanse en turkse 
winkels, geeft een bepaalde aromatische geur.

Voorbereiden:
* Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik in koud water bewaren.
* Tomaten ontvellen.
* Spercibonen afhalen en wassen. In schuine stukjes van ongeveer 1 cm snijden.
* Ui pellen en fijnsnipperen.
* Gemberwortel schillen.
* Knoflook pellen.
* In mengbeker knoflook en gemberwortel pureren.

Bereiden:
* Aardappelen in vieren snijden.
* In braadpan olie verhitten.
* Ui ongeveer 2 minuten knapperig bruin bakken.
* Erdoor roeren: komijnzaadjes, zwarte komijnzaadjes, gember/knoflookmengsel, sambal en een halve deciliter water.
   Pas op voor spatten!!!
* Aardappelen en spercibonen erdoor scheppen.
* Ongeveer 5 minuten op matig vuur koken, regelmatig roeren.
* Eventueel 1 theelepel zout toevoegen.
* Met deksel op pan nog 20 minuten zachtjes gaarkoken.
* Tomaten in blokjes snijden.
* Tomatenblokjes door gerecht roeren.
* Overdoen in schaal en gelijk serveren.

Terug naar inhoud Vegetarisch