GARNALENBOUILLON

RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Je hebt nodig:
100 gram Hollandse garnalen
300 gram reuzengarnalen
60 gram prei
60 gram bleekselderij
30 gram sjalotjes
2 tomaten
1 theelepel tomatenpuree
7 deciliter water
20 zwarte peperkorrels
halve stengel citroengras (sereh)
25 blaadjes verse koriander
olijfolie

Bereiden:
* Halveer het citroengras in de lengte en in de breedte.
* Neem 10 reuzengarnalen apart voor in de bouillon.
* Pel de rest van de garnalen.
* Snij prei, bleekselderij en sjalotjes fijn.
* Bak de reuzengarnalen met schaal en 50 gram Hollandse garnalen aan in een beetje olijfolie.
* Voeg de fijngesneden groenten en de tomatenpuree toe en blus het geheel af met water.
* Snijd de tomaten fijn, kneus de peperkorrels en voeg dit toe.
* Laat het geheel 30 minuten zachtjes trekken.
* Voeg dan het citroengras en de koriander toe.
* Neem de pan van het vuur en laat het nog 5 minuten trekken.
* Zeef de bouillon door een (passeer)doek en breng op smaak met zout.
* Maak de achtergehouden reuzengarnalen gaar in de bouillon.
* Voeg daarna de groenten en garnalen toe.
* Schep de bouillon in een diep bord en serveer direct.

Terug naar inhoud Voorgerechten