"OTSIE"

Bears

Cockertje "Claire" - "Monique" - Otsie beer "Brikje"

 duitse vertaling

 

Mijn naam is Monique ter Braak getrouwd met Mario Somweber uit Oostenrijk. Wij hebben een 18 jarige zoon en 4 heerlijke engelse cocker spaniels. Wij wonen in Vlaardingen in Holland, en zijn regelmatig in onze tweede Heimat Tirol !!

Mijn levenlang ben ik veelzijdig creatief bezig !! In Oostenrijk heb ik een paar jaar een souvenirwinkel gehad waar ik mijn zelfgemaakte brooddeeg klederdrachtpoppen verkocht. Ook het tekenen van honden behoort tot mijn liefhebberij !!

Na mijn diploma van modeontwerpster, behaald bij de bekende Mode-familie Molenaar te Amsterdam, heb ik een paar jaar een eigen kinderkledinglijn ontworpen en gemaakt !!

Op een Crea-beurs in 2002 leerde ik de kunst van verzamelberen kennen, en ik was op slag in de ban ervan. Die zelfde week nog maakte ik mijn eerste beer, van een oude trui met geruite poten en handen. Natuurlijk volgden er andere beren en van een ervaren berenmaakster leerde ik de techniek van de scharnieren !!

De inspiratie voor de beren krijg ik van de cockerpupjes die hier geboren worden. En als modeontwerpster kan ik mijn fantasie de vrije loop laten, ook voor hun kleding !! 

Tijdens onze eerste beurs Ahoy Rotterdam 2003, kreeg ik geweldige motiverende reacties en daar kregen de eerste Otsie beren een nieuw tehuis !! Na Rotterdam volgden ook beurzen in België !! In april 2004 hadden wij in Münster Duitsland op de TeddyBär Total ons debuut !! En na een geheel onverwachte nominatie voor mijn Otsie beer "Ebert" van een int. vakjury tijdens de Euro Teddy 2004 te Essen Duitsland, was de bevestiging er dat de beren een plaats in de grote berenwereld hadden veroverd !!

Dat de Otsie beren al zo snel gewaardeerd werden had ik niet gedacht, en kreeg zowaar de mooiste kroon voor mijn beer Benedict van het publiek in Ahoy Rotterdam 2004, hij behaalde bij de publiekswedstrijd de 2e plaats !! Ongekend trots ben ik !!

 

De beren worden van kwaliteit Mohair gemaakt, gevuld met fiberfill, schapenwol en verschillende soorten granulaat. Heel belangrijk voor mij is de juiste stofkeuze, passend bij de beer, maar ook omgekeerd, deze keuze bepaald de sfeer en de stijl van de beer, ondeugend, stoer of kinderlijk !! Details, perfectie, stof- en kleurencombinaties staan bij mij in een hoog vaandel !! Als de beer klopt, krijgen zij elk afwisselende details !!

Na de neus en de ogen begint de beer voor mij te leven, en dan wordt duidelijk of het een berenmeisje of berenjongen zal zijn !! Een paar dagen staat of zit de beer overal daar in huis waar ik ben, zo groeit mijn inspiratie !! De beren willen harten laten smelten net als de cockertjes hier in huis doen !!

De Otsie beren krijgen een echtheidcertificaat, zodat de eigenaar weet dat zijn gekozen beer een Unikaat is !! De grootte is van 37 tot 64 cm !!

Dankzij de creatieve hand van mijn man, heb ik inmiddels thuis een berenatelier !! Daar kan de Otsie familie ontstaan en groeien. Mijn man ontwerpt en realiseert het decor op de beurzen, waarvoor wij ook regelmatig spontane hartverwarmende complimenten krijgen. Ook maakt hij houten speelgoed en rekwisieten !!

Als u ons een keer wilt bezoeken hier gezellig in het berenatelier dan staat de koffie klaar !! Wel even een mailtje, of anders op een van de beurzen zie daarvoor de agenda !!

Heel veel berenplezier bij het bekijken van de Otsie's

Monique

 

HOME

misschien wilt u een kijkje bij mijn cockertjes nemen !!