Een stukje historie uit de OGVP 2004

04-07-04
Grieken en Daan helden 2004
Na Spanje, Portugal, Frankrijk en Tsjechië waren het opnieuw de Portugezen die door de Grieken werden verslagen, 0-1. Hiermee is Griekenland de terechte europees kampioen (ook al hebben ze een paar maanden geleden nog met 4-0 van Oranje verloren!)
 
In de omegervoetbalpoule is het Daan Stroobant uit Nijmegen die zich met zijn 11 jaar maar liefst 4 achtervolgers (K. Jansen, Klaasje Schotanus, H. Snepvanger en Marcel van der Voort) van het lijf wist te houden. Daan, namens de organisatie van harte gefeliciteerd met deze overwinning!
 

Daan geniet van zijn overwinning

, evenals de Grieken

Wie is Daan Stroobant?

Hallo, ik ben Daan Stroobant en ik woon in Nijmegen. Ik ben 11 jaar en ik doe mee aan de voetbalpoule, omdat ik  Ger, Sjaan en Stijn via mijn tante en oom ken. Dit is het verhaal toen ik erachter kwam dat ik zou winnen als Griekenland zou winnen van Portugal.
Ik kwam vrijdag terug van m´n schoolkamp en m´n moeder zei dat ik even op mij mail moest kijken. Even later ging ik kijken en zag mijn naam op nr. 6. Daarna keek ik naar het document: "Als Griekenland wint" en zag ik dat ik dan zou winnen. En als Portugal zou winnen dat ik dan veel lager zou staan, dus jullie snappen nu wel voor wie ik ben.
Groetjes D@@n $tr%B@nt   
 

03-07-04
Als Griekenland wint...
...dan is het Daan Stroobant (11 jaar!!) die er in z´n eentje met de hoofdprijs vandoor gaat. Of dit sprookje voor de Grieken en Daan werkelijkheid wordt? Vraag het de Fransen of Tsjechen maar.


01-07-04
De cirkel is rond...
...met in de finale Portugal tegen Griekenland evenals in de openingswedstrijd. Het drama voor Nedved werd compleet na de treffer van Dellas in de 105de minuut. En dan te bedenken dat Oranje de Grieken pas nog met 4-0 versloeg, zijn we dan eigenlijk toch sterker dan de toekomstig europees kampioen?

Terwijl in Oss de puinhopen van het feestje na de wedstrijd Portugal - Nederland worden opgeruimd loopt de omegervoetbalpoule tegen zijn einde. Nog slechts een wedstrijd rest ons, de finale van aanstaande zondag. Op dit moment is het Roland Inderhees die de tussenstand aanvoert maar dit zal hij niet vol kunnen houden. De organisatie heeft al uitgerekend wat de uitslag zal zijn als Portugal wint maar ook de uitslag als Griekenland wint. Door op de hyperlinks te klikken kun je zien welk land moet winnen om de omegervoetbalpoule voor jou lucratief te laten zijn.
Wat al wel vast staat is dat Marijke Lemmen helemaal alleen ´het licht uit doet´ ongeacht of Portugal dan wel Griekenland de finale wint. Alvast veel plezier met de finale zondag.


30-06-04
Oranje niet goed genoeg
Nederland is naar huis gestuurd door de Portugezen en er werd geen traan gelaten. Zijn onze jongens opgelucht dat ze eindelijk met vakantie kunnen? Portugal was een paar maten te groot en samen met de scheidsrechter maakte ze een einde aan de oranje droom. (Je zult maar in het stadion gezeten hebben en na de wedstrijd nog helemaal naar huis moeten)Gehuild zal er zijn door Marieke van Duursen die haar droomscenario in duigen zal vallen. Ze staat nog wel bovenaan maar moet nog twee medespelers (Roland Inderhees en Marcel van der Voort) naast zich dulden. Nog twee wedstrijden en dan weten we wie de omegervoetbalpoule editie van 2004 wint.

28-06-04
Rust
Nederland in de halve finale en Advocaat staat het huilen nader dan het lachen, dat kan alleen in Nederland. Kom op Dickkie, we zullen je niet echt stenigen (als je tenminste de finale wint). Portugal we komen eraan!!!
In de omegervoetbalpoule geen wijzigingen.

27-06-04
Herhaling ´88?
Nu ook Denemarken is uitgeschakeld lijkt een herhaling van ´88 steeds waarschijnlijker, kijk maar:

- Oranje verliest in 1988 zijn enige poulestrijd van de latere finalist (toen Rusland nu Tsjechië)
- In die wedstrijd was Oranje eigenlijk veel beter (red.)
- In de laatste poulewedstijd wint Nederland met de hakken over de sloot (goal Kieft in laatste minuut tegen Ierland, nu strafschoppen tegen Zweden, een kwartfinale bestond toen nog niet)
- In 1988 verslaat Nederland in de halve finale het gastland (toen Duitsland nu Portugal?)
- In de finale van ´88 wint Nederland van het land waar ze in hun poulewedstrijd van verloren (toen Rusland nu Tsjechië?)

Whishfull thinking? Dit zal zeker gelden voor Marieke van Duursen die in dit scenario koploopster blijft en er met de hoofdprijs van door gaat. Samen met Roland Inderhees staat ze op dit moment bovenaan in de omegervoetbalpoule. Aan de andere kant heeft Marijke Lemmen de 157ste plaats stevig in handen met 9 punten.

26-06-04
Oranje - Zweden, 5-4!

Na penalty´s wel te verstaan maar dat mag de pret niet drukken. Toen de Zweden in de laatste minuten zowel de lat als de paal raakten, was het duidelijk dat oranje zijn gelukspotje had gevonden. Of het groot genoeg was om ook de strafschoppenserie te winnen moest nog blijken maar Ibrahimovic wist wat hem te doen stond en schoot de bal stevig over. Als dan van de Sar de knal van Brat Pitt (Mellberg) tegenhoudt is het Robben die Nederland verlost van haar jarenoude penaltytrauma. Woensdag de Portugezen nog en dan op naar de finale...


Van Nistelrooij durft niet te kijken, Makaay wel

In de omegervoetbalpoule is het Roland Inderhees die weer in zijn uppie de eerste plaats bezet. De spoeling wordt langzaam maar zeker dunner want er is nu slechts een achtervolger, Marcel van der Voort. In de laagste regionenen is het zo mogelijk nog spannender, maar liefst vier personen strijden daar om de rode lantaarn (maar d´r kan er maar een Yes haarmode heten). Nog vier wedstrijden te gaan waarin nog maximaal 10 punten te halen zijn.

Red. Een van de trouwe ome Ger fans wist de organisatie te melden dat niet alleen Maria Bitzou maar ook Gisela Schmitz Griekenland bij de laatste vier heeft gepouled, ere wie ere toekomt.
 

25-06-04
Griekenland onttroont titelverdediger Frankrijk
Een saaie pot voetbal met een saaie winnaar als resultaat. Zidane heeft zijn stempel niet kunnen drukken en de Grieken gaan verder, zouden de Tsjechen al onder de indruk zijn?

Ook in de omegervoetbalpoule spreken de prestaties van Zidane (Frank Edelbroek) niet tot de verbeelding. Met een 103de plaats wordt er door hem voorlopig geen feest gevierd. Verder heeft alleen Maria Bitzou Griekenland bij de laatste vier gezet. Het zoveelste bewijs dat vrouwen ontzettend veel verstand hebben van voetbal en dus vaak dit soort poultjes winnen. Roland Inderhees heeft inmiddels gezelschap gekregen van de Stijn van Cleef (wil hij zich na het behalen van zijn VWO examen definitief vestigen in de grote mensen wereld?) Samen leiden ze het klassement met 5 achtervolgers in hun kielzog. Tot zover deze toernooi dag, morgen wacht ons de volgende hobbel op weg naar het europees kampioenschap.

24-06-04
Engeland naar huis, 30 juni Portugal - Nederland?
In een zinderend apotheose bleek Portugal zijn zenuwen beter onder controle te hebben dan de Engelsen die het na een half uur zonder sterspeler Rooney moesten stellen. 1-1 na 90 minuten, 2-2 na 120 minuten en 8-7 na de strafschoppenserie, Portugal door dus. Maar wat is er voor oranje mooier dan zaterdag eerst Zweden en dan woensdag gastland Portugal te verslaan....

In de omegervoetbalpoule blijft Roland Inderhees de voorste man op de hielen gezeten door drie achtervolgers (Jan Bruers, H. Snepvangers en Stijn van Cleef). Over een dikke week weten we wie er met de hoofdprijs van 235 euro! vandoor gaat.

23-06-04
Jaaa, oranje geht weiter

De poule wedstrijden zitten er op en we gaan door, met dank aan de Tsjechen. Ja als die duitsers niet eens van een B-team kunnen winnen..... Zaterdag wacht ons de Zweden, we zijn vandaag lekker warm gedraaid dus wie weet op 30 juni tegen Engeland of Portugal om in de finale Frankrijk te vermorzelen.
Een van de jongste deelnemers van de omegervoetbalpoule besloot vandaag om, in zijn oranje costuum, de wedstrijd Duitsland - Tsjechie te kijken, een korte impressie:
Larsje is wat gespannen
De Tsjechen scoren voor de tweede keer
Duitsland naar huis en Lars tevreden naar bed

In de poule nog volop spanning en sensatie en sinds gisteren hebben we een nieuwe deelneemster, hoe dat kan? zie enkele feiten Nog 22 punten zijn er maximaal te verdienen maar voorlopig voert Roland Inderhees de ranglijst aan in zijn uppie.

22-06-04
Droomscenario Denemarken - Zweden (2-2)
De verwachte 2-2 is werkelijkheid geworden en Italië verlaat samen met Bulgarije het EK in Portugal. Hiermee is Zweden groepswinnaar en gaat ook buurland Denemarken door naar de kwartfinale.
In de omegervoetbalpoule hebben we hierdoor een eenzame koploper, Roland Inderhees. Hij wordt echter achtervolgd door een grote meute van zo´n 25 man/vrouw die op een,  twee of drie punten achterstand staan. Helemaal onderaan verdringt de familie Teunissen elkaar voor de laatste plaatsen in de ranglijst, dol op verrassingen zullen we maar zeggen.

21-06-04
Engeland op stoom, Frankrijk groepswinnaar
De voetbalsterren uit Frankrijk en Engeland blijven voorlopig gewoon in Portugal. In de kwartfinales treden ze aan tegen respectievelijk Griekenland en Portugal. Ook in de omegervoetbalpoule blijven een paar sterren bovenaan staan zoals Roland Inderhees uit Duitsland en H. Snepvanger. Renske van Cleef is even wat weggezakt maar het EK telt nog 11 wedstrijden en daarnaast zijn er in de halve finales nog meer punten te verdelen.

Zou het de  Zweden en Denen morgen lukken om de Italianen uit de kwartfinales te houden? Als dat dan maar geen voorbode is voor de wedstrijden van woensdag. De wedstrijd van de waarheid (Duitsland-Tsjechie) nadert met rasse schreden terwijl voor oranje niets anders rest dan het oprollen van de Letten (misschien kan van Hanegem Advocaat voor de zekerheid nu al neerslaan), we zullen zien.....

20-06-04
Portugal en Griekenland door (zij wel)!

Nuno Gomes loodst Portugal naar de kwartfinale terwijl de Grieken zich een nederlaag konden veroorloven (snelste tegendoelpunt ooit op een EK, 67 seconden) om door te gaan. Voor de omegervoetbalpoule betekent dit een aantal nieuwe koplopers, drie in getal, Lanny Breuls, Roland Inderhees en H. Snepvanger. Zij worden op de hielen gezeten door maar liefst 12 achtervolgers met allen 10 punten. Helemaal onderin koestert Cindy Roosendaal moederziel alleen haar 3 puntjes. Renske van Cleef deed het vandaag even rustig aan. Maar wie is dit 9-jarige wonderkind dat zich al zo lang in de bovenste regionen van de poule bevindt? Zij stelt zich zelf aan u voor door hierop te klikken.

Morgen belooft weer een spannende dag te worden (om het maar even niet over woensdag te hebben) met de Kroaten die het tegen Engeland opnemen en de Frankrijk dat zich Zwitserland van het lijf probeert te houden.

19-06-04
Nederland verliest van scheidsrechter en advocaat

Samen met de scheidsrechter is de coach van het Nederlands elftal er in geslaagd om de wedstrijd tegen de Tsjechen weg te geven.  Nadat sterspeler Robben 60 minuten lang liet zien dat hij topfit is, was Advocaat er als de kippen bij om het jonge talent te vervangen door een talent uit de jaren 70. Deze Bosman kon er ook niks aan doen dat hij mee moest naar Portugal en sleepte zijn versleten lichaam achter Nedved aan. Toen de oranjemannen nog steeds gevaarlijk bleken kwam de scheids Advocaat (wederom) te hulp door dit keer een ´richtige schwalbe´ te belonen met een tweede gele kaart voor Heitinga. Met een man meer bleken de Tsjechen in staat ons lot met 2-3 te bezegelen.
In de omegervoetbalpoule houdt Renske van Cleef dapper stand samen met drie concurrenten.

18-06-04
Haalt Italie de volgende ronde?
60 zinderende speelminuten leidde Italie de dans tegen de fysiek sterke Zweden. Aangezien Vieri en Del Piero hun vizier niet op scherp hadden staan was één briljant moment van ajacied Ibrahimovic voldoende om met een 1-1 gelijkspel weg te komen. Hiermee hebben ze zich afhankelijk gemaakt van de Denen en de Zweden, over vier dagen kennen we het vervolg.
Ondertussen doet Renske van Cleef goede zaken in de omegervoetbalpoule.

17-06-04
Frankrijk mazzelt
Lucky Frankrijk kreeg ze weer kado, de doelpunten. Als de wereldkampioen van weleer zo blijft spelen kan oranje hem best hebben. Morgen eens zien wat de Italianen er van bakken tegen de Zweden en dan op naar de Tsjechen. In de omegervoetbalpoule hebben we op het moment een eenzame koploper. Renske van Cleef (9 jaar!) uit Tegelen staat moederziel alleen bovenaan en heeft alle concurrentie op een punt gezet, nu maar eens zien hoe lang ze dit vol houdt.

16-06-04
Rusland naar huis!
De Russen kunnen hun koffers pakken of zullen zij hun sportieve plicht tegen de Grieken nog vervullen? De wedstrijden van vandaag hebben de spanning in de omegervoetbalpoule in elk geval niet veranderd, nog steeds 5 koplopers en een grote kudde achtervolgers. Bij de eerste 10 staan maar liefst 5 ´van Cleefs´ terwijl helemaal onderaan Froukje Teunissen (een van die hele jonge deelnemers) het invullen van het inschrijfformulier volgend jaar beter aan haar vader kan overlaten. En het zelfde geldt voor ene Ger van Cleef. We zijn er echter nog lang niet want na 10 wedstrijden hebben we er nog altijd 21 te goed en zijn er nog veel punten te vergaren. Op naar de wedstrijden van morgen, eerst Engeland - Zwitserland en daarna Kroatie - Frankrijk.
 

15-06-04
1-1
Dat was even ´billen bij elkaar´, maar het eerste punt is binnen voor onze jongens. Over vier dagen wacht ons de supersized versie van Stam; Koller. Wie weet wat ons dan te wachten staat. In elk geval leven we nog en kunnen we weer een paar nachtjes rustig slapen met dank aan Pie-air en vriend van Nistelrooij.

Enkele feiten, wist u dat...
...Huubke-5 Teunissen inmiddels geboren is op 22-06-04.  Het is een dochtertje geworden en ze heet Roos (foto). De organisatie feliciteert Leontien en Hans van harte met dit heuglijke nieuws. Wilt u ze ook feliciteren klik dan op hun namen.

...ondertussen Stijn van Cleef  en Thijs van Duursen geslaagd voor zijn voor hun VWO examen, Gefeliciteerd!
...Stijn van Cleef en Thijs van Duursen aus Oss haben beide das Arbitur gemacht! Herzlichen Glückwunsch!

...we nog drie nachtjes moeten slapen voordat onze jongens Koller en zijn mannen slopen

...het oude record aantal deelnemers aan de omegervoetbalpoule (117) totaal verpulverd is omdat het definitieve aantal deelnemers is vastgesteld op 157

...de eerste prijs is vastgesteld op 235 euro!!

...we twee deelnemers hebben die nog niet eens zijn geboren, te weten Huubke-5 Teunissen en Henky Dimmer-Inderhees!!!

voor opmerkingen of suggesties info@omegervoetbalpoule.tk

Sinds 4 juni hebben al    ome Ger fans deze site bezocht, laatste update 24-05-2008 15:37:47