Een stukje historie uit de OGVP 2006

10-07-06

ItaliŽ en familie Kleine winnaars WK 2006

Zinderend was de finale en bizar het einde. Wees Zinedine Zidane de haantjes in de beginfase nog de weg naar het doel, in de tweede verlenging sloegen bij hem de stoppen door en beukte hij Materazzi met een ferme kopstoot tegen de mat. Hij moest van het veld en kwam later zijn medaille niet eens ophalen. Want het was ItaliŽ dat na in de beslissende penalty reeks, het bleef immers 1-1,  Frankrijk wist te verslaan: 6-4. De Italianen mogen zichzelf de komende 4 jaar de beste voetbalnatie van de wereld noemen!

  

En terwijl in Rome de feestvreugde geen grenzen kent knallen ook in huize Kleine te Nettetal de champagnekurken. We wisten natuurlijk al dat Melanie Kleine de eerste prijs zou winnen maar dochter Luna Kleine gaat er zomaar ook met de gedeeld derde prijs vandoor. Daarmee is de familie Kleine deze editie van de OmeGerVoetbalPoule grootverdiener met een prijzengeld van maar liefst 401,65 euro! Gratuliere Melanie und Luna! (op de foto de familie Kleine met v.l.n.r.: Melanie, Luna, Stella en Stefan). Andere prijswinnaars zijn: Hans Brouwer (2de plaats), Jan Willem de Coo (3de plaats), Simon van der Heyden (3de plaats), Giel Hofmans (6de plaats), Tonnie van Rheenen (6de plaats) en Nico Stunnenberg (6de plaats). Als je wilt weten of jij ook in de prijzen bent gevallen kijk dan onder "de stand". Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Verder is nu bekend wie het antwoord op de 4de bonusvraag goed heeft. De uitslag is dat er dit toernooi 143 doelpunten gemaakt zijn en dat is goed ingeschat door: David Brummelhuis, Dietmar Dimmer en Ties Lemmens. Het prijzengeld van 4 euri pp komt naar jullie toe, Proficiat!

De organisatie van de OmeGerVoetbalPoule heeft ook dit keer weer genoten van de belangstelling van iedereen voor de gebeurtenissen rondom de poule. Het karakter van de OGVP wordt steeds internationaler door deelnemers uit Duitsland en zelfs Spanje en sitebezoekers uit USA, Finland etc. Opmerkingen, vragen of suggesties voor verbetering kunnen worden gestuurd naar omeger@omegervoetbalpoule.tk. Deze worden gebruikt ter evaluatie want ome Ger is ambitieus genoeg en wil jullie over 2 jaar graag weer en indien mogelijk nog beter van dienst zijn. We hopen jullie dan met alle familie, vrienden en bekenden weer terug te zien. Bedankt voor jullie bijdragen!

 

09-07-06

Troostprijs voor Duitsland

Zonder Ballack maar met Oliver Kahn in de gelederen deed die Mannschaft vanavond wat het wilde doen: winnen. Met een glansrol voor Schweinsteiger (2 doelpunten en de assist voor het eigen doelpunt van Portugal) versloegen ze de Portugezen: 3-1. Waar Klose, Podolski en Schweinsteiger publiekelijk bedankt werden voor bewezen diensten kreeg Schwalbe koning Christiano Ronaldo publiekelijk fluitconcerten bij elk balcontact (zouden ze hem bij Manchester nog wel willen?) Een goed voetballend Duitsland dat er met de derde plaats vandoor gaat is misschien wel de grootste verrassing van dit toernooi...

Hoewel deze wedstrijd in de OmeGerVoetbalPoule niet is meegenomen in de puntentelling zijn er vandaag wel degelijk prijzen verdeeld. Het antwoord op de 2de bonusvraag (hoeveel doelpunten maakt Duitsland) is met de 3 treffers tegen Portugal op 18 komen te staan en hiermee definitief. Tussen de 191 deelnemers zat er niet ťťn die dit aantal exact wist te voorspellen en vandaar dat we maar liefst 9 winnaars hebben (7 die 17 doelpunten voorspelden en 2 die gingen voor 19). Het zijn Perry Breuls, Jan Willem de Coo, Achim Inderhees, Roland Inderhees, Ties Lemmens, M. Verbaarschot, Silvia Verhaagh, Turgay Kasoglu en Gunnar Pommeranz die elk 1,33 op hun bankrekenig mogen ontvangen, gefeliciteerd! Een lekkere grote lolly moet er op zijn minst vanaf kunnenJ

 

08-07-06

Ohne Ballack

Vanavond strijd die Mannschaft tegen de Portugezen om de 3de plaats. Klose en Podolski zullen het zonder maatje Ballack moeten opnemen tegen onze vrienden Vigo en Ronaldo.  We gaan er nog eens keer goed voor zitten om te zien of "der Jurgen" zijn mannen aan het voetballen krijgt in de "kleine finale". Zum letzten mal: viel Erfolg!

Om de spanning in de OmeGerVoetbalPoule op te voeren zijn onder de stand de uitslagen opgenomen als ItaliŽ wint en als Frankrijk kampioen wordt. De eerste conclusie die getrokken kan worden is dat we dit jaar een Duitse vrouwelijke winnares hebben: Melanie Kleine uit Nettetal. Gratuliere Melanie! Voor een aantal andere deelnemers (bijvoorbeeld Jan Willen de Coo, Simon van der Heyden, Luna Kleine, Klaasje Schotanus, Herman de Wild) maakt het een groot verschil welk land uiteindelijk wereldkampioen wordt, voor hen geeft de OGVP deze wedstrijd in elk geval een extra dimensie en zullen ze zo hun eigen favoriet hebben voor de eindzege...

 

07-07-06

Bijna klaar

Nog een nachtje slapen voordat de wedstrijd om de derde plaats wordt gespeeld, de verliezersfinale je zou er maar in staan... Daarna maakt de wereld zich op voor de wedstrijd van het jaar: ItaliŽ - Frankrijk, de wedstrijd die niemand voorspelde.

Natuurlijk zijn in de OmeGerVoetbalPoule de uitslagen al bekend voor de beide scenarioīs, of ItaliŽ wordt kampioen of het worden de haantjes. Morgen worden voor de beide uitslagen de standen gepubliceerd zodat iedereen kan zien welke uitslag voor hem of haar het beste uitpakt. Dan is ook duidelijk welk land je het beste kunt aanmoedigen.

 

06-07-06

Portugal uitgeschakeld: gerechtigheid?

Met een klein beetje hulp van de scheidsrechter, lukte het de Haantjes om middels een penalty de Portugezen de das om te doen. Zinedine Zidane schoot onberispelijk raak: 1-0. Portugal met zijn wild gebarende coach en matennaaiers als Ronaldo en Vigo in de gelederen mag het zaterdag tegen die Mannschaft opnemen om de 3de plaats. Noch mal: viel Erfolg!

Ongemeen spannend blijft het in de OmeGerVoetbalPoule. Simon is een puntje ingelopen op Melanie maar ook daarachter wordt gestreden en is elk punt een hogere plaats waard. Het toernooi zit er bijna op, nog 2 wedstrijden te gaan. Er zijn nog 8 punten te verdienen maar dan moet je wel de uitslag van de finale helemaal goed voorspeld hebben, tel uit je kansen...

 

05-07-06

ItaliŽ naar Berlijn

Bijna 120 minuten heeft die Mannschaft mogen hopen op een ticket voor de finale. Na een schot op de paal en een knal op de lat schoot Fabio Grosso 1 minuut voor het einde van de tweede verlenging de duitse droom aan diggelen. Alessandro Del Pierro strooide nog wat zout in de wonde met een overbodige tweede treffer: 2-0. Met deze overwinning mogen de Azzurri uitzien naar de finale waar ze tegen de winnaar van Portugal - Frankrijk mogen strijden voor de eeuwige roem.

Er was een kleine vergissing gisteren m.b.t. de spanning in de OmeGerVoetbalPoule. Die is na vandaag ietsje minder geworden in plaats van toegenomen na de overwinning van ItaliŽ. Melanie Kleine heeft haar voorsprong met 1 punt vergroot tot 4 punten t.o.v. Simon van der Heyden. Voor het antwoord op de 2de bonusvraag (hoeveel doelpunten scoort Duitsland) moeten we nog even wachten op zaterdag als die Mannschaft voor de 3de plaats mag strijden.

 

04-07-06

Ohne Holland....

...fahren wir nach Berlin, klinkt het al meer dan een week in die Heimat. Vooruit dan maar, we wijzen jullie de weg. Viel erfolg fŁr heute abend!

Wie er vanavond ook wint, Melanie Kleine behoudt haar koppositie in de OmeGerVoetbalPoule. De punten m.b.t. juiste landen in de finale worden pas na de finale uitgedeeld. Voor de spanning in de poule is het het beste dat ItaliŽ wint...

 

03-07-06

Tropisch

Ook in Berlijn was het warm, een bestuurder reed zomaar in op een "WK-menigte". En dat terwijl in Frankrijk een dronkaard werd doodgeschoten omdat hij had geschoten op een groep feestende voetbalfans. Nog twee nachtjes slapen en dan wordt er gewoon weer gevoetbald.

Al geruime tijd is in de OmeGerVoetbalPoule de rode lantaarn in bezit van Tara Breuls uit Den Dungen. Nader onderzoek leert ons dat Tara (foto) door haar ouders flink bij de neus is genomen. Deze kleine oranjefan had op haar inschrijfformulier allemaal gelijke spelen staan, zo kun je natuurlijk niet winnen. Tara, we hebben dit feit voor je vastgelegd zodat je over een jaar of 15 bij je vader en moeder verhaal kunt halen, alvast Succes!

 

02-07-06

Portugal verder, Kanaries terug in kooi

Wellicht dat sommigen van ons het liever anders hadden gezien maar Portugal staat in de halve finale. Tegen 10 man lukt het ze niet om te scoren maar in de penalty reeks trokken ze aan het langste eind. Die andere wedstrijd kwam pas heel laat op gang, zo laat dat dikzakje Ronaldo er niet meer aan te pas kwam. Zidane nam de Haantjes bij de hand en leidde ze naar de 1-0 zege. BraziliŽ kan zijn koffers pakken, Zuid-Amerika in diepe rouw.

In de OmeGerVoetbalPoule begint Melanie Kleine serieus aanspraak te maken op de titel. Inmiddels slaat ze een gat met de nummer 2, Simon van der Heyden, van 3 punten. Hilversum is plotseling sterk vertegenwoordigd in de hoogste regionen met Tonnie van Rheenen, Hans Brouwer en Herman de Wildt. Met nog zoīn 10 punten te verdelen is er nog van alles mogelijk hoewel...

 

01-07-06

"Die Mannschaft weiter" met ItaliŽ

"Voetbal is een simpel spel; 22 mannen rennen achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers", zou Gary Lineker het weer bij het rechte eind hebben? Ze doen het gewoon, winnen, met volksheld Jens Lehmann voorop. En als we zien wat een geweldig feest dit oplevert dan doet dat pijn in "die Niederlande"; Gratuliere! ItaliŽ zet met 3-0 OekraÔne eenvoudig aan de kant en zien wij dus ook terug in de halve finale. Morgen bij de volgende wedstrijden maar weer verdringen die gedachte: als, als, als....

Dat de Duitsers in het voetbal strijden tot de laatste minuut moge bekend zijn. Maar dat ze dat ook in de OmeGerVoetbalPoule doen is verrassend te noemen. Bij de eerste 11 maar liefst 5 "Nettetalers". En hoewel er 15 "van Cleefs" meedoen, komen we de eerste pas tegen op de 30ste plek: Falke van Cleef op de voet gevolgd door Martijn van Cleef (tip: maak gebruik van de kennis van onze Oosterburen die in jullie familie ruim voor handen isJ). Tonnie van Rheenen is vandaag ruw van de troon gestoten door Melanie Kleine. Ook Simon van der Heyden en Renate Vit gaan haar nu voor. Maar niet getreurd morgen wederom 6 punten te verdienen, nog 6 wedstrijden te gaan...

 

30-06-06

Ook rode kaart voor Balkenende II

Terwijl de vedetten in Duitsland lekker uitrustten, werd in Den Haag tot in de kleine uurtjes druk vergaderd over de foutjes van Rita. Conclusie na 2 uurtjes slapen: Balkenende ook naar huis. Dat betekent dat onze premier met zijn team samen met Oranje vervroegd op vakantie kan en wij vervroegd naar de stembus. Ondertussen onthult van Basten dat hij eigenlijk liever samen met "De Verlosser" naar het WK in Duitsland had gewild. Dat had wellicht beter uitgepakt want wie weet het nou beter dan Cruijf zelf?!

Vanaf morgen worden weer volop wijzigingen in de stand van de OmeGerVoetbalPoule verwacht want er zijn zomaar 6 punten te verdienen. Alles kan dus nog, met de woorden van El Salvadore: "de bal is rond"!

 

29-06-06

Rust, een moment van bezinning

Het WK 2006 is tot nu toe een zeer voorspelbaar toernooi geweest. Zoīn beetje alle grote namen zijn door (op ťťn na dan...) en er waren weinig verrassingen of het moet zijn dat AustraliŽ nog een rondje verder kwam of dat Don Leo een puntje van Zweden wist af te snoepen. De organisatie door onze Oosterburen loopt supergesmeerd en Ronaldo pakt een recordje mee (hoe is het mogelijk met dat lichaam?). Ook ome Sepp Blatter is uiterst tevreden behalve dan met het scheidsrechterscorps dat nu al maar liefst 310 gele en 25 rode kaarten heeft uitgedeeld!!

Vandaag geen wedstrijden dus geen wijzigingen in de OmeGerVoetbalPoule. De winnaar van vorig jaar, Daan Stroobant (foto), staat na 56 wedstrijden op een gedeelde 49ste plaats en de organisatie had een paar weken geleden contact met hem. Als tip voor het winnen van de poule zegt Daan dat je de uitslagen consequent moet doorrekenen om de volle mep aan punten te pakken, deze kunnen we dus in onze zak steken voor de volgend keer. Favorieten voor het winnen van het toernooi waren voor Daan BraziliŽ en TsjechiŽ. We weten inmiddels hoe het met TsjechiŽ is afgelopen maar met BraziliŽ kon hij het wel eens goed gezien hebben. In de toto dacht hij dat zijn vader zou winnen maar die heeft dan nog wat punten in te halen (gedeeld 98ste). Van het prijzengeld heeft Daan 2 jaar geleden een mobieltje gekocht en de rest naar goed Hollands gebruik keurig op de bank gezet. Daan, veel succes ook deze editie van de OGVP!

 

28-06-06

Kanaries verder, Spanje wťťr niet

Het lukte Ghana niet om een vuist te maken tegen het grote BraziliŽ. Relaxed voetballend zonder teveel energie te verspillen gaan ze door naar de kwartfinale. Daar mogen ze aantreden tegen Zidane en de zijnen. De Haantjes versloegen Spanje met 3-1 en daarmee lijken de oudjes taaier dan iedereen dacht. In de 2 dagen rust die volgen bereiden we ons voor op de kwartfinale die als de finale niet had misstaan: Duitsland - ArgentiniŽ

In de OmeGerVoetbalPoule wordt het ook spannend. Tonnie van Rheenen gaat weer aan de leiding, Melanie Kleine doet een stapje terug op de hielen gezeten door Simon van der Heyden op de derde plaats.
Helemaal onderin vechten Tara Breuls en Roos & Eefje om de rode lantaarn. Joyce van Hoof en Albert Bakker lijken daarvoor kansloos maar met 8 wedstrijden voor de boeg is nog van alles mogelijk...

 

27-06-06

Ook voor laatste Oranje klant WK voorbij

Guus wist het met zijn socceroos 95 minuten vol te houden toen de bal op de stip ging en ItaliŽ scoorde: 1-0. Hoewel scheidsrechters gelden als "dode elementen" zijn ze dit toernooi springlevend en hebben de teams er de handen vol aan.
De pot Zwitserland - OekraÔne kunnen we beter snel vergeten, wel zielig voor de Zwitsers dat ze penalty's nemen als een Seedorf.

Melanie Kleine gaat alweer 5 dagen aan de leiding en vandaag wordt ze weer vergezeld door  Tonnie van Rheenen, een oude bekende. Simon van der Heyden doet goede zaken als enige achtervolger met 39 punten.
Na de uitschakeling van Oranje gisteren zijn May van Cleef, G. Schipperijn en Wim Sturm er met het prijzengeld van bonusvraag 1 vandoor gegaan. Gefeliciteerd met jullie juiste score van 3 doelpunten gemaakt door Nederland tijdens het WK 2006!

 

26-06-06

Oranje treurt, toch Van Nistelrooy nodig?

Met een hoofdrol voor de scheidsrechter (20 kaarten!), dank aan Vigo (matennaaier!) en net te weinig geluk is het de Hollanders niet gelukt om het verlies in de laatste confrontatie tegen Portugal weg te poetsen, het bleef 1-0.  Over vier jaar weer een kans, wat een dooddoener, %$!#%"%!!!!!
Engeland tegen Ecuador werd 1-0, Űk moi.

In de OmeGerVoetbalPoule (who cares?) wordt de spreiding wat groter. Met nog steeds Melanie Kleine aan de leiding achtervolgd door Tonnie van Rhenen blijven het dames die de dienst uit maken.
Er volgen nog 2 lange wekenL

 

25-06-06

Duitsland ontketend terwijl ArgentiniŽ ontsnapt

Precies 12 minuten mochten de Zweden geloven dat ze naar de kwartfinale konden. Op dat moment liet Podolski de 2-0 noteren op het scorebord. Het zag er angstaanjagend goed uit het spel van de Duitsers, wie houdt ze tegen? Misschien ArgentiniŽ dat het zwaar had tegen de Mexicanen. Enorm spannend was het toen Rodriguez in de verlenging met een fantastische goal de 2-1 binnen schoot. Dat bleek voldoende voor de overwinning zodat vrijdag in de kwartfinale Duitsland en ArgentiniŽ tegenover elkaar staan, als dat geen kraker is...

Er is nog maar 1 koploper in de OmeGerVoetbalPoule, Melanie Kleine gaat soeverein aan de leiding. Ze wordt door 3 deelnemers achtervolgd met Simon van der Heyden als nieuwkomer aan het front. De rode lantaarn lijkt stevig in handen van Tara Breuls.
En nu op naar Portugal!!!!!!!!

 

24-06-06

Advocaat verliest, de Haantjes door

En met deze 2-0 nederlaag tegen Zwitserland kan Dick het presidentschap van Zuid-Korea ook wel op zijn buik schrijven. Zwitserland mag in de volgende ronde tegen OekraÔne aantreden waarmee het een goede kans maakt op de kwartfinale.  Frankrijk - Spanje is echter een aanzienlijk aantrekkelijker affiche.
Maar we maken ons vandaag op voor de eerste knock-out wedstrijd van het toernooi. Die Mannschaft treft Zweden vandaag om 17:00 "dat mŁsst ihr gewinnen kŲnnen".

In de OmeGerVoetbalPoule is het tijd om de balans op te maken van bonusvraag 3: Wat is het totaal aantal gele kaarten in de voorronden (48 wedstrijden)? Het antwoord hierop is: 258 (gemiddeld meer dan 5 per wedstrijd!!!).  Arno Scheffer uit Eindhoven is de gelukkige winnaar (of was het pure visie?) met een voorspeld aantal van 264 gele kaarten. Goed gedaan Arno, gefeliciteerd!
Op dit moment kent de OGVP nog maar twee koplopers: Melanie Kleine en Tonnie van Rheenen (twee dames! Heren hoe komen we hiermee weg?) Ook in het achterveld wordt de spreiding wat groter, eens zien wat er vandaag gaat veranderen. Op naar de kwartfinales...

 

23-06-06

Ons Guus nog lang nie noar huus

De Socceroos zijn verder, en als er ťťn land het verdiende dan was het wel AustraliŽ. Met de vechtlust en energie van deze ploeg in het vooruitzicht mag ItaliŽ zijn borst nat maken, het lukte Guus 4 jaar geleden met Zuid Korea ook om ze te verslaan. Aan de andere kant lijkt BraziliŽ met Ronaldo langzaam op stoom te komen. Laten we Japan maar vergeten en kijken of Ghana de sensatie van het toernooi kan worden door volgende week de goddelijke kanaries naar huis te sturen.

Aan de leiding in de OGVP op dit moment maar liefst 3 deelnemers uit Nettetal: Kleine Luna, Kleine Melanie en Hermann-Josef die dapper stand houdt. Ook M.M. Verbaarschot is nieuw in de top en daarmee worden we wel erg nieuwsgierig waar deze Mīs voor staan. Tonnie van Rheenen, een oude bekende, maakt het vijftal koplopers compleet.
En het echtpaar Ruiter mag dan wel 25 jaar getrouwd zijn, het is ome Paul in al die tijd kennelijk niet gelukt om tante Nelly enige voetbalintelligentie bij te brengen (nummertje 181 op de lijst J). Evengoed alvast gefeliciteerd! Nog 20 wedstrijden te gaan...

 

22-06-06

Oranje temt Messi en de zijnen: 0-0

Scoorde ArgentiniŽ in de vorige twee wedstrijden nog 8 keer, tegen Nederland kwam de doelpuntenmachine tot stilstand. Onze jongens hebben zich lekker kunnen warm draaien voor de wedstrijd tegen Portugal zondag aanstaande, misschien wordt het dan wťl spannend (of gewoon een makkie).
ArgentiniŽ mag aantreden tegen Mexico en als het een beetje meezit krijgt Oranje op 9 juli een herkansing tegen "het land van Maxima".

Het mysterie omtrent de voornaam van "van Rheenen" is opgelost, ze heet Tonnie. En Tonnie blijft het met Achim en Hermann-Josef goed doen, gedrieŽn gaan ze aan de leiding. Daarmee is de top ten opzichte van gisteren weer stevig uitgedund en blijft het met nog 24 wedstrijden te spelen ongemeen spannend in de OmeGerVoetbalPoule.

 

21-06-06

Duitsland zonder puntverlies naar 2de ronde

Gelukkig zijn onze jongens niet bang en kunnen we tegen ArgentiniŽ lekker oefenen zodat we die Mannschaft in de kwartfinale een poepie gaan laten ruiken, tenzij ze het niet redden tegen de Zweden natuurlijk. Engeland mag met Equador uitvechten wie door gaat naar de kwartfinale.

Opnieuw is het druk in de top van de OGVP, maar liefst 8 koplopers. En ook daar groeien onze Oosterburen langzaam in het toernooi, op het moment 3 Duitse koplopers: Hermann Josef Vitt,  Renate Vit en Achim Inderhees allemaal uit Nettetal. Daarnaast zien we voor het eerst ook T. van Rheenen in de hoogste regionen.
Helemaal onderin begint een clubje van 4 de aansluiting met het middenveld helemaal te verliezen, maar het kan nog steeds...

 

20-06-06

Togo mag nu echt naar huis

Ze hadden al plannen om te staken maar dat hoeft niet meer, ze mogen naar huis en tot dusver zonder punten. Waar ze die extra premie voor meenden te moeten krijgen blijft een raadsel. Zwitserland, Spanje en OekraÔne doen goede zaken en zitten volop in de race voor plaatsen in de tweede ronde.

Met 32 gespeelde wedstrijden zijn we exact op de helft van het WK Voetbal 2006. Ten opzichte van gisteren zijn er geen schokkende veranderingen in de stand van de OGVP. Of het moet zijn dat Maike Vrielink van de 1ste naar een gedeelde 18de plek is teruggevallen. Het huidige internationale kwartet koplopers ging gisteren ook al aan de leiding (hoe isīt mogelijk, dīr zit nog steeds een "Lemmen" tussen!?).

 

19-06-06

Goddelijke Kanaries verslaan Guus, Dick pakt een punt

Hoewel ze de Samba nog niet aan de praat hebben is het BraziliŽ toch gelukt om zonder kleerscheuren de volgende ronde te bereiken. AustraliŽ krijgt tegen KroatiŽ, dat ook tegen Japan zelfs met een strafschop niet wist te scoren, de kans om alsnog voldoende punten te verzamelen. Zuid Korea wist op het nippertje een punt te pakken tegen Frankrijk, wie weet komen we ze straks in de finale tegen ...

Bovenin de OGVP is het dringen geblazen. Waren er gisteren nog maar 3 koplopers, vandaag zijn het er maar liefst 7! En daartussen treffen we naast Rik-Jan Lemmen voor het eerst een tweetal Duitse medespelers aan: Achim Inderhees en Herman-Josef Vitt. We zijn bijna op de helft...

 

18-06-06

Eindelijk verrassingen en rode kaarten

Ging het er tot dusver nog vrij voorspelbaar aan toe, vandaag had Portugal de grootste moeite om zich Iran (who the fuck is Iran) van het lijf te houden. Vervolgens ging TsjechiŽ (dat was toch die sterke ploeg?) kansloos ten onder tegen... Ghana. En als klap op de vuurpijl is ItaliŽ (de uitvinders van het cattanacio) blij dat het met een puntje wegkomt bij jawel, de USA.  Met 4 rode kaarten op de koop toe was er lekker wat te beleven op het tot dusver zeer degelijke toernooi.

Ook in de OGVP geen spectaculaire verrassingen. Jack en Marcel krijgen voorin gezelschap van Maike Vrielink en dat is wel nieuw dit jaar, een dame aan de leiding.
Vanaf vandaag is ook de tussenstand te zien m.b.t. de bonusvragen. Onder het wedstrijdschema bij Bonusvragen worden de gele kaarten en doelpunten regelmatig bijgewerkt zodat je kunt zien of je nog "in de running" bent.

 

17-06-06

Oranje met twee vingers in de neus verder!!

Zo leek het tot de bijna 3-0. Maar aan het eind van de tweede helft zal menig Oranjefan pijn aan zijn bilspieren hebben gehad, dat samenknijpen duurde wel heel erg lang. Vandaag was van Perzie onze grote held, laten we hopen dat hij nog veel vrije trappen mag nemen. En als van de Sar een nieuw Engeltje op de kop tikt (zijn laatste zal zijn gesneuveld bij de pegel van Didier Zokora) kunnen we ArgentiniŽ ook hebben.

Jack Cox en Marcel Renses gaan met zīn tweeŽn aan de leiding in de OmeGerVoetbalPoule. Wat verder opvalt is dat de deelnemers in de achterhoede niet of nauwelijks van hun plaats komen en dat daar nogal wat vrouwennamen tussen staan (dat geeft te denken Albert Bakker en Sam Hendriks!)

 

16-06-06

De spanning loopt op...

...terwijl Oranje zich in Stuttgart opmaakt voor de confrontatie met Kalou en de zijnen (vrijdagmiddag 18:00 uur). Steeds meer landen krijgen in de gaten dat een wedstrijd 90 minuten duurt. Zowel Engeland als Zweden wisten pas in de laatste minuten haar tegenstanders de das om te doen. Equador stuurde met de 3-0 zege op Costa Rica ook meteen Polen naar huis.

In de kop van de OGVP heeft Thijs gezelschap gekregen van Jack Cox en Marcel Renses, allemaal 17 punten. We zijn pas een week onderweg dus er kan nog veel gebeuren, 43 wedstrijden voor de boeg. En dat komt mooi uit want er is nog een aantal deelnemers dat zit te springen om een paar puntjes...

 

15-06-06

"Deutschland weiter"

Ze flikken het weer in de laatste minuut. En met 6 punten in de tas kunnen we er vanuit gaan dat Die Mannschaft een ronde verder is, of er moeten nog hele gekke dingen gebeuren. Als Spanje zo doorgaat zien we ze ook wel terug in de volgende ronde. TunesiŽ en Saudie Arabie houden het nog even spannend.

In de poule houdt Thijs van Duursen dapper stand op de hielen gezeten door Ronald Meuldijk. Terwijl onderin de ranglijst de familie Teunissen lijkt te strijden om de rode lantaarn, ze zijn daar in elk geval goed vertegenwoordigd.

 

14-06-06

Ook Advocaat pakt de volle mep

Dick Advocaat lijkt het wisselen van spelers onder de knie te krijgen. Wisselspeler Ahn scoorde namelijk en de Koreanen gingen er met 3 punten vandoor. Tot nu toe zijn onze coaches dus zeer succesvol, hoe lang houden we dat vol? Ondertussen morst Frankrijk punten en redt Kaka BraziliŽ (voordat teamgenoot Kafu de bak in draait).

In de OmeGerVoetbalPoule is er na 14 wedstrijden 1 koploper. Thijs van Duursen uit Oss heeft nog steeds maar 1 foutje gemaakt, heel knap en hoe lang houdt hij het vol? (van de andere kant is net zo knap om maar 2 punten te pakken, ook de complimenten dus aan Albert Bakker en Tara Breuls:-)

 

13-06-06

Nog meer Oranje successen

Nu Guus heeft laten zien dat hij echt kan toveren staat ons nog veel moois te wachten, nou Dickie nog. TsjechiŽ en ItaliŽ laten hun tegenstanders rustig komen en pakken gewoon zelf de punten.

In de OmeGerVoetbalPoule was een foutje geslopen. Thomas Lemmens blijkt wel degelijk punten gepakt te hebben (was even een testje om te kijken of zijn papa wel goed oplette, en dat deed hij). Door de weinig verrassende uitslagen hebben we nog steeds 6 koplopers met maar liefst 10 uit 11 punten. En we zijn 4 dagen onderweg...

 

12-06-06

Oranje met ťťn been in finale...

...tenzij Ivoorkust en ArgentiniŽ hiermee niet akkoord gaan. Voorlopig zijn we Robben dankbaar en tellen we de dagen tot aanstaande vrijdag wanneer onze jongens aan de klus tegen Ivoorkust beginnen.

In de OmeGerVoetbalPoule vanaf vandaag onder "de stand" dagelijks het actuele overzicht van het deelnemersveld. Op dit moment hebben we nog 1 deelnemer zonder punten, Thomas Lemmens. Maar hij is pas 3 jaar en als hij het van zijn vader moet leren dan uuhh....

 

11-06-06

Poulegenoten in actie

Engeland doet wat het moet doen, Zweden verzaakt terwijl ArgentiniŽ Ivoorkust baas blijft, nu wij nog...

In de OmeGerVoetbalPoule waren er na 4 wedstrijden nog maar 3 deelnemers die alles goed hadden (Loes Rooskens, Bodine Lemmen en Bernd Verhaagh). Helaas voor hen gooide de vijfde wedstrijd roet in het eten, deze hadden ze alledrie fout zodat we weer een brede kopgroep hebben.

Nach dem 4. Spiel hatten 3 Teilnehmer noch alles richtig getippt (Loes Rooskens, Bodine Lemmen en Bernd Verhaagh).  Aber das 5. Spiel hat dann doch die GlŁcksstršhne beŽndet, das hatten sie nšmlich alle drei falsch getippt. Das bedeutet das wir jetzt wieder eine groŖe Spitzengruppe haben

 

10-06-06

"Deutschland",  Annemie, Martin en Perry pakken eerste overwinning

Met de eerste overwinning op zak is Duitsland onderweg naar de tweede ronde, of was Costa Rica wel een hele gemakkelijke prooi? Ecuador lijkt het ze moeilijker te kunnen maken, vraag het de Polen.

Op het moment dat die Mannschaft het eerste doelpunt maakte waren ook in de OmeGerVoetbalPoule de eerste prijswinnaars bekend. Annemie van Deurzen (Nettetal), Martin Dimmer (Allmersbach) en Perry Breuls (Den Dungen) verdelen samen de opbrengst van bonusvraag 5 (11,46 euro). Phillip Lahm wist namelijk al in de 6de minuut het net te raken en dat hadden ze perfect voorzien.

 

09-06-2006

Van Start

Het is ome Ger weer gelukt om het record van de vorige editie te verbreken. Met maar liefst 191 deelnemers gaat de OmeGerVoetbalPoule WK 2006 van start. De strijd om het wereldkampioenschap voetbal kan beginnen evenals de strijd om de nog belangrijkere hoofdprijs van 262,50 euro in de OmeGerVoetbalPoule.

Voor de statistici onder ons nog enkele koele cijfers:

OmeGerVoetbalPoule statistieken Aantal Percentage
Vrouwelijke deelnemers 70 37%
Deelnemers jonger dan 5 jaar >12 >6%
Duitse deelnemers 41 21%
"Van Cleef" deelnemers 15 8%
Deelnemers met Nederland als kampioen 57 30%
Deelnemers met Duitsland als kampioen 16 8%
Ingevulde velden door ome Ger >15.000 !!!  

Qua voorspellingen staan we hier in elk geval op Duitsland voor!!!
Veel plezier met de WK Voetbal 2006 en de OmeGerVoetbalPoule WK 2006

 

08-06-2006

Hallo ome Ger fans,

Het kon niet uitblijven. Na het daverende succes van de omegervoetbalpoule in 2004 (157 deelnemers!!!) wordt ook het WK voetbal van 2006 ondersteund door de omegervoetbalpoule website. En natuurlijk gaan we ervoor om het aantal deelnemers deze editie boven de 157 te brengen. Gezien de babyboom in de afgelopen 2 jaar lijkt dit een peuleschil. Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden

Het definitieve aantal deelnemers van de OmeGerVoetbalPoule WK2006:

191

05-06-2006

Jong Oranje geeft goede voorbeeld

De kop is er af, jong oranje sleept het eerste kampioensschap voor spelers onder de 21 binnen. En nu maar hopen dat een van de grote jongens plaats maakt voor Klaas Jan Huntelaar (wie geeft van der Vaart de beslissende tik...)

In de omegervoetbalpoule is de 1ste prijs inmiddels goed voor ruim 130 euro, nog 4 dagen te gaan om je in te schrijven.

Wist je dat:

 • met nog een nachtje slapen voor de boeg het aantal deelnemers al op een record is beland... (8 juni)

 • ook Daan Stroobant (winnaar omegervoetbalpoule EK 2004) sinds vandaag onder de deelnemers is... (7 juni)

 • ook Bea er helemaal klaar voor is... (6 juni)

 • de 100ste deelnemer Gunnar Pommeranz uit Krefeld is...(5 juni)

 • het zoals altijd op het laatst hard gaat met het aantal aanmeldingen, nog een paar dagen te gaan...(4 juni)

 • op dit moment de eerste prijs al meer dan 100 euro is... (3 juni)

 • We voorlopig alleen nog maar het voorbeeld van jong Oranje hoeven te volgen, dat speelt zondag in de finale... (2 juni)

 • Dat je nog maar 1 week hebt om jezelf op te geven voor de omgervoetbalpoule!!!...(1 juni)

 • op 30 mei rond 23.00 uur Merel Coppis is geboren! Mark en Monique, gefeliciteerd met de jongste deelnemer aan de omegervoetbalpoule!... (31 mei)

 • de eerste internationale inzending binnen is... die van Wim Sturm komt helemaal uit Spanje...(28 mei)

 • je onder "Prijzenpot" kunt zien wat op dit moment het te winnen prijzengeld is...(28 mei)

 • de site inmiddels ook druk bezocht wordt vanuit Duitsland, Italie en USA...(26 mei)

 • er op dit moment zelfs al een ongeborene meedoet...(24 mei)

 • alle winnaars uit vorige edities van de omegervoetbalpoule hier terug te vinden zijn...(23 mei)

 • de historie terug gaat tot 1990 en dat er toen ongeveer 30 deelnemers waren...(22 mei)

voor opmerkingen of suggesties omeger@omegervoetbalpoule.tk

Sinds 19 mei hebben al    ome Ger fans deze site bezocht, laatste update 24-05-2008 15:37:54