Boris is een hele lieve ex-kater die geboren is op 22 december 2001. Als je iets doet wat tegen zijn zin is laat hij het zeker horen dat hij het er niet mee eens is dus je kunt wel zeggen dat hij een eigen wil heeft. Hij komt wel regelmatig bij je om te knuffelen.

Als kitten zijnde heb ik hem niet veel af hoeven leren. Tijdens de afwas ging hij altijd bij me zitten op het aanrecht zitten kijken naar het schuimende water en af en toe gaf hij een klap. Boris speelt veel met bontmuisjes en riep mij vaak genoeg dat ik met hem moest spelen. Ook mijn broertje had hij toen in zijn macht. Als mijn broertje op visite kwam moest ook hij mee spelen. Een goede maand later kregen we een hond. Het is een Duitse Herder en hij heet Dax. Het heeft bijna 2 weken geduurd voordat Boris hem accepteerde. Die tijd zal ik nooit vergeten. Er werd geblazen en gegromd. Boris had ook natuurlijk nog nooit van zijn leven een hond gezien dus dat was echt eng voor hem. Boris is op 9 december 2002 gecastreerd want hij was begonnen met sproeien. Helaas was er een complicatie opgetreden en moest Boris weer terug en zelfs een nachtje blijven bij de dierenarts. Ik kan vertellen dat ik ontzettend bang was dat ik hem niet meer levend terug zou zien. Ik heb tenslotte wel verhalen gehoord dat de kat niet levend terugkwam. Maar gelukkig konden we hem de volgende dag alweer ophalen en was alles oké. Hij had van de heimwee niet gegeten en gedronken (daar staan Russen ook bekend om dat als de baasjes weg zijn dat ze niet willen eten en drinken). Bij thuiskomst heeft hij gelukkig goed gegeten en is tot aan het eind van die middag in slaap gevallen onder het dekbed. Boris vindt het spelen met propjes erg leuk. Hij apporteert ze zelfs! Ook wil hij graag op mijn arm naar buiten kijken. Ik laat hem voor geen goud buiten lopen want dat vind ik te gevaarlijk. Ik ben ook bang dat ze hem gaan ontvoeren en ik hem nooit meer terugkrijg. Hij is wel gechipt maar toch. Hij slaapt het liefst in zijn radiatorhangmatje en overdag in mijn pas gekochte nieuwe krabpaal. Boris heeft Demi trouwens binnen een dag geaccepteerd en dat is heel snel heb ik van verschillende fokkers gehoord. Ben daar natuurlijk hartstikke trots op. Natuurlijk is het spelen met Demi ook een grote favoriete bezigheid van Boris.

In tegenstelling tot andere Russen is Boris helemaal verzot op stofzuigen. Als ik in huis bezig ben komt hij steeds naar me toegelopen en vervolgens gaat hij zo uitgebreid voor mij liggen rollen dat ik hem moet stofzuigen. De stofzuiger wordt daar ook voor beloond want die krijgt kopjes van Boris. Boris is dus absoluut niet bang voor stofzuigers en dat schijnt ook uniek te zijn want de meeste Russen houden niet van stofzuigen.

Wat eet Boris graag?

Boris eet het liefst brokjes. Sindskort krijgt hij Orijen brokken. Ik maak Boris absoluut niet blij met koolvisfilet of kip dus als ik het kook voor Demi krijgt Boris gewoon een beetje extra vlees. Ook krijgen ze 1x per dag een beetje Gourmet Gold mousse. Hij krijgt nu Gourmet met kip, zalm, kalkoen, tonijn of rund.

Verder heeft Boris een hele mooie vacht en een superoogkleur. Van menig fokker heb ik al gehoord dat hij het goed zal doen op de tentoonstellingen maar dat doe ik hem niet aan! Ik denk dat hij dat niet op prijs stelt. Ik ben hartstikke gek en trots op mijn kanjer!! Behandel ze als mijn kinderen.

Trouwens Boris heeft ook een koosnaam. Ik noem hem altijd: "Mooie grote vent!" Ook omdat Boris een hele forse Rus is heb ik hem deze bijnaam gegeven. Boris weegt nl. 6.5 kg.

Sinds mei hangt hier een prachtige pasteltekening van Boris in de woonkamer. Ik had Boris en Demi op De Kattensite ( www.dekattensite.nl ) gezet met een verhaaltje over hun en iemand van deze site vond de foto van Boris (en Boris zelf natuurlijk ook) zo mooi dat hij hem heeft getekend. Het is een pasteltekening en u kunt hem bewonderen via de site (Roland Parera) die bij mijn links staat. Wanneer Demi net zo oud is als Boris op de tekening laat ik hem ook tekenen door dezelfde man die Boris heeft getekend.

De stamboom van Boris kun je hier bewonderen: Pawpeds.

Woensdag 22 december 2004:

Vandaag is Boris alweer 3 geworden. De tijd gaat echt snel.

Lieve, mooie grote vent:

GEFELICITEERD met je 3e verjaardag en ik hoop nog vele jaartjes van je te mogen genieten.

Donderdag 22 december 2005:

Lieve Boris; gefeliciteerd met je 4e verjaardag en nog steeds hoop ik veel jaren van je mogen te genieten.

Vrijdag 22 december 2006:

Lieve grote vent; van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag en ik hoop dat je nog lang bij ons bent.

Zaterdag 22 december 2007:

Lieve Boris; gefeliciteerd met je 6e verjaardag en ik hoop dat we nog vele jaartjes saampjes mogen zijn.

Maandag 22 december 2008:

Lieve grote vent, van harte gefeliciteerd met je 7e verjaardag en ik hoop echt dat ik nog heel erg lang van je mag genieten.

Dinsdag 22 december 2009:

Lieve supermooie vent, van harte gefeliciteerd met je 8e verjaardag en nog vele jaartjes bij ons!!

Woensdag 22 december 2010:

Lieve grote vent, van harte gefeliciteerd met je 9e verjaardag en ik hoop dat je nog lang bij ons mag zijn.

Donderdag 22 december 2011:

Lieve mooie grote vriend, van harte gefeliciteerd met je 10e verjaardag en hoop dat Demi en ik nog lang van je gezelschap mogen genieten.

 

 

 

 

 

Boris 24 april 2004

Tekening van Boris

Een cadeautje van Chewie & Blitzy

Boris 17 februari 2005

Verjaardagsbanner van het Huisdierenforum:

Deze bewerking is ook van Yvonne. Bedankt!