Dax


Dax is een Duitse Herder en geboren op 7 december 2001. Hij is dus 15 dagen ouder dan Boris. Dax is een hele lieve herder die graag met je ravotten wil maar ook vaak om een knuffel komt vragen. Hij is dol op Demi maar dat geldt andersom ook. Demi wenst hem als eerste goeiemorgen als we opstaan. Ook dagen Boris en Demi hem uit om met hun mee te racen door de woonkamer. Soms vind ik dat niet goed bijv. als er koffie op tafel staat want Dax heeft een hele lange staart die bijna de grond raakt en stel je voor dat dat over de vloerbedekking valt!

Dax vindt het omhoog gooien van oude kapotte sokken of een oud t-shirt ook erg leuk. Hij kan zich daarmee uren vermaken. Ook het kauwen op een rawhidestaaf vindt Dax leuk. Soms komt hij bij me staan en dan moet ik het botje vasthouden zodat hij de losse stukjes er af kan trekken.

Dax lust ook graag pannenkoeken en hij krijgt er dan ook altijd 1 of 2 (tenminste als die over zijn). Hij is ook helemaal gek op kaas. Zodra hij ziet dat mijn vriend naar de koelkast loopt vliegt hij langs je heen en gaat in de keuken zitten wachten totdat hij ook een stukje krijgt. Maar meestal duurt hem dat te lang en springt hij zelf op het aanrecht om zo duidelijk te maken dat hij er ook nog zit.

Dax is een lieve en soms (eigen)wijze herder.

Dogs drool and cats rule!

 

IN MEMORIAM:

Flappy

geboren juni 1996 - overleden 2 augustus 2007

Flappy 12 juni 2005

Flappy Star of the Week 3 september t/m 10 september 2005

Baby Flappy (foto van 23-07-1996)

Flappy 31 augustus 2006

 

 

Flappy is een hangoordwergkonijntje die 20 juli 1996 bij mij is komen wonen. Ik zag hem in de dierenwinkel in een klein hokje zitten en hij werd opgetild door een vrouw die hem liet vallen. Ik had medelijden met hem en wilde hem wel meenemen als gezelschap voor mijn andere dwergkonijntje Max die helaas maar 1.5 jaar geworden is en overleden is aan blaasontsteking. Waarschijnlijk is dit gekomen omdat ze dol was op knaagstenen. Die dingen zijn (dat weet ik nu) hartstikke gevaarlijk en een konijn heeft het niet nodig. Dus geef uw konijn GEEN knaagsteen hoe verleidelijk het ook op het doosje staat.  Flappy is hartstikke tam en kan het goed vinden met Boris en Demi. Als Flappy uit zijn hok gaat, gaat onze Dax even de bench in want die vertrouwen we allebei niet zo. Flappy is nooit ziek geweest en altijd vrolijk totdat we bij hem een abces ontdekten en hij daar 7 februari 2005 aan is geopereerd. Het herstel verloopt moeizaam maar we komen er wel. Het gaat nu (17 februari 2005) al iets beter gelukkig.

Een hele informatieve site over konijnen is Konijnen.nl. Hierop kun je alle informatie vinden bijv. over huisvesting, welke groente wel/niet geven, wat doen als je konijn niet wil eten enz.

Update 18 april 2005:

Het ene abces is verdwenen maar sinds een maandje zit er aan de andere kant van Flappy's hoofd een nieuw abces. Hij zit precies onder zijn oortje en die staat nu dus iets naar buiten. Dat is wel een sneu gezicht. Het zit aan precies dezelfde kant als die andere en dat is wel heel toevallig. We zijn nog steeds bezig met de homeopatische medicijnen maar er komt geen verbetering. Dat is erg jammer. Verder voelt Flappy zich goed gelukkig. Hij huppelt graag door de woonkamer en eet graag zijn biks, groenten, brandnetelhooi, paardenbloemhooi en het gewone hooi. We gaan gewoon door met de strijd tegen het abces en we zullen zien hoe het afloopt.

Update 3 mei 2005:

Vandaag tegen 13.15 uur zag ik Flappy heel erg krabben aan zijn hoofd en hij was ook aan het schudden. Toen ik hem tegen 14.00 uur zijn groenten gaf zag ik dat zijn oortje weer normaal hing. Ik heb meteen gevoeld en zijn oor opgetild en ik zag nattigheid. Flappy heeft dus vandaag het abces open gekrabt. Eindelijk!!! Nu moeten we de wond een paar keer per dag spoelen met Echinae Force en gewoon doorgaan met de homeopatische druppeltjes. We hopen dat het abces verdwijnt en er nooit eentje terug komt. Maar helaas hebben we dat niet voor het zeggen. Ik heb het wel geleerd. Abcessen zijn gewoon hardnekkig en een typische konijnenkwaal.

Update 12 juni 2005:

Met Hilga hebben we besloten Flappy even geen medicijnen te geven tegen zijn abces. Tot nu toe gaat het heel goed. Hij geniet van zijn groenten, biks, knuffeltijden en zijn 4 soorten hooi: hooi met paardenbloemen, brandnetelblad, pepermuntblad en weidehooi. Borstelen vindt meneertje ook erg lekker vooral nu hij verhaart. Er komen heel wat haren af en dat is beter als dat die in zijn maag komen i.v.m. verstopping. Het abces zit er nog wel maar Flappy heeft er geen last van en dat is het belangrijkste. Nog ongeveer 5 weekjes en dan is hij 9 jaar bij mij!!

Update 20 juli 2005:

Vandaag is Flappy 9 jaar bij mij. Ik hoop nog lang van hem te mogen genieten. Verder gaat het heel goed met Flappy alleen hij heeft beginnende staar en daar ben ik hem nu tegen aan het behandelen via Nosoden. Ik hoop dat het wordt afgeremd en dat Flappy niet heel snel blind wordt.

Lieve kleine scheet; ik hoop nog lang van je te kunnen genieten in gezonde jaartjes.

Update 4 september 2005:

Met Flappy gaat het nog steeds hartstikke goed. Sinds 24 augustus woont hij in een grotere kooi en dit is veel beter voor hem. Zijn kooi is nu 1.20 x 58 x 50 cm en dat is voor hem groot genoeg. Helaas is zijn linkeroogje wit geworden van de staar en zal hij met dit oogje niet meer goed kunnen zien. Zijn andere oogje ziet er nog goed uit en ik hoop dat het nog heel lang duurt voordat deze ook wit wordt. We wachten rustig af en ik geef hem om de week Nosoden.

Vanaf vandaag t/m volgende week zaterdag is hij Star of the week bij Petstars.

Update 16 november 2005:

Sinds vorige week ben ik er achter gekomen dat Flappy zijn goede oog wit aan het worden is. Helaas..... maar niks aan te doen. Ik vind dit echt heel moeilijk want ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt. Met geen enkel dier dat we hebben gehad. Dit is van de ouderdom. Hij zal dus binnenkort niks meer kunnen zien en we zien wel hoe het verder gaat. Het gaat verder hartstikke goed met hem en hij geniet nog echt van alles dus we hopen het beste. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om hem op zijn oude dag nog te laten genieten en hem een goede verzorging geven.

Update 20 januari 2006:

Vandaag woont Flappy alweer 9.5 jaar bij mij. Het gaat nog steeds heel goed met hem op zijn staar na. Ik zal hem vandaag extra verwennen. Hij geniet écht overal nog van en we gaan op naar de 10!!!

Update 3 juni 2006:

Vandaag is Flappy 10 jaar geworden!! Een hele leeftijd want de meeste konijntjes halen deze leeftijd niet eens. Uiteraard hoop ik nog lang van hem te mogen genieten. Hij krijgt vandaag extra groenten en knuffels.

Update 29 juni 2006:

Ik heb een foto van Flappy geplaatst toen ik hem net 3 dagen had. Wat een kleine scheet is het daar hé? Het gaat nog steeds goed met hem. Over precies 3 weken woont hij 10 jaar bij mij en dan krijgt hij wel wat lekkers van mij. Het is echt een wonder na alles wat we meegemaakt hebben met hem. Ik hoop dat hij nog langs bij ons mag zijn.

Update 20 juli 2006:

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat ik Flappy kocht. Ik ging eigenlijk voor vissen er naar toe maar kwam dus met Flappy terug. Ik vond hem zo'n scheetje en een vrouwtje die hem oppakte had hem laten vallen dus hij moest mee en hij is er nog steeds. Gelukkig!! Ben er trots op!

Update 9 februari 2007:

Het gaat nog heel erg goed met Flappy. Zijn beide ogen zijn ondertussen geel. Wat het is weet ik niet maar volgens een dierenarts is het cholesterol. Pijn zou hij er niet aan hebben. Hij eet en drinkt nog goed en als hij los mag hupt hij nog zelf in en uit zijn kooi. Eigenlijk heb ik liever niet dat hij dat doet maar goed... Hij heeft het geduld niet om te wachten totdat ik hem pak. Een tijdje terug heb ik de "babyfoto" van Flappy ingezonden voor een fotowedstrijd en hij heeft gewonnen!!!! Eindelijk... Hij heeft het zo verdiend!!! Ik zal de foto hieronder plaatsen. Hij krijgt een prijsje thuisgezonden en ik ben benieuwd wat dat is.

Update 8 juni 2007:

Hiep hiep hoera!!! Flappy is 11 jaar!!

Vandaag is het dan zover!! Flappy is 11 jaar geworden. Lief klein keutelkontje: "Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat ik nog lang van jou mag genieten." Ondanks zijn blindheid en het magerder worden eet hij hartstikke goed en kan hij zich goed redden.

Update 3 augustus 2007:

Helaas heb ik in de nacht van woensdag op donderdag (02-08-2007) afscheid moeten nemen van Flappy. Precies om 0.00 uur heeft hij zijn laatste adem uitgeblazen. Vermoedelijk heeft hij een hersenbloeding gehad die hem fataal is geworden. Flappy wordt gecremeerd en komt weer thuis in een urn waarvoor ik een mooi plekje ga zoeken.

Lieve Flappy: "Bedankt voor al die mooie jaren die wij samen hebben gehad en ik zal je nooit, maar dan ook écht nooit vergeten!! Je was een fantastisch maatje. Zelfs Demi mist je. Dag kleine scheet, veel plezier achter de regenboogbrug. Wie weet komen we elkaar ooit eens tegen."

Omringd met liefde

De wind zal ik vragen te komen
Je mag mee, hij zal je dragen
Als je zegt waarheen

Je laatste adem gaat door je neusje
een zuchtje blaas je uit

In mijn hart voel ik je komen
Dat schenk ik jou
Daarin zul je reizen
Gedragen op de wind
Omringd met al mijn liefde

Wetend mijn lief konijntje
Dat jij je paradijsje vindt

Catrien
01-08-2003