Zoals ik al eerder had geschreven wilde ik er dus nog een Rusje bij. En dit is hem geworden.

Hij heet Demi. Het is een afkorting van Demitrius. Hij is mijn 2e kater en is geboren op 31 oktober 2002. Sinds 1 september is hij gecastreerd en gechipt maar komt niet buiten. Demi is dus een broertje van Boris en komt uit een nestje wat later is geboren.

Demi is een ontzettende knuffel. Hij heeft ook al heel wat kattenkwaad uitgehaald. Zoals in het begin stond je niet veilig aan het aanrecht. Hij klom zo via je benen naar boven om op het aanrecht te komen. Dat was voor mijn vriend en mij erg pijnlijk. Op het laatst hadden we allebei krassen in de benen van Demi. Zo heeft Demi de gewoonte om het bakje waar de brokjes in zitten om te gooien. Ik heb er al speciaal een stenen bakje voor gekocht maar helaas...... deze gooit hij zelfs nog op de kop. Pas heeft hij ontdekt hoe hij deurtjes moet openmaken. Als ik hem dus kwijt ben ga ik maar eerst in het dressoir zoeken want de kans is groot dat hij er in ligt te slapen tussen de hand- en theedoeken. Ook het aanrechtkastje krijgt hij open en zelfs daar gaat hij liggen maffen. Gekkie! Ook Demi is dol op bontmuisjes en propjes. Propjes apporteren doet hij nog niet maar ben wel aan het oefenen. Hij kan zich prima urenlang vermaken hiermee. Boris uitdagen en dan met zijn tweetjes door de woonkamer, keuken en slaapkamer racen vindt hij ook te gek. En nog gaver vindt hij het als Dax mee komt spelen. 's Morgens wordt eerst Dax goeiemorgen gewenst en dan pas gaat hij zijn nageltjes krabben aan de paal. Ook breken mijn vriend en ik 's morgens bijna onze benen over hem omdat hij je overal achterna loopt.

Demi is ook niet bang voor de stofzuiger maar ik kan/mag hem nog niet zo uitgebreid stofzuigen als Boris. Demi maakt er meer een spelletje van wat ik trouwens wel leuk vind. Ik ben erg blij dat ze hier niet bang zijn voor de stofzuiger want zo kunnen ze rustig hun dutje blijven doen of lekker ravotten.

Wat eet Demi?

Demi krijgt ook Orijen brokken. Ook hij krijgt 's avonds een beetje vlees. Eerder was Demi ook gek van Whiskas maar sinds ik hem een keer Gourmet Gold mousse heb gegeven eet hij dit en zijn bakje is altijd leeg. Van die kleine blikjes Gourmet vindt hij met kip, zalm, kalkoen, tonijn en rund vreselijk lekker. Demi is ook helemaal gek van gekookte kip. Als hij weet dat ik het aan het snijden ben om in het bakje te doen dan wordt hij helemaal wild. Dan moet ik de keukendeur echt dicht doen anders kom ik niet verder. Als ik de deur dan dicht heb wordt hij kwaad! Hij gaat krabben aan de deur, springt tegen de deurklink op en gaat hard miauwen! Kip vindt hij dus lekker maar koolvisfilet is absoluut zijn favoriet. Demi is een stukje kleiner als Boris. Maar waarschijnlijk heeft Demi het normale formaat voor een Russenkater en is Boris een forse Rus. Ook heeft Demi niet zulke supergroene ogen maar dat is niet erg.

Zoals ik al eerder schreef heeft Demi iets leuks uitgevonden. Hij kan deurtjes en laadjes openen. Je moest eens zien hoe hij het allemaal voor elkaar krijgt. Dat is echt een kostelijk gezicht. Ook heeft hij een keer de linnenkast op de slaapkamer overhoop gehaald toen ik even weg was. Echt alles lag buiten de kast en op de grond. Sinds een dag later dat hij heeft ingebroken zit er een slot op. Nu kan hij hem niet meer openmaken en wordt hij daar erg boos om. Hij gaat dan miauwen en heel hard door de slaap- en woonkamer rennen. Ook begint hij heel snel en hard aan de deur te krabben en daar moet ik dan weer om lachen. 

Kortom: op mijn kleine donder ben ik ook hartstikke trots! Ook Demi heeft een koosnaam: "Mooie kleine jongen" wordt hij vaak door mij genoemd. Ik noem hem kleine jongen omdat Demi met zijn 6.1 kg 400 gram lichter is als Boris.

Het bewegende Rusje vind ik persoonlijk veel op Demi lijken. Dat vind ik wel leuk.

De stamboom van Demi kun je hier bekijken: Pawpeds.

Nieuws (14 april 2004):

Gisterenmiddag heb ik de defnitieve foto doorgestuurd naar de tekenaar die Boris ook heeft getekend. Afgelopen maandag (19-04) is hij ermee begonnen. Dan nog  een week of 4 wachten totdat hij klaar is. Ik vind het heel spannend hoe Demi er getekend uitziet en ik kan ook haast niet wachten. Zodra ik bericht krijg dat de tekening klaar is zet ik het op de site en dan kunnen jullie de tekening van Demi ook bewonderen.

Nieuws (26 mei 2004):

Vanavond kreeg ik een e-mail van de tekenaar dat de tekening van Demi klaar is. Jippie!! Ik zet alvast een foto die hij gemaakt heeft op de site zodat jullie er ook al van kunnen genieten.

Zondag 31 oktober 2004:

Vandaag is Demi alweer 2 jaar geworden. De tijd gaat echt hartstikke snel. Je zou niet zeggen dat hij 2 jaar is want hij is nog zo speels als een kitten van een paar maanden.

Lief klein jochie:

GEFELICITEERD met je 2e verjaardag en ik hoop dat je nog lang bij ons mag blijven.

Maandag 31 oktober 2005:

Vandaag is Demi 3 jaar geworden. Ik moet vanmiddag nog even een cadeautje voor hem halen want ik kon zaterdag niet slagen.

Lieve Demi;

 GEFELICITEERD met je 3e verjaardag en ik hoop nog lang en gezond van je te mogen genieten.

Dinsdag 31 oktober 2006:

Lieve kleine jongen;

VAN HARTE GEFELICITEERD met je 4e verjaardag!! En vele gezonde jaartjes bij ons!

Woensdag 31 oktober 2007:

Mijn lieve Demi;

VAN HARTE GEFELICITEERD met je 5e verjaardag alweer! Ik hoop je nog lang bij me te hebben.

Vrijdag 31 oktober 2008:

Lief klein scheetje;

HARTELIJK GEFELICITEERD met je 6e verjaardag! Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van je.

Zaterdag 31 oktober 2009:

Lieve ondeugende Demi;

VAN HARTE GEFELICITEERD met je 7e verjaardag en hopelijk nog vele jaartjes bij ons.

Zondag 31 oktober 2010:

Lief klein jochie;

VAN HARTE GEFELICITEERD met je 8e verjaardag en ik hoop dat je nog lang mijn vriendje mag blijven.

 

 


         

Demi 23 mei 2004

Tekening van Demi

Deze bewerking is gemaakt door Yvonne. Bedankt!

Een cadeautje van Chewie & Blitzy

Voor je 6e verjaardag (31-10-2008) van Het Kletscafé forum