(links Boris; rechts Demi)

Deze site gaat over mijn 2 Blauwe Russen. Ze heten Boris en Demi. Sinds 2001 ben ik besmet geraakt met het Russenvirus. Het is eigenlijk begonnen nadat mijn vriend had verteld dat hun thuis een kat hebben gehad die veel op een Blauwe Rus leek. Dus ben ik op internet gaan zoeken naar dit voor mij "onbekende" ras en kwam zo op een site waar ik een ontzettend mooi Russendametje zag en gelijk tegen mijn vriend zei dat ik daar een kitten van wilde. Per ongeluk kwam ik na een tijdje weer op die site en zag tot mijn grote vreugde dat die mooie Russendame een nestje had gekregen. Ik heb toen gelijk contact opgenomen en er was nog 1 katertje beschikbaar. Zijn naam was: "Boris". Een paar weken later konden wij komen kijken en Boris was zo mooi. Boris was het enigste katertje in dit nestje. Hij heeft nog 3 zusjes. Het klikte gelukkig tussen ons en sinds 17 maart 2002 woont hij bij ons. Boris is een lieve kater met absoluut een eigen willetje.

Ik wilde er dus nog een Rusje bij zodat Boris niet meer alleen was. Nou; die is er hoor. Sinds 24 januari 2003 woont hij bij ons. Hij heet Demi en is 31 oktober 2002 geboren. Hij is een "vol broertje" van Boris maar uit een later nestje. Demi heeft nog een broertje en 2 zusjes. De ouders van Boris en Demi zijn Kaatje van Cattery De Bernaville en (Eros) Jascha von Ramenka van Cattery De Blauwe Schuit. Eros is een hele bekende in de Russenwereld maar geheel onverwachts overleden op 30 juni 2006. Demi is een lieverd maar ook een hele grote dondersteen.

In de toekomst wil ik er nog graag een Russendametje bij en dan is het een grote wens om met haar een keer een nestje te fokken. Ik zit dan te twijfelen of ik weer een Blauwe Rus zal nemen of juist een Witte. Ik persoonlijk vind een Witte Rus ook heel erg mooi. Het lijkt mij zo ontzettend mooi om kittens te zien opgroeien vanaf het moment dat ze zijn geboren totdat ze naar de nieuwe eigenaar gaan.

De aanschafprijs van een Russisch Blauw kitten ligt in Nederland tussen de 375 en 500 Euro. Ze zijn dan 2x ingeŽnt, meerdere malen ontwormd, hebben een eigendomsbewijs en een stamboom.

Als u mijn Rusjes wilt bekijken verwijs ik u graag naar de foto's van Boris en Demi. Ook zou ik het erg leuk vinden als u een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Sinds een tijdje heb ik ook een weblog waar ik verhaaltje schrijf over Boris, Demi, Flappy en Dax. Als u op hierop klikt wordt u daar automatisch naar toegebracht.

                                                                                    Russengroetjes Jolanda       

P.S. Ik ben sinds eind maart 2003 moderator van de Russisch Blauwlijst (Yahoo!) en als u ook Rusjes heeft (maakt niet uit wat voor kleur) zou ik het erg leuk vinden om u daar als lid te mogen verwelkomen. We hebben ondertussen 131 leden met onder andere leden uit Australië, België, Duitsland, Polen en zelfs Israël. Het adres is: http://groups.yahoo.com/group/RussischBlauw/ Misschien tot ziens op de Russisch Blauwlijst!!

De leden van het Russisch Blauw forum hebben het initiatief genomen om een zeer uitgebreide informatiesite te maken over dit fantastische ras. Heeft u vragen, wilt u info of iets anders weten?? Kijk dan eens hier: Russisch Blauw Info.

 

NIEUWS 21 juli 2004

Ik wil vermelden dat Boris en Demi op een site staan waarin verteld wordt over het profiel van een Blauwe Rus. Aangezien deze site van een vrouw uit Zuid-Afrika is voel ik mij zeer vereerd. Het adres van die website waar u Boris en Demi kunt bewonderen is: Online Cat Community Kittycat. Ook staat er sinds 21 juli mijn kijk op het hebben van Blauwe Russen in huis. Het adres van dit gedeelte van die site is: eigenaarsprofiel.

Op de foto het borduurpatroon van een Blauwe Rus die geborduurd is door een tante van mij. Ontzettend bedankt tante Lenie!

 

 

A Russian Blue is a friend for life!!