Home Producties Over Puik Contact

 

Over Puik . . .

Theaterstichting Puik is één groep waarin verschillende initiatieven kunnen worden uitgewerkt tot een voorstelling.
Recent waren dat Pontivocaal, Puike Wijven en Puik Totaal. Het ene stuk gespeeld op bijzondere locaties, het andere een themavoorstelling, of een locatieproject met een muziektheatergroep. 
In 2018 voegden we hier een nieuw element aan toe: het hoorspel!

In 2004 speelden we onze eerste (muziektheater) voorstelling: Anna. Over een bijzonder inspirerend meisje. Degene die toen Anna speelde, Fieke (toen 11) speelt nog steeds bij Puik. Van de groep die voor deze voorstelling speelden of werkten, zijn er nog 10 actief! Inmiddels zijn er ongeveer 25 spelers en 4 verschillende regisseurs die regelmatig iets voor Puik doen.

De stukken die gespeeld worden hebben vaak bijzondere thema’s. Zo zijn er stukken gespeeld, voor scholen en in het theater, met thema’s als: rouwverwerking, zwerfkinderen, drugsgebruik bij jongeren, discriminatie. Aan deze stukken gekoppeld organiseerden we ook discussies met publiek.

Regelmatig spelen we op bijzondere locaties. In voorgaande jaren speelden we stukken die zich afspeelden zowel op locatie als tijdens een bustocht, in een tuin, een grote kas, een fort, op een grote autosloperij, in winkels in de binnenstad en werd er een theaterfietstocht gehouden in de dorpen om Purmerend heen, waarbij het publiek langs plaatsen kwam waar een korte scène werd gespeeld. 

Afgelopen jaar organiseerden we het hoorspel 'Dit is Ongehoord' wat ook op regionale zenders te horen was en deden we een Theatrale kroegentocht in 3 bars op de koemarkt van Purmerend. In september doen we een bizarre theatrale vaartocht en een theaterstuk met 4 dames in een bijzondere locatie.
Zoals u ziet willen we het altijd een beetje anders, een beetje eigenwijs zijn. 
Meestal maken we onze stukken op basis van improvisaties en schrijven, vrijwel altijd, zelf de teksten.

Theaterstichting Puik doet ook mee aan Purmerends Palet. Dit is een samenwerking tussen 7 amateurtoneelgroepen uit Purmerend. Zowel in 2010, 2011, 2013 als 2016 deden we samen grote producties. In 2020 staat er weer een bijzonder project te gebeuren rond het thema 75 jaar vrijheid. Meer informatie vindt u op www.purmerendspalet.nl.

Mocht u meer willen weten over onze producties in 2019 of een kijkje nemen in onze theatergeschiedenis, surf gerust door onze site. Wij wensen u veel theaterplezier!