Home
Banketletter
Banketletter
Banketletter 2
Marsepein
Marsepein
Marsepeinaardappeltjes
Pepernoten
Pepernoten
Pepernoten 2
Pepernoten cake
Speculaas
Speculaas
Speculaas brokken
Speculaaskoekjes
Speculaaskruiden
Overig
Borstplaat
Kruid moppen
Kruidnootjes
Smulboot
Taaitaai
Zwarte Pieten cakejes

Speculaasbrokken

IngrediŽnten:

1/2 ei
50 gram bakmeel
50 gram bloem
75 gram boter
50 gram bruine suiker
1/2 eetlepels speculaaskruiden
1/2 theelepels zout
2 eetlepels amandelen.

 

 

 

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op150 tot 160 įC
Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingrediŽnten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.
 

 

 

Herbalife

Herbalife