Vijfenzeventig jaar v.v. Baronie
1926- 2001


Hoofdstuk 2

Een groot verlies

Maar eerst nog het seizoen 1954-1955: Baronie zag zich versterkt door Jos Beenhakkers die van N.A.C. kwam en werd opnieuw kampioen in de 2e klasse B in wat voor Baronie het laatste amateurjaar zou worden.
Prachtig, afscheid nemen van het amateurvoetbal met een titel. Maar er was niet louter vreugde te melden, want Baronie leed juist in het seizoen 1954-1955 een van de grootste nederlagen uit haar bestaan.

Op 10 februari 1955 overleed Henk van de Langenberg, op dat moment topscorer van het vaderlands voetbal, na een training van Baronie.
De impact die deze tragedie had op de gehele Baroniefamilie was immens en begrijpelijkerwijs overschaduwde dit verlies het seizoen 1954-1955 nog meer dan het in aankomst zijnde profavontuur.

De Baronie-flitsen van februari 1955 opende terecht met een In Memoriam ter ere van Henk van de Langenberg. Zo werd het afscheid van de amateurs, iets dat vreugdevol had moeten verlopen - immers, Baronie klom weer een treetje hoger in sportief opzicht - toch omgeven met een droevige, zwarte rand.
Veelzeggend was het dat spelers en bestuur direct na de het behalen van het kampioenschap een bezoek brachten aan het graf van Van de Langenberg.


Henk van de Langenberg


Huldiging secretaris-penningmeester de heer A. Sleddens

In kort bestek: (uit Baronie-Flitsen van februari 1955)
Na 24jaar werd de gecombineerde functie voor de heer A. Sleddens (links op de foto) veel te zwaar.
Het penningmeesterschap werd toen aan een andere bekwame kracht (de heer C. v.d. Heyden) overgedragen.

De heer Wijdicks speldde als eerste de scheidende penningmeester namens de K.N.V.B. de zilveren Bondsspeld op. Voorzitter Jos Segers (rechts op foto) van Baronie herhaalde deze ceremonie met Baronie's gouden speld van verdiensten.


Met vlag en wimpel heeft dit elftal van de Heer de Hoogh in 1953 de kampioenstitel kunnen veroveren.

hoofdstuk 2.11 hoofdstuk 3.1