Vijfenzeventig jaar v.v. Baronie
1926- 2001


Hoofdstuk 3


Officiële opening Sportpark "DE BLAUWE KEI"


Tussen een haag van jeugdelftallen betreedt burgemeester Geuljans van
Breda het nieuwe 8 ha grootte sportcomplex aan de Blauwe Kei voor de
officiële opening.

De Blauwe Kei

Baronie speelde haar eerste thuiswedstrijden in het seizoen 1960-1961 in het N.A.C.-stadion, nog steeds vanwege het in aanbouw zijnde eigen stadion. Op zondag 6 november 1960 werd dan eindelijk het nieuwe Baroniecomplex aan de vereniging overgedragen. Sportpark De Blauwe Kei, genoemd naar de wijk waarin het gesitueerd, was gereed en Baronie had een nieuw thuis. Na de zandvlakte van Schoolakker, het veld in Ulvenhout samen met De Zwartjes,'Bouvigne' en 'Moederheil' had Baronie nu een echt eigen stadion.

Het nieuwe complex had vier velden, waaronder een hoofdveld, voorzien van een overdekte zittribune die plaats biedt aan 750 toeschouwers en omgeven door staantribunes. In totaal konden maar liefst 12.000 mensen hun plaats vinden in het stadion en onder de hoofdtribune werd de
kantine gevestigd. Tot op de dag van vandaag is deze situatie in grote lijnen ongewijzigd gebleven. Het stadion is als zodanig nog in tact en ook het clubhuis heeft nog dezelfde plaats.
De openingswedstrijd in het nieuwe stadion verliep slecht en Baronie verloor het competitietreffen met U.V.S. met 0-1.

Toch zou het seizoen 1960-1961 iets van een ommekeer laten zien en vocht Baronie dat jaar nu eens niet tegen degradatie, maar speelde men lange tijd mee voor de bovenste plaatsen in de Tweede Divisie. Een titel werd het niet, maar gezien de voorgaande jaren kon men eigenlijk best tevreden zijn met de uiteindelijke vijfde plaats op de ranglijst.

hoofdstuk 3.2 hoofdstuk 3.4