Vijfenzeventig jaar v.v. Baronie
1926- 2001


Hoofdstuk 4

Een nieuw team

Maar liefst zeventien betaalde spelers verdwenen er uit de selectie van Baronie bij de overgang naar de amateurs. Slechts Heyboer, van de Heuvel, Kamberg, Vleugels en de gebroeders Van Ierssel - Ad en Henk - bleven Baronie trouw en Doudije kwam van Xerxes.
Zij zouden de kerngroep gaan vormen van het nieuwe Baronieteam. Een team dat zich als doel gesteld had zo snel mogelijk te promoveren naar de 1e klasse.

Het verleden lag achter Baronie en het feit dat gerenommeerde tegenstanders als R.B.C. en N.O.A.D. ook deel uitmaakten van de competitie betekende voor Baronie een nieuwe uitdaging. In dat eerste jaar - seizoen 1971-1972 - deed Baronie het niet slecht en eindigde op de derde plaats, R.B.C. werd kampioen.
De doelstelling werd uiteindelijk in 1975 bereikt. In het seizoen 1974-1975 werd Baronie kampioen in de 2e klasse en promoveerde naar de 1e klasse. De start van het seizoen was niet over naar huis te schrijven geweest, maar uiteindelijk, na een zeer spannende competitiestrijd,
trok Baronie toch nog aan het langste eind.
In de laatste thuiswedstrijd tegen R.W.B. die in een overwinning voor de Baronnen eindigde, greep Baronie de titel. Baronie was terug aan de top, zij het die van het amateurvoetbal.


Een Baronie-selectie onder bezielende leiding van trainer Piet van Bladel.
Op het Baronie-terrein verzamelden zich de navolgende spelers:

Boven vlnr: Piet von Bladel (traine) Ruud Anema (verzorger) Jan Srok, Wally van Fessem, Robert Crauwmans (keeper) Paul Withagen, Frans Crane, Henk Michielsen, Jan vd Bilt (leider), Frans van Pelt.
Onder vlnr: Sjef van Kessel, Hans Maas, Hans van Hattem, Ad Timmers, Kees Heyboer, Jan Huijsmans, Harry vd Heuvel

hoofdstuk 4.1 hoofdstuk 4.3