Vijfenzeventig jaar v.v. Baronie
1926- 2001


Hoofdstuk 4


Receptie Baronie-bestuur bij gelegenheid van de jubileumviering "50 jaar v.v. Baronie"
vlnr: Joop Simons (vice-voorzitter), Toon Grauwmans (Penningmeester), Kees Kools (ex.voorzitter) en Jan van de Lest (voorzitter)Zij organiseerden het jubileumfeest "50 jaar v.v. Baronie"

vlnr: Piet van Ierssel, Theo Heeren, Ruud de Haas, Jan Leemans, Wim Riemslag, Frans van Thoor, Ad van de Corput en Wim Jonkmans

Paastoernooi

Naast de goede prestaties van de jeugdige Baronnen in competitieverband is er een evenement - dat alles met de jeugd van Baronie te doen heeft - dat hier niet onbesproken mag blijven.
In 1975 werd voor de eerste maal het Baronie Internationaal Paastoernooi georganiseerd door de toenmalige jeugdcommissie van Baronie. Gespeeld wordt met Pasen op zaterdag door de E-jeugd, op zondag door de D-jeugd en op maandag door de C-jeugd, een succesformule.
Een schitterend toernooi met deelname van zeer gerenommeerde clubs, waaronder ieder jaar een of meerdere buitenlandse gasten. Slechts zeer zelden kon een Baronieteam zelf de hoofdrol voor zich opeisen in dit evenement, maar dit zegt meer over de steevast uitermate sterke
bezetting dan over de kwaliteit van de deelnemende Baronieteams.

In 1998 vierde het Baronie Internationaal Paastoernooi haar vijfentwintig jarige jubileum en tot op de dag van vandaag bezoeken afvaardigingen van betaald voetbalorganisaties de Blauwe Kei tijdens de paasdagen.
Sterker nog, het toernooi lijkt alleen maar sterker te worden de laatste jaren. Zo werd in het jubileumjaar 2001 Baronie vereerd met de komst van jeugdteams van Ajax, Feyenoord en P.S.V., de traditionele top-3 van het vaderlandse voetbal!
Een hoogtepunt voor de Baroniejeugd zelf op haar eigen toernooi vormde het jaar 1996, toen de E-jeugd in de finale mocht aantreden tegen de leeftijdgenootjes van Ajax. Dat Ajax uiteindelijk de sterkste van de twee bleek, mag geen verrassing heten, de prestatie van de Baronnetjes was er niet minder om.

hoofdstuk 4.3 hoofdstuk 4.5