Vijfenzeventig jaar v.v. Baronie
1926- 2001


Hoofdstuk 5


Het enige negatieve aan de jaren van ongekende successen waren de toeschouwersaantallen op de Blauwe Kei. Trok het duel met Oranje een volle bak, de belangstelling voor de wedstrijden in de hoofdklasse bleef en blijft ver beneden een acceptabel niveau. De wedstrijden in de diverse nacompetities trokken dan wellicht iets meer toeschouwers, vaak kwam dit ook nog eens doordat de bezoekende tegenstanders grote scharen supporters met zich mee zagen reizen. Het gemiddeld
aantal toeschouwers op de Blauwe Kei bij een hoofdklasse-wedstrijd ligt niet hoger dan een paar honderd, soms zes- a zevenhonderd, zeker niet meer. En dat is eigenlijk heel triest, wel in de top spelen, maar niet de juiste waardering krijgen. De conclusie is hard maar waar: Baronie leeft niet (meer) onder Bredanaars.

Maastricht 23 september 1999

Baronie gooit eredivisionist M.V.V. in verlenging uit het bekertoernooi (2-3)De Baronie-spelers maken een ererondje door stadion De Geusselt nadat ze M.V.V. uit het bekertoernooi hebben gespeeld. Johan Gabriëls velde het vonnis (2-3).

hoofdstuk 5.6 hoofdstuk 5.8