Baronie veert op tegen ADO'20

Met twee treffers van Arie Eikelenboom nam Baronie gisteren revanche voor de 6-2-nederlaag van Baronie bij AFC. Baronie won met 2-0 van ADO'20, waar het eerder in het supercupduel in Heemskerk van verloor. Het was de eerste overwinning van Baronie in dit seizoen en vooral dat bracht volgens trainer Ad van Seeters opluchting aan Bredase kant.

"We kunnen het nog", was het droge commentaar van de Baronie-trainer. "Vooral de wijze waarop we wonnen, sprak aan. Achterin werd niets weggegeven. Een compliment aan de verdediging is op zijn plaats. Zeker na die wedstrijd bij AFC, waarin alles fout ging."
Van Seeters stak ook de loftrompet richting Dennis Sep. "Hij speelde zijn eerste volle negentig minuten en dat scheelt een slok op een borrel bij Baronie. Die jongen komt van ver na een vervelende blesssure. Af en toe gaf hij aan er doorheen te zitten, maar ik heb hem laten staan. Zelfs tegen ADO'20, dat alle fysieke wapens gebruikte die de arbitrage toestond. Wat Sep presteerde, was onvoorstelbaar. Of de opluchting voelbaar was na afloop? Natuurlijk. Als trainer kun je praten als Brugman en alle oefenstof aanspreken, maar een overwinning smaakt beter."

Regelmatig

Baronie mag op de zege op ADO'20 het etiket 'regelmatig' plakken. Voordat Eikelenboom in de 22e minuut Baronie op voorsprong bracht, kregen Dennis Sep en Kevin de Vet al uitzicht op de 1-0. Sep stuitte na tien minuten op de moedig ingrijpende ADO-doelman Achnenu, De Vet kopte voorlangs na aangeven van de doorgebroken Rudy Aerts. Toch was het ook opletten geblazen voor de Bredase achterhoede. ADO'20 miste via een overkoppende Ferry Bentjes ook een aardige mogelijkheid.
De goal van Eikelenboom, hij scoorde in de rebound, nadat Bierstekers alleen voor Achnenu had gemist, gaf de krachtsverhouding goed weer. 'Lucky Arie', tot ADO'20 niet zo fortuinlijk, was kort voor rust al dicht bij 2-0. Alleen een ultiem uitgestoken been van linkervedediger Beemen kon hem van scoren afhouden.
Snel na rust zorgde Eikelenboom toch voor de beslissing. Baronie mocht een ingestudeerde vrije trap nemen. Bierstekers lepelde de bal naar de bij de tweede paal geposteerde Johan Gabriëls. Zijn teruggeschoven bal gaf Eikelenboom een niet te missen mogelijkheid, 2-0.
Twee dreigende momenten waren nog het vermelden waard. Erik Lankers, van SC Gastel gekomen, had na zestig minuten een 'flying tackle' nodig om ADO-spits Richard Bulterman van scoren af te houden. Daarna miste Aerts de 3-0 door in vrije positie te kiezen voor een breedtebal op de wel gedekte Sep.

Lekker gevoel

Bij Sep overheerste, meer nog dan de 2-0, het lekkere gevoel van een wedstrijd na maanden. Sep: "Ik ben lang geblesseerd geweest, maar ik heb me door niemand onder druk laten zetten. Wel heb ik hard gewerkt aan mijn herstel. Wat me goed deed, was de blijheid van mijn medespelers over mijn rentree. Het liep ook lekker, Ik geloof niet, dat ik meer dan twee keer balverlies heb geleden. Dat geeft een goed gevoel en het biedt perspectief voor de toekomst."

Opstelling Baronie: Van der Heyden, Siner, Lankers, J. Gabriëls, Rombouts, A. Gabriëls, Bierstekers, Aerts, De Vet, (60. Lekewael), Sep, Eikelenboom.